Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Minyatürlerle Yunus Emre Menkıbeleri

ESKİŞEHİR’DE Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Araştırma Görevlisi Funda Yeşilyurt ve yazar Mustafa Özçelik tarafından ‘’Minyatürlerle Yunus Emre Menkıbeleri’’ sergisi açıldı.

Vali Yardımcısı Dağıstan Kılıçaslan, bir alışveriş merkezinde izlenime sunulan serginin açılışında, serginin Uluslararası Yunus Emre Kültür ve Sanat Haftası kapsamında açıldığını belirtti.

Yunus Emre’nin büyük bir şair ve düşünür olduğunu ifade eden Kılıçaslan, ‘’Yunus Emre, sanatçı kişiliği olan bir kişiydi. Bu sergi Yunus’un bütün özelliklerini içinde barındırıyor’’ dedi.

Yunus Emre’yi minyatürlerde yaşatmanın güzel bir duygu olduğunu anlatan Funda Yeşilyurt, ‘’Severek ve isteyerek 3 ay, gece-gündüz, büyük bir heyecanla çalıştım. Büyük kitlelere ulaşmak istiyoruz. Yunus Emre’yi herkesle tanıştırmalıyız. Nasreddin Hoca için de minyatürlerle menkıbeler sergisi açmak istiyorum’’ dedi.

Sergideki minyatürlerin menkıbelerini yazan Mustafa Özçelik de, böyle bir çalışmanın Eskişehir’de yapılmasının önemli olduğunu belirterek, menkıbeleri anlaşılır bir dilde yazdığını bildirdi.

Açılışa, Vali Kadir Çalışıcı’nın eşi Şükriye Çalışıcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Osman Gül, Arkeoloji Müzesi Müdürü Dursun Çağlar, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Mehmet Akkaya ve davetliler katıldı.

/ Eskişehir

08.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Âşıklar geleneklerini yaşatıyor

  Minyatürlerle Yunus Emre Menkıbeleri

  Halep’te “Gaziantep Kültür Günleri”

  Vakıflar İslâm geleneğinin önemli bir unsuru

  Konya bir dünya şehri

  Zeytinburnu’na iki kültür merkezi