Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül ve Erdoğan’a 1 Mayıs mektubu

Uluslararası emek örgütleri, 1 Mayıs’ta İstanbul’da yaşanan olaylar sebebiyle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a mektup gönderdi. 155 ülkede 168 milyon üyesi bulunan ITUC’un, Genel Sekreter Guy Ryder imzasıyla Başbakan Erdoğan’a gönderdiği mektupta, yaşanan olaylara tepki gösterilerek, gösterilerde polisin aşırı güç kullanmasının “esefle kınandığı” belirtildi


Güvenli sürüş, alkolsüz sürücü!

Volvo Car Türkiye’nin güvenli sürüş konusunda gençleri bilinçlendirmek üzere bu yıl 3’üncüsünü gerçekleştirdiği ‘’Güvenli Sürüş Alkolsüz Sürücü Projes

Suriye’ye gitmenin tam zamanı

Son 5 yıldır Türkiye-Suriye ilişkilerinin düzelmesiyle ülkeler arası turizmde de artış meydana geldi. Suriye, Türkiye’den son 5 yılda 400 bin civarınd


  Mahallî seçim hazırlığı erken başladı

BALIKESİR Demokrat Parti İl Başkanığı yerel seçimler için çalışmaya başladı. İl Başkanı M. Rafet Koylan başkanlığında toplanan ilçe başkanları tek tek söz alarak çözüm tekliflerini sundular.


  CHP’den hükümete ‘’1 Mayıs’’ gensorusu

CHP, 1 Mayıs olaylarıyla ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında hazırladığı gensoru önergesini, TBMM Başkanlığına sundu.


  Tüzmen: İranla enerji alanında işbirliği yapacağız

DEVLET Bakanı Kürşat Tüzmen, İran Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki ile görüştü. Görüşmede, İran’ın ilk yabancı banka iznini Türkiye’ye vereceği, ikili ticaretin yerli para birimleriyle yapılabileceği konularının gündeme geldiği öğrenildi.


  Kıdem tazminatında mutabakat aranacak

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunun üzerinde mutabakat sağlanması gereken önemli bir konu olduğunu belirterek, ‘’Bu, günlerce tartışmamız gereken bir konu olduğu için bir an önce çıkması gereken bir yasa içerisinde alelacele getirilmesini doğru bulmuyoruz. Sosyal taraflarla bu konuyu konuşmamız gerekiyor’’ dedi.


  Partilere hazine yardımı mahkemelik

LDP Genel Başkanı Cem Toker, açtıkları davada, Siyasi Partiler Yasası’nın, siyasi partilere hazine yardımını öngören ilgili maddesinin Anayasa’ya aykırılık iddiasının ciddi bulunarak, maddenin Anayasa Mahkemesine gönderilmesinin kararlaştırıldığını bildirdi.


  Cağaloğlu kitap satış mağazamız açılışa hazır

Uzun yıllardır Hamam Sokak, No: 4 adresinde hizmet vermekte olan İstanbul-Cağaloğlu’ndaki satış ve irtibat büromuz, bundan böyle İstanbul Valiliği karşısı Cağaloğlu Yokuşu üzerinde bulunan Cemal Nadir Sok, Nur İşhanı, No: 2 adresinde faaliyetini sürdürecek.


  Özcan, Kafkasya konferansında konuşacak

Birleşik Kafkasya Derneği’nin organize ettiği “Dünü ve Bilinmeyen Yarını ile Kafkasya” anma, sergi ve konferans etkinlikleri 11 Mayıs 2008 Pazar günü Bakırköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.


  Bakanlıktan geliyorum diyen hırsız!

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesinde Sağlık Bakanlığı’ndan geldiğini söyleyen kimliği belirsiz bir kişi, tansiyonunu ölçtüğü yaşlı adamın bankamatik kartı, sigorta kartı ve bin 750 YTL parasını alarak kaçtı.


  Akdeniz Birliği asla AB’nin alternatifi değil

Fransa’nın Avrupa işlerinden sorumlu Devlet Sekreteri Jean Pierre Jouyet, ülkesinin önerdiği “Akdeniz Birliği” projesinin, asla Türkiye’nin AB ile ilişkilerine ikame ya da alternatif olmadığını söyledi.


  Hükümet emanet parayı istediği gibi kullanamaz

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün, işçi ve işverenlerin ödediği paralardan oluşan İşsizlik Sigortası Fonu’nun, ‘’GAP’ta istihdamı artırmak’’ gibi bahanelerle içinin boşaltılmasına izin vermeyeceklerini belirtti.


  Urfa kuraklıktan kavruluyor

Türkiye’nin en verimli tarım arazilerinin bulunduğu Şanlıurfa, bu yıl kuraklıktan en çok etkilenen illerin başında geliyor. Türkiye’nin en büyük ikinci tahıl ambarı konumundaki Şanlıurfa’da, kuru tarımın yapıldığı alanlarda ilkbahar ve kış aylarında yeterli yağış düşmemesi sonucu etkili olan kuraklık nedeniyle bazı çiftçiler tarlalarını yeniden sürerken, nadasa bırakılan bazı tarlalarda koyunlar otlatılıyor.


  Işıl Karakaş AİHM’deki görevine başladı

Prof. Dr. Işıl Karakaş, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ndeki (AİHM) Türkiyeli ilk kadın yargıç olarak görevine başladı.


  Tarım işçileri için kanun teklifi

DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, 50’den az tarım işçisi çalıştırılan işletmelerdeki işçilerin İş Kanunu kapsamına alınmasına ilişkin teklif verdi.


  Teknoloji Yüksek Kurulu 16 Mayıs’ta toplanacak

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) 16 Mayısta toplanacak. Toplantıda, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki geleceğe yönelik atılacak adımlar için öngörülen karar taslakları onaya sunulacak.


  İş müfettişleri, kömür ocaklarına ceza yağdırdı

Zonguldak’ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve bazı özel kömür ocağı işletmelerine, iş güvenliği ve işçi sağlığına yönelik denetimlerde tespit edilen eksiklikler nedeniyle 998 bin 387 YTL para cezası uygulandı.


  Bakan Yıldırım’ın, şikâyet kapısı açık

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, performansını internet sitesinde düzenlediği 3 ayrı anketle ölçüyor. İnternette bir süre önce ‘’www.binaliyildirim.com.tr’’ adresli sitesini aktif hale getiren Yıldırım, vatandaşların şikayet ve taleplerini doğrudan iletebilecekleri yeni bir kapı açtı.



 

Bütün haberler