Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Yağlı güreş futbolla yarışıyor

TÜRKİYE Güreş Federasyonu Yağlı Güreş Yürütme Kurulu Başkanı Metin Başdemir, yağlı güreşlere olan ilginin her geçen gün arttığını ve futbola rakip durumuna geldiğini belirtti.

Başdemir, yaptığı açıklamada, 20-22 Mart tarihlerinde Antalya'da yapılan 1. Yağlı Güreş Kurultayı'nda önemli kararlar aldıklarını bildirdi. Antalya'daki Yağlı Güreş Kurultayı'na çok geniş bir katılım olduğunu ifade eden Başdemir, yağlı güreş kurallarında bir çok düzenlemeler yaptıklarını belirtti.

FUTBOLLA YARIŞIYORUZ

Türkiye'de yağlı güreşlerde sporcu ve izleyici bazında bir artış olduğunu belirten Başdemir, ''Ülkemizde yağlı güreş çok seviliyor. Geçen yıl yapılan 150 yağlı güreş organizasyonunu 1 milyon 200 binden fazla seyirci takip etti. Artık futbolla yarışıyoruz. Yağlı güreşlere olan ilgi her geçen gün arttığı için futbola rakibiz. Eğer yağlı güreşlere medya tarafından gereken önem verilirse futboldaki seyirci oranı yağlı güreşlere geçecek. Geçen yıl Edirne'de düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni 50 binden fazla kişi izledi. Biz güreşseverleri bu yılda er meydanına davet ediyoruz'' dedi.

ALTIN PUANI KALDIRDIK

Yağlı güreşlerde istenilen heyecanı yaratmak için bazı kuralların değiştirildiğini anlatan Başdemir, şöyle devam etti: ''Yağlı güreşlerin heyecanını azalttığına inandığımız altın puan sistemini kaldırdık. Bundan sonra başpehlivan güreşlerinde toplam süre 45 dakika olacak. 35 dakika normal müsabaka, 10 dakika puanlama güreşi yapılacak. Eğer 45 dakika içinde pehlivanlar birbirlerine üstünlük sağlayamazsa başpehlivan kura sistemiyle belirlenecek.''

YAŞ SINIR YÜKSELTİLDİ

Yağlı güreşlerin gelişmesine engel olduğunu inandıkları yaş sınırının da yükseltildiğini anlatan Başdemir, yağlı güreşte yaş sınırının 40'dan 45'e çıkarıldığını bildirdi. Yağlı güreşlerde 1. olan başpehlivanlarda yaş sınırı olmadığını ifade eden Başdemir, ''Yağlı güreşlerde yaş problemimiz vardı, onu kaldırdık. Güreş yapmak isteyenlerin önünü açtık. Yağlı güreşte yaş 40'tan 45'e çıkarıldı. Kırkpınar'a da ayrı bir farklılık getirdik. 40 yaş üstü sporcularımız, eğer Edirne'deki Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde ilk 16'ya girerse güreşebilecekler'' diye konuştu.

BAMBAŞKA BİR KIRKPINAR

Başdemir, bu yıl çok farklı bir Kırkpınar Yağlı Güreşleri yaşanacağını söyledi. Hedeflerinin yağlı güreşte kalite olduğunu anlatan Başdemir, ''Kırkpınar güreşlerinde heyecan fırtınası yaşatacağız. Çok hareketli bir Kırkpınar olacak'' dedi.

09.05.2008


 

İstanbul'da Formula heyecanı başlıyor

FORMULA 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'si bugün yapılacak antrenman turları ile başlıyor. Bu sezonun 5. yarışı olan Türkiye Grand Prix'sinde bu sabah ve öğleden sonra olmak üzere 2 antrenman turu yapılacak.

10 Mayıs Cumartesi günü sıralama, 11 Mayıs Pazar günü de yarış gerçekleştirilecek. Ayrıca Formula 1 organizasyonu kapsamında GP2 ve Porsche Mobil 1 Supercup yarışları da düzenlenecek.

HAMİLTON'A TROYA ROLÜ

McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Lewis Hamilton, bu önemli yarış öncesi Troya özel gösterisinde rol aldı. İstanbul Gösteri Merkezi'nde sahneye konulan Troya'nın özel gösterisinde yer alan Hamilton, gösteride, sahneye inip savaşı önleyen ve barışı sağlayan kişi rolünde oynadı. Sahneye özel ipler vasıtasıyla uçarak gelen Hamilton, savaşan iki grubun arasına girerek barışı sağladı.

KILIÇLA DÜELLO YAPTI

Bu arada, gösteri sonrası Hamilton ile Troya Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, kılıçlarla düello yaptı. Erdoğan, Hamilton'a Formula 1 Petrol Ofisi Türkiye Grand Prix'sinde uğur getirmesi dileğiyle kendi imzaladığı Troya tişörtünü hediye ederken, Lewis Hamilton da günün anısına Mustafa Erdoğan'a imzalı F1 forması verdi.

BASIN TOPLANTISI

Gösterinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan İngiliz pilot, hafta sonu için iyimser olduğunu vurgulayarak, dereceye girmek açısından iddialarını dile getirdi. Hamilton, İstanbul'da daha önce 3 kez yarıştığını belirterek, ''Geçen yıl 5. oldum. Bu sene podyuma çıkmayı hedefliyoruz. Dünyada iki tane saat yönünün tersinde pist var. İstanbul bunlardan biri. Virajlarda sol tarafa yattığınız için boynunuzun sol tarafı ağrıyor. Diğer pistlerde sağ tarafınızı kullanıyorsunuz. Nefes nefese yarışlar olabiliyor. Her pist böyle değil'' diye konuştu. Hamilton, hangi pilotlarla anlaştığı yönündeki soruyu ise ''Felipe Massa, Nico Rosberg ve Robert Kubica ile iyi anlaşıyorum. Genç pilotlarla daha iyiyiz. Çocukluğumuzdan itibaren beraber oluyoruz'' diye cevapladı.

09.05.2008


 

Kayseri'ye kupayı İvankov getirdi

KAYSERİSPOR kalecisi Ivankov, takımının tarihinde ilk kez Türkiye Kupası almasında büyük rol oynadı.

Gençlerbirliği ile Kayserispor arasındaki Fortis Türkiye Kupası finalinde normal süre ve uzatmalarda her iki takım da gol atamayınca maçın sonucu penaltı atışlarına kaldı. Penaltı atışlarında her iki takımın kalecisine büyük görev düştü. Kayserispor'un başarılı kalecisi Ivankov da bu aşamada takımına büyük katkı sağladı. Penaltı atışı konusunda tecrübeli olan Ivankov, kullandığı iki penaltı atışını gole çevirdi. Takım arkadaşlarının penaltı atışını değerlendirememesi sonucu Gençlerbirliği'nin avantajlı duruma geçtiği durumlarda iki penaltı atışını kurtaran Ivankov, adeta takımının kupaya sahip olmasını sağlayan kilit isim oldu.

2005'TE SOFYA'DAN GELDİ

2005 yılında Bulgaristan'ın Levski Sofya takımından Kayserispor'a transfer olan Dimitar Ivanov Ivankov, penaltı atışlarından attığı gollerle tanınıyor. 33 yaşındaki tecrübeli kaleci final maçında attığı 2 golle kariyerindeki gol sayısını 35'e yükseltti. Türkiye'de futbol oynadığı sürede ise Süper Lig'de 6 ve Türkiye Kupası'nda 1 golü bulunan Ivankov, final maçında attığı 2 golle bu sayıyı da 9'a çıkarmış oldu.

KAFKAS'IN BÜYÜK HEYECANI

Öte yandan Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, yaptığı açıklamada, "Çok kupa kazandım, şampiyon oldum, kupa kaybettim ama hiç bu kadar heyecanlandığımı hatırlamıyorum" dedi. Kafkas, Kayserispor'un ilk kez final oynadığını ve kupayı kazandığını belirterek, "Çok sevindik ama maalesef Kangele'nin çarpraz bağları koptu, üzüldük. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum. Çok çalıştılar, çok hak ettiler. Gençlerbirliği de hak etti ama penaltılar sonucunda biz galip geldik. Kayserispor camiasına hayırlı olsun. Bunun devamı da gelir inşallah" diye konuştu.

09.05.2008


 

Ankaragücü'lü Bebbe Beşiktaş ile anlaştı

ANKARAGÜCÜ'NÜN başarılı forvet oyuncusu Gustave Bebbe'nin gelecek sezon Beşiktaş forması giyeceği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Türk vatandaşı olarak Alper Aydın ismini alan 26 yaşındaki Kamerunlu futbolcu için Beşiktaş ile Ankaragücü her konuda anlaştı. Golcü futbolcunun şu sıralar menajeri Alper Gökdemir ile Beşiktaşlı yöneticilerle görüşmek üzere İstanbul'da olduğu ve Kamerunlu futbolcunun yeni takımıyla 3 yıllık sözleşme imzalayacağı belirtildi.

09.05.2008


 

G.Saray maçına gece kuyruğu

Süper Lig'de yarın yapılacak olan GalatasarayGençlerbirliği OFTAŞ Spor maçının biletleri satışa çıkarıldı.

Sezonun son haftasına ezeli rakibi Fenerbahçe'nin 3 puan önünde giren Galatasaray'ın, bu karşılaşma bitiminde şampiyonluk turu atacağına inanan sarıkırmızılı taraftarlar, satışa çıkarılan biletlere büyük ilgi gösterdi. Gece geç saatlerden itibaren biletlerin satışa çıkarılacağı Biletix gişeleri önünde taraftarların sıraya girdiği öğrenilirken, sabah saatlerinden itibaren ise gişelerde yoğunluk giderek arttı. Özellikle Merter Migros ve Cevahir Alışveriş Merkezi'nde bulunan Biletix gişeleri önünde toplanan binlerce taraftar, güvenlik güçleri gözetiminde uzun kuyruklar oluşturdu. Merter Migros önünde toplanan taraftar sayısı 2 bine kadar ulaşırken, motorize polis ekipleri de çevrede güvenlik önlemi aldı. Bilet almak isteyen taraftarlar, nüfus cüzdanı fotokopilerini vermek şartıyla en fazla 2 bilet satın alabildiler. Yoğun ilgi nedeniyle Biletix firmasının online işlem bölümü kilitlendi.

09.05.2008


 

Bahçelievler'e yeni spor tesisi

BAHÇELİEVLER Belediyesi'nin yaptıracağı, içerisinde yarı olimpik yüzme havuzunun da bulunduğu spor kompleksinin temeli 10 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek törenle atılacak.

Belediyeden yapılan açıklamada, Yenibosna Merkez Mahallesi Mithatpaşa Caddesi Sınırlı Sokak'ta yapılacak tesisin 3 bin 651 metrekare alan üzerine inşa edileceği bildirildi. Havuzun yanı sıra sağlık ocağının da bulunacağı komplekste, çocuk havuzu, sauna, hamam, soyunma odaları ve fitness salonu ile sağlık ocağına bağlı poliklinik ve acil müdahale bölümleri de yer alacak. Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'nun da katılacağı tören, cumartesi günü saat 13.00'de gerçekleştirilecek.

09.05.2008


 

F.Bahçe filede şampiyon oldu

BAŞARILI bir sezonu geride bırakan Fenerbahçe Erkek Voleybol Takımı'nda, 2007-2008 sezonunu çift kupayla tamamlamanın sevinci yaşanıyor.

Sezonun ilk başarısını Türkiye Kupası'nı alarak elde eden sarılacivertliler, zorlu maratonun ardından Aroma Erkekler Voleybol Birinci Ligi'nde de şampiyonluğa ulaşarak, iki kupayı da tarihinde ilk kez müzesine götürdü. Fenerbahçe Kulübü Voleybol Şube Sorumlusu Hakan Dinçay, yaptığı değerlendirmede, bu başarının sadece bu yıl değil, 45 yıl öncesinden başlatılan yatırımların bir meyvesi olduğunu ifade etti.

09.05.2008


 

Beşiktaş: Bobo satılık değil

BEŞİKTAŞ Kulubü, son günlerde medyada yer alan golcü futbolcuları Bobo'nun satılacağı şeklinde çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Siyah-beyazlı kulubün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Kulübümüz'ün daha önce de açıkladığı gibi, futbolcumuz Bobo'nun satılması kesinlikle söz konusu değildir ve Kulübümüz'e yapılan resmi bir teklif de bulunmamaktadır. Kendisi dizindeki sağlık sorunları nedeniyle tedavi amaçlı olarak ülkesine erken gitmiştir. Oyuncumuzun 2008 Pekin Olimpiyat Oyunları için Brezilya Olimpik Milli Takımı'na çağırılması da söz konusudur. "

09.05.2008


 

Türkiye sınıfı geçti

Türkiye'nin, 44. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'ndaki organizasyon başarısı Avrupa'da olumlu yankılar yaptı. Özellikle Fransa ve Belçika medyası, 160 bin Avro ödül dağıtılan ve Avrupa'nın sayılı bisikletçilerinin katıldığı turun gelecek yıllarda adından daha çok söz ettireceği konusunda ortak görüş belirttiler.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün turun son etabı olan Alanya etabına katılarak podyuma çıkan sporculara ödül vermesi, Türkiye'nin bu organizasyona verdiği önemin bir göstergesi olduğu ifade edildi.

Türk bisikleti yıllar sonra ilk defa devlet desteğini bu kadar yakından hissetti. Bunu yabancı medya mensupları da kabul ediyor. TRT ana sponsorluk görevini çok iyi yerine getirdi. Turun her etabını canlı olarak ekrana getirerek, bisiklet sporuna olan ilgiyi arttırdı. Ayrıca, hava çekimleri sayesinde özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki turistik güzelliklerimizi tüm dünya gördü. Tabi, turda olumlu taraflar çok olmakla birlikte bazı aksaklıklar da göze battı.

Mesela, İstanbul Sultanahmet'teki tanıtım turuna İstanbullular ilgi göstermedi. Yabancı turistler de olmasa sporcular boş caddelerde pedal çevirecekti. Halbuki yabancı medyanın da bulunduğu bu tanıtım daha güzel yapılabilirdi. İstanbulluları Sultanahmet'e çekebilmek için ünlü bir sanatçımız mini bir konser verebilirdi. Ayrıca, gıda sektöründen birkaç firmanın ürünü ücretsiz dağıtılarak bir panayır, bir şenlik havası meydana getirebilirdi.

Bazı etaplarda polisimiz çok yetersiz kaldı. Turla ilgili güvenlik bilgileri az olduğu için aksamaya da sebep oldu. Örneğin Bodrum etabında polisin yaptığı hata yüzünden bütün sporcular fren yaparak durmak zorunda kaldı. Bisiklet Federasyonu, gelecek yıl yarış başlamadan önce en az 20 trafik polisini bu turda görev vermek için İstanbul Emniyet Müdürlüğünden izin almalı. Bu polisler etaplardaki her türlü yol emniyeti ve sorumluluğu üstlenerek etapların sorunsuz bitmesini sağlamalı.

Yarışın şehirlerarası yollarda yapılması çok tehlikeli. Fransa Turunda olduğu gibi etaplar köy yollarına kaydırılmalı. Birçok yolun mıcırlı olması ise sporcuları zor durumda bıraktı. Küçük taşlar yüzünden bazı bisikletçilerin lastikleri zarar gördü. İstanbul'un aksine özellikle Ege bölgesinde sporculara ilgi büyük oldu. Finish noktasında toplanan kalabalıklar onlara büyük bir moral verdi.

Tur sayesinde dünya Türkiye'yi merak etti. Federasyonun internet sitesinin bir milyondan fazla tıklanması bu organizasyonun ne kadar önemli olduğunu gözler önüne serdi. Türk spor medyasını da üzerine düşeni yaptı. İlk defa bisiklet sporuna bu kadar geniş yer ayırdı. Geçmiş yıllarda tek sütundan ileri gitmeyen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu defa peşpeşe manşetten verildi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2009'da yapılacak 45. tura da aynı desteği verip, katılmalıdır. Türkiye'nin bisiklet sporunda ilk defa böyle kapsamlı yaptığı bu organizasyon dünyada ses getirdi. Bunu daha ileriye götürmeliyiz. Para ödülünü daha yukarıya çekmeliyiz. 5-10 yıl sonra Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu ünlü bisikletçilerin katılmak isteyeceği önemli bir organizasyon olacaktır.

Erol DOYURAN

09.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler