Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Kasırgıdan sonra kolera salgını

NERGİS kasırgasının vurduğu Myanmar’da kolera vakalarının görüldüğü bildirildi.


Çin’de deprem bilânçosu artıyor

Depremin en etkili olduğu Sichuan eyaletinin Vali Yardımcısı Li Chengyun, Çin’de son 10 yılda meydana gelen en yıkıcı depremde ölenlerin sayısının 21

Bulgaristan, Irak’tan askerlerini geri çekiyor

BULGARİSTAN Irak’taki askerî birliğini çekeceği açıklandı. Görevine yaklaşık iki hafta önce başlayan Savunma Bakanı Nikolay Tzonev, Bağdat’a yakın Eşr


  Lübnan’daki anlaşmadan Suriye memnun

SURİYE, Arap Birliği heyetinin Lübnan’daki karşıt taraflar arasında şiddetin sona ermesi konusunda sağladığı anlaşmayı desteklediğini bildirdi.


  Moskova’dan Gürcülere ajanlık suçlaması

RUS iç istihbarat servisi FSB, Gürcistan’ı Çeçenistan’daki silâhlı direnişçilere yardım etmekle suçladı.


  Chavez’den yoksullar için fon teklifi

VENEZÜELLA Devlet Başkanı Hugo Chavez, yoksul ülkelere gıda ve ilâç yardımı için Avrupa ve Latin Amerika ülkelerinin 1 milyar dolarlık bir fon oluşturması teklifinde bulundu.


  Myanmar’da 217 bin kişi ölü ya da kayıp

İNGİLİZ yetkililer Myanmar’ı iki hafta önce vuran Nargis kasırgasının 217 bin kişinin ölümüne ya da kaybolmasına yol açtığını açıkladı.


  Kanada yerlilerden özür diliyor

Kanada Başbakanı Stephen Harper, geçen yüzyılda zorla Hıristiyan okullarına alınan ve buralarda zulme uğrayan binlerce yerliden resmen özür dileyecek.


  Bisiklet taksiler Avrupa’da yaygınlaşıyor

Avrupa’nın pek çok turistik şehrinde boy gösteren bisiklet taksiler, İsveç’in başşehri Stockholm’de de kullanılmaya başlandı.


  Aşırı şişmanlar daha sıkıntılı

ABD’de yapılan bir araştırmada, fiziksel sağlık sorunlarına etkisi bilinen obezite (aşırı şişmanlık) ile psikiyatrik rahatsızlıklar arasında da bağlantı kuruldu.


  Obezite, küresel ısınma sebebi!

Küresel ısınmanın sebeplerinden birinin de obezite (aşırı şişmanlık) olduğu bildirildi. London School’dan bir grup bilim adamının yaptığı araştırmaya göre, obezler ve şişman insanların taşınması için daha fazla yakıta, yemeleri için de daha fazla gıdaya ihtiyaç olduğu belirtilerek, insanların giderek şişmanlamasının daha da kötü sorunlara yol açacağı kaydedildi.


  Küçük otomobil alana benzin bedava

Moskova Belediyesi, az miktarda benzin tüketen küçük otomobil alan şehir sakinlerine 1000 dolar değerinde bedava benzin çeki vereceğini açıkladı.


  NASA’da gergin bekleyiş

NASA’nın uzmanları, yeni Mars fatihi Phoenix (Anka Kuşu) uzay aracının 25 Mayıs’ta Kızıl Gezegen’e “tırnak yedirten” inişinde “korku dolu 7 dakika” yaşamaya hazırlanıyorlar.


  Da Vinci’nin helikopteri kendi köyünde uçacak

Rönesans’ın çok yönlü dahi bilim adamı ve ressamı Leonardo da Vinci’nin (1452-1519) tasarladığı dünyanın ilk helikopteri, Japon mühendis Gennai Yanagisava tarafından Leonardo’nun doğduğu yer olan İtalya-Floransa yakınındaki Vinci Köyünde 25 Mayıs’ta uçurulacak.


  Mantardan biyoyakıt üretmek mümkün

BİR tür mantarın yakında biyoyakıt üretiminde kullanılabileceği bildirildi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler