Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Putin ve Medvedev halef selef oldu

Rusya’da yemin ederek görevine başlayan yeni Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, ilk konuşmasında ekonomik kalkınma ve insan haklarının geliştirilmesi sözü verdi.


CESETLER SULAR İÇİNDE YÜZÜYOR, ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Komşu Tayland'daki BM İnsanî Yardım Koordinasyon Bürosu yetkilisi Richard Horsey, Myanmar'da Nargis kasırgasının silip süpürdüğü İrravaddi deltasındak

Londra’da içki yasağı

İngiltere’nİn başkenti Londra’da geçen hafta yapılan seçimleri kazanarak başkanlık koltuğuna oturan Boris Johnson, toplu taşıma araçlarında içki içilm


  Gorbaçov, yeni bir soğuk savaş bekliyor

Dağılan SSCB’nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov, ABD’nin, Orta ve Doğu Avrupa’ya füzeler yerleştirerek yeni bir soğuk başlatmasından endişe ettiğini açıkladı.


  Köhne silahlarını teşhir ediyorlar’

ABD’den, SSCB’nin dağılmasından beri yapılmayan, bu yıl ise 9 Mayısta düzenlenmesi beklenen Rus askeri geçit törenine alaycı bir değerlendirme geldi.


  Demokratların yarışması yine kıran kırana

ABD’de Demokrat Partinin başkan adayının belirlenmesi sürecinde North Carolina’yı senatör Barack Obama rahat şekilde kazanırken, İndiana’da senator Hillary Clinton önde gidiyor.


  ‘Irak’ta kadın intiharcılar artacak’

Amerikalı terör uzmanı Farhana Ali, Irak’ta kadınlar tarafından düzenlenen intihar saldırılarının daha da artacağını düşünüyor.


  Hizbullah’dan hükümete karşı gösteri

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta Hizbullah öncülüğündeki muhalefetin önderliğinde sabah saatlerinde başlayan gösteriler devam ediyor.


  Çin’e göre Japonya ehlileşmiş

Çin, Japonya’yı artık “barışçı” ülke olarak görüyor.


  İran-ABD arasında dördüncü tur yapılamadı

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran ile ABD arasındaki Irak konulu görüşmelerin dördüncü turunun ertelendiğini doğruladı.


  İsrail askerleri Gazze Şeridi’ne girdi

İsrail askerlerinin, önceki gece geç saatlerde Gazze Şeridi’ne girdiği bildirildi.



 

Bütün haberler