Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

 

Berlusconi’nin kabinesinde bir provokatör var!

İTALYA'DA geçen ay yapılan genel seçimin galibi muhafazakâr lider Silvio Berlusconi (71), Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano tarafından resmen hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından yeni merkez sağ hükümetinin listesini açıkladı.

Yeni hükümetin bugün TSİ 18:00’de yemin edeceğini belirten Berlusconi’nin açıkladığı yeni kabine listesine göre, Franco Frattini AB Komisyonundaki görevinden ayrılarak dışişleri bakanı olacak. İtalya’nın savaş sonrası 62’nci, Berlusconi’nin başbakanlığındaki üçüncü hükümette ekonomi bakanlığını Giulio Tremonti üstlenecek. Hükümet listesinde, iki yıl önce bir televizyon programında Hz Muhammed’e hakaret içeren karikatürleri resmeden tişört giyerek büyük tepkilere sebep olan Roberto Calderoli (Kuzey Birliği partisinden) de yer aldı.

/ Roma

09.05.2008


 

İsrail’in kutlaması, Filistin’in ‘felâketi’

İSRAİL, kuruluşunun 60. yıldönümünü olağanüstü güvenlik tedbirleri altında önceki gece kutlamaya başladı. İsrailliler kutlama yaparken bu günü “Felâket” olarak adlandıran Filistinliler ise protestolarını sürdürüyorlar.

1860 yılından bu yana, çeşitli savaşlarda kaybettiği askerlerini ve sözde teröre kurban verdiklerini andığı, 24 saatlik “Anma Günü”nün hemen ardından akşam gün batımıyla Kudüs’te Herzl Dağı’nda resmî meşale yakma törenleriyle başlayan kutlamalar, gece boyunca ve ülke çapında yapıldı. İsrail Bağımsızlık Günü’nü kutlarken, topraklarının önemli bölümünü kaybeden Filistinliler ise El Nakba (Felâket) olarak adlandırdıkları bugünü, Batı Şeria ve Gazze’de gösterileri düzenleyerek protestolarını sürdürecekler.

Dış Haberler / Kudüs

09.05.2008


 

Rusya’nın yeni başbakanı Putin

ESKİ Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma’da yapılan oylamada Başbakan seçildi.

Duam’da Putin ve yeni Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in hazır bulunduğu oylamaya takılan milletvekilleri 392’ye karşı 52 oyla Putin’in Başbakanlığını onayladılar. Oylamada, Komünist Parti milletvekilleri Putin aleyhinde oy kullandılar. Öte yandan Çin yönetimi, Rusya’nın yeni Devlet Başkanı Dimitri Medvedev’in bu ay sonunda Pekin’i ziyaret edeceğini açıkladı.

/ Moskova

09.05.2008


 

İran'a son dakika golü!

RUSYA Devlet Başkanı Vladimir Putin’in görevi bırakmasına iki gün kala Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin İran’a ekonomik yaptırımları öngören kararı yürürlüğe koyan kararnameyi imzaladığı bildirildi.

BM Güvenlik Konseyi’nin 3 Mart’ta İran ile ilgili aldığı karar, bu ülkeye bir kısım ekonomik yaptırımlar uygulamayı öngörüyor.

/ Moskova

09.05.2008


 

Abhazya’nın bağımsızlık umudu

GÜRCİSTAN'DAN bağımsızlığını ilân eden Abhazya, Rusya’nın yeni Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev döneminde bağımsızlığının tanınacağı umudunu taşıyor.

Abhazya’nın ‘’Dışişleri Bakanı’’ Sergey Şamba, ‘’Medevedev’in de kararlı adımlar atacağına ve yeni dönemde bağımsızlığımızın tanınacağına inanıyoruz’’ dedi. Öte yandan Rusya Savunma Bakanlığı, Gürcistan’ın ayrılıkçı bölgesi Abhazya’daki Rus barış gücü askerlerinin sayısını artırabileceğini açıkladı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Gürcistan’ın çatışma bölgelerinde asker sayısını arttırmasına karşılık, Rus barış gücü askerlerinin sayısının izin verilenin en üst seviyesine kadar çıkartılabileceği belirtildi.

/ Moskova

09.05.2008


 

Letonya ve Litvanya'dan Lizbon anlaşmasına onay

LETONYA ile Litvanya meclisleri Lizbon Anlaşma’nı onayladı.

AB üyesi ülkeler, Fransa ve Hollanda’nın reddettiği AB Anayasası ardından Lizbon Anlaşması üzerinde anlaşmaya varmıştı. Anlaşmanın yürürlüğe girmesi için 27 üye ülkenin de anlaşmayı onaylaması gerekiyor. İrlanda, anlaşmayı referanduma sunacak.

/ Riga

09.05.2008


 

15 aydır hıçkırıyor!

İNGİLTERE’DE 24 yaşındaki Chris Sands adlı şarkıcı 15 aydır süren hıçkırığına çare arıyor. BBC’nin haberine göre, ameliyatla bu sorunun giderilmesini uman genç şarkıcı, hemen hemen 2 saniyede bir hıçkırıyor.

Doktorlar, Sands’in sorununa çare bulmaya çalışıyor. Bu konudaki rekor, 1922’den 1990’a kadar 68 yıl hıçkıran Amerikalı Charles Osborne’a ait bulunuyor.

/ Londra

09.05.2008


 

Çin'de ölümcül salgın

ÇİN’İN çeşitli bölgelerinde salgın haline gelen el, ayak ve ağız hastalığından (HFMD) ölenlerin sayısı 30’a çıktı.

Ülkenin güneyindeki Hainan eyaletinde iki çocuğun HFDM’nin ilerlemesine yol açan EV71 adlı bağırsak virüsünün bulaşmasından dolayı öldüğü bildirildi. Şinhua haber ajansı, ülkede görülen HFMD vakası sayısının 19 bin 962’yi bulduğunu duyurmuştu.

/ Pekin

09.05.2008


 

Burundi’de kanlı çatışmalar sürüyor

ORTA Afrika ülkelerinden Burundi’de, ülkedeki son faal gerilla grubuyla askerler arasında meydana gelen çatışmalarda 2’si asker 52 kişinin öldüğü bildirildi.

Askerî sözcü, saldırının ardından askerlerle militanlar arasında şiddetli çatışmalar çıktığını söyledi.

/ Burundi

09.05.2008


 

Bush, Suriye’ye yaptırımları uzattı

AMERİKAN yönetimi, Suriye’ye uyguladığı yaptırımları uzatma kararı aldı.

ABD Başkanı George Bush, Kongre’ye gönderdiği mesajda, Suriye’ye 2004 yılında uygulanmaya başlanan yaptırımları bir yıl uzatma kararı aldığını belirtti. Yaptırımlar çerçevesinde, ABD Suriye’ye “hassas” ürünlerin ihracatını yasaklıyor.

/ Washington

09.05.2008


 

Sadr mahallesinde gergin bekleyiş

AMERİKAN ve Iraklı askerlerle Şiî milisler arasında çatışmaların meydana geldiği Bağdat’ın Sadr mahallesinde, halka “güvenlik sebepleriyle evlerini terk etmeleri” çağrısı yapılıyor.

Iraklı askerlerin hoparlörlerle halktan yakındaki stadyumlara gitmelerini istedikleri belirtiliyor. Uyarılar, Amerikan güçlerinin yeni bir operasyona hazırlandığı yorumuna sebep oluyor.

/ Bağdat

09.05.2008


 

Uyku ile obezlik bağlantılı

ABD’de yapılan kapsamlı bir araştırmada da, gecede 6 saatten az ya da 9 saatten fazla uyuyanların aşırı şişman (obez) olma ihtimalinin daha yüksek olduğu ortaya kondu.

Düzensiz uyku ile büyük göbek arasındaki bağlantıya ilişkin bugüne kadarki en kapsamlı araştırmalardan biri olduğu belirtilen çalışmada, az uyuyanların daha fazla sigara içtiği, daha az fiziksel faaliyette bulunduğu ve daha fazla alkol tükettiği yönünde de bağlantı kuruldu. Çalışma, ABD’de 87 bin erişkinle yapılan araştırmayı kapsıyor.

/ New York

09.05.2008


 

İslâm Dünyası Fotoğraf Bienali açıldı

Uluslararası İslâm Dünyası Fotoğraf Bienali İran’ın başşehri Tahran’da açıldı. İran Sanat Akademisi’nin düzenlediği bienal, modern İslâm san'atlarının geliştirilmesini amaçlıyor.

Teması ‘Müslüman Aile’ olan bienalde, 40 ülkeden 150 çalışma arasında Türkiye’den fotoğraflar da yer alıyor. Uluslar arası faaliyet İslâm dünyasındaki san'atçıların tecrübelerini ve fikirlerini paylaşması için bir fırsat olarak görülüyor. Hafta başında ziyaretçilere açılan bienal 11 Haziran’a kadar sürecek.

/ Tahran

09.05.2008


 

Nobel sahipleri dünyanın sorunlarını konuşacak

Çeşitli alanlarda Nobel ödülü sahibi olmuş 30’dan fazla kişi dünya sorunlarına çözüm arayacak. Ürdün’de gelecek ay yapılacak konferansta bir araya gelecek Nobelli isimler, son gıda krizini de ele alacak.

Ürdün Kralı II. Abdullah ile konferansa ev sahipliği yapacak olan Nobel Barış Ödülü sahibi Elie Wiesel, dördüncüsü yapılacak konferansın, bu yıl özel olarak gıda ve enerji krizine odaklanacağını söyledi. Wiesel, “Çözebileceğimiz sorunları çözmeye çalışacağız. Arap-İsrail çatışması gibi inatçı sorunlar gündemimizde yok” dedi. Ürdün’ün antik Petra şehrinde yapılacak konferansta, katılımcıların çok sıkı korunacağını belirten Wiesel, “Dört yıl önce yapılan ilk toplantımızda, tehlike altındaki dünyayı masaya yatırmıştık ve biliyorsunuz dünya hâlâ tehlikede” diye konuştu. 17 Haziran’da başlayacak ve 3 gün sürecek konferansa katılacaklar arasında, Nobel barış ödülü sahibi eski Sovyet lideri Mihail Gorbaçov, Tibet’in ruhanî lideri Dalay Lama ve Birleşmiş Milletler eski genel sekreteri Kofi Annan gibi isimler yer alıyor.

/ Amman

09.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler