Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tebrikler...

Hafta boyunca Ali Sami Yen'de sürpriz bir sonuç bekleyenler hayal kırıklığına uğradı. Galatasaray, beklendiği gibi Gençlerbirliği Oftaş engelini strese girmeden geçerek 17. şampiyonluğunu resmen ilan etti.

Bu başarısından dolayı sarı-kırmızılı futbolcuları ve teknik heyeti kutluyoruz. Ayrıca, kısa süre önce başkanlığı devralan Adnan Polat, bazı kulüp başkanlarının aksine ortalığı karıştırmadı, yumuşak ve kimseyi hedef almayan mesajları ile bu son haftanın stres olmadan geçmesini sağladı.

Galatasaray sezona belki de tarihinde yapmadığı bir şekilde 20'nin üzerinde transfer yaparak başladı. Bu transferlere 50 milyon doların üzerinde bir bütçe ayrıldı. Ancak Fenerbahçe ile geçen sezon oynanan son maçta çıkan olaylar yüzünden sahasındaki 5 maçı seyircisiz oynamak zorunda kaldı. Ama bu maçların hepsini kazanarak herkesi şaşırttı. Deplasmanlarda da kazandığı puanlarla sıralamada bir anda birinciliğe oturdu.

Ama Galatasaray'ın başarısı spor medyasını pek tatmin etmedi. Onlar Alman teknik adam Kalli'nin 70 yaşı ile ilgilendi. "Bastonlu ihtayar" dan, "hasta adam" a kadar bir sürü kulp takıldı. Ancak, Kalli spor medyasının bütün eleştirilerine rağmen başarılı oldu. Son 5 maçta yönetim ile sürtüşmesi yüzünden takımdan ayrıldı. Bıraktığı ekibi onun doğrultusunda takımı iyi motive etti ve sezon şampiyonlukla taçlandırıldı.

Galatasaray Süper Ligde ipi göğüslemesine karşılık Avrupa'da aynı şekilde başarılı bir sezon yaşayamadı. UEFA Kupasında final oynama hedefi daha 2. turda sönüp gitti. Bu kupada dişli takımlarla oynamamasına rağmen aldığı başarısız sonuçlar Kalli'yi hedef tahtası yaptı. Alman hoca, bu dönemde sık sık istifa baskıları ile karşı karşıya kaldı.

Takımı bu sezon ayakta tutan birkaç ismi unutmamak lazım. Savunmada Servet Çetin her maçında yüreğini artaya koyarak oynadı. Futbol hayatının altın dönemini yaşadı. Orta sahada Mehmet Topal mükemmel maçlar çıkardı. İstikrarını hiç bozmadı. Başarılı futbolunun meyvesini milli takıma seçilerek aldı. Arda Turan da kopuk kopuk olsa bile bazı maçların kilit adamı oldu. Ümit Karan, attığından çok kaçırmasına karşılık takımı sürekli galibiyete taşıyan gollerin sahibi oldu. Kaptan Hakan Şükür eleştirilere rağmen Kalli'nin hiçbir zaman vazgeçmediği futbolcu oldu. O da kritik maçlardaki golleriyle Galatasaray'a önemli puanlar kazandırdı.

Şampiyon Galatasaray'ın bu sezon en büyük hayal kırıklığı Schalke 04'den büyük meblağlar karşılığında transfer edilen Brezilyalı Lincoln oldu. Sezonun ilk yarısında birkaç maç dışında forma giymedi. Müzmin sakatlığı yüzünden Florya'da sağlık ocağından çıkamadı. Sezonun ikinci yarısında görev aldığı maçlarda da pek göze batmadı. Sadece Ankara'da Gençlerbirliği'ne son dakikada attığı golle takımına 3 puan kazandırdı. Lincoln'un bir sezonda sadece Galatasaray'a faydası bu 3 puan oldu.

Galatasaray, yeni sezonda Fenerbahçe ile birlikte Türkiye'yi Şampiyonlar Liginde temsil edecek. Ancak Fenerbahçe'ye nispetle daha zorlu rakiplerle karşılaşacak. Şu anda oturmuş bir kadro var görünse de Galatasaray'ın birçok bölgede eksiği var. Avrupa tecrübesi olan bir kaleciye ihtiyaç var. Savunma bu sezon büyük hatalar yaptı. Song artık yaşlandı. Servet'in yanına çok iyi bir partner alınabilir. Sabri'nin Avrupa'ya transferi gündemde. Bu bölgede yeni bir isim düşünülebilir. Orta sahada Mehmet topal, Barış ve Ayhan iyi ama Lincoln bu üçlüye ayak uyduramıyor. Hakan Şükür bir yıl daha devam edecek gibi görünüyor. Ancak, Nonda ile pek verim alınamadı. Kaliteli bir golcü daha transfer edilebilir. Ümit Karan takım için vazgeçilmez bir futbolcu. Arda Turan'ın da gideceğini zannetmiyorum.

Erol DOYURAN

11.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ŞAMPİYON GALATASARAY

  Hakan Şükür'e yeni ünvan

  Tebrikler...

  İstanbul Park'ta kim kazanacak?

  Fenerbahçe’de hüzünlü son

  Çarşı Grubu üyeleri topluca kan bağışı yaptı

  Portekiz futbolu rüşvetle çalkalanıyor

  Sofuoğlu, Sakarya'da toprağa verildi

  Galatasaray potada Türk Telekom'u konuk ediyor

  Bülent Uygun'un annesi "Yılın Annesi" seçildi

  Pertevniyal Koşusu bugün

  Jazz, Lakers'ı Mehmet Okur'la yıktı

  Nihat: Şampiyon gibi sevindik

  A Millî Voleybol Takımı Fransa'da

  Trabzon kaptanı Hüseyin Çimşir'e AEK talip oldu

  Beşiktaş UEFA Kupasına kaldı