Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Vakit’e 112 bin YTL ceza

Danıştay üyelerini terör örgütlerine hedef gösterdikleri iddiasıyla yargılanan Anadolu’da Vakit gazetesi sahibi Nuri Aykon ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Harun Aksoy’a para cezası verildi. Aykon 100 bin YTL, Aksoy ise 11 bin 572 YTL para cezasına çarptırıldı.


DARBE ÖVGÜSÜNE DANIŞTAY KALKANI

27 Mayıs darbesini öven ve Menderes'le iki arkadaşının idamının toplumsal coşkuyla karşılandığını iddia eden Danıştay Başsavcısı Tansel Çölaşan hakkın

Yardımlara cunta engeli

Tayland’ın başkenti Bangkok’taki BM Gıda Programı sözcüsü Paul Risley, Myanmar hükümetinin, felaketzedeler için yüksek enerji içeren bisküvi yüklü yar


  Sosyal güvenliğe sendika tepkisi

SGK yasasının Çankaya onayından geçmesine sendikalar tepkili. Türk-İş yasanın AYM sürecini hassasiyetle izleyeceğini bildirdi


  Sanayide üretim düşüyor

Sanayi üretimindeki artış 2007 Mart ayında yüzde 3,7 iken, bu yılın Mart ayında, geçen yıla göre yarı yarıya azalarak yüzde 2,4 oranında gerçekleşti.


  301 değişikliği yürürlükte

TÜRK Ceza Kanunu’nun (TCK) 301. maddesinde değişiklik öngören 5759 sayılı ‘’Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’’ Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


  Bürokrasinin “keçi” inadı

Enerji ve turizm sektörlerinde yatırımları bulunan Unit Group Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Cem Şirin beraberindeki heyetle birlikte gazetemize bir tanışma ziyaretinde bulundu.


  Tüzmen: İran Türkiye’den buğday almak istiyor

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İran’ın Türkiye’den buğday almak istediğini, bu konudaki imkânları araştırarak ona göre bir cevap vereceklerini bildirdi.


  Ankara'da suya “enflasyon zammı”

Ankara’da suyun metreküp fiyatı, Mayıs ayından itibaren yüzde 4,5 oranında arttı.


  AB ve Türkiye birlikte çalışmak zorunda

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Türkiye’nin üyeliğinin AB’ye dinamizm kazandıracağını belirterek, “Bu yüzden ortak bir kader ve daha iyi bir gelecek için birlikte çalışmak zorundayız.”


  Tuzla raporu: Meydana gelen 941 kazada 53 kişi vefat etti

Türkıye’deki tersanelerde 2000-2008 yılları arasında meydana gelen 941 kazada 53 kişi vefat etti.


  İbadette teknoloji dönemi

İnternette çeşitli sitelerin satışa sunduğu söz konusu ürünler, özellikleri ve kullanım alanlarıyla dikkati çekiyor. Özellikle ibadet etmeyi kolaylaştıran cihazlar, büyük ilgi görüyor.


  İstanbul turistlerin en ucuz ‘bir numarası’

Tatile çıkacaklara öneriler sunmasıyla bilinen ve Amerika’nın en ünlü turizm sitelerinden birisi sayılan VirtualTourist.com, “Euro’dan kaçarak Dolar’la tatil yapma” dalında İstanbul’u bir numaraya yerleştirdi.


  Sigarayı en çok işsizler ve esnaf içiyor

Türkiye’de sigaranın en çok esnaf, işsiz ve devlet memurları tarafından içildiği bildirildi.


  Bilim ve teknoloji kurulu toplanacak

Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu (BTYK) 16 Mayısta toplanacak. Toplantıda, Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki geleceğe yönelik atılacak adımlar için öngörülen karar taslakları onaya sunulacak.


  Gençler Barla’yı ziyaret etti

Ankara Emek Can Kardeş Dergisi okuyucularının düzenlediği Isparta ve Barla gezisi heyecan dolu geçti. Oluşturulan gezi ekibi ilköğretim ve lise öğrencilerinden müteşekkil 45 kişiydi.



 

Bütün haberler