Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 12 Mayıs 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Beşiktaş'a Trabzon yardımı

SÜPER Lig'de 20072008 sezonunun son haftasında, ligden düşen Vestel Manisaspor'u 5-1 yenen Beşiktaş, ligi averajla üçüncü sırada tamamlayarak, gelecek sezon UEFA Kupası'na katılmaya hak kazandı.

Fortis Türkiye Kupası sahibi Kayserispor'un ardından, yeni sezonda Türkiye'yi UEFA Kupası'nda temsil edecek ikinci takım olabilmek için Sivasspor ile yarışan Beşiktaş, ikili averajda gerisinde kaldığı Sivasspor'u, Trabzonspor'un Fenerbahçe'yi yenmesiyle üçlü averajda geride bıraktı ve UEFA biletini cebine koydu. Ligi 73'er puanla tamamlayan takımlardan Fenerbahçe, Beşiktaş ve Sivasspor'a karşı yaptığı 2'şer maçı da kazandığı için ikinci sırada yer alırken, 3 takım arasındaki averajda konumu Beşiktaş'a oranla daha kötü olan Sivasspor, ikili averajda geçtiği Beşiktaş'ın, üçlü averaj sonunda gerisine düştü.

SEBA'DAN FİLİP HOLOSKO'YA

Yeni stat yapımı projesi kapsamında önümüzdeki günlerde yıkımı planlanan BJK İnönü Stadı'nda son golü Beşiktaşlı Filip Holosko attı. Maçın son dakikasında fileleri havalandıran Holosko, böylece tarihe geçmiş oldu. İnönü Stadı'nda ilk maç Beşiktaş ile İsveç'in AIK takımı arasında oynanırken, bu stadyumdaki ilk golü de, siyah-beyazlıların 3-2 yenildiği karşılaşmada, o zamanlar Beşiktaş'ın futbolcusu olan, halen siyah-beyazlı kulübün onursal başkanı Süleyman Seba atmıştı.

5 SEZONUN EN FAZLA GALİBİYETİ

Siyah-beyazlılar, en çok galibiyetini, son şampiyonluğunu yaşadığı 2002-2003 sezonunda 26 kez kazanarak elde etmişti. Geçen sezon 34 maçta 18 galibiyet alarak ligi 2. sırada tamamlayan Beşiktaş'ın bu sezon ise 23 galibiyete rağmen 3. sırada kalması ilginç bir tablo ortaya çıkardı. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Beşiktaş, geçen sezona oranla 12 puan fazla toplamasına rağmen, derece olarak geçen sezondan daha kötü bir yerde ligi tamamladı. Geçen sezon 34 maçta 18 galibiyet, 7 beraberlik ve 9 yenilgi sonrası 61 puan toplayan Beşiktaş 43 gol atıp, 32 gol yemişti. Bu sezon ise siyah-beyazlılar 34 maçta 23 galibiyet, 4 beraberlik, 7 yenilgi sonrası 73 puana ulaştı.

12.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Florya'da şampiyonluk coşkusu

  Beşiktaş'a Trabzon yardımı

  GÜL FORMULA'YI İZLEDİ

  F.Bahçe'nin tesellisi gol kralı Semih oldu

  Sivas: Lig üçüncüsü biziz, FIFA'ya itiraz edeceğiz

  A Millî Takımın Antalya'da 2008 hazırlığı başladı

  Lige 103 gün ara verildi