Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Millîler Almanya’da hazırlanacak

Turkcell Süper Lig’de sezonun bitiminin ardından, aileleriyle birlikte Antalya’da yaptıkları dinlenme amaçlı kampı 14 Mayıs Çarşamba akşamı tamamlayan, bir günü de izinli geçiren milliler, dün akşam İstanbul Polat Renaissance Otel’de toplandı, bugün sabah da özel uçakla Almanya’ya hareket ediyor.

1 Hazirana dek sürecek Almanya kampında milliler, Bielefeld yakınlarında küçük bir kasaba olan Marienfeld’de, Klosterpforte Hotel’de kalacak. Milliler, oldukça geniş bir alana yayılan otelin sun'î göl kenarına kurulan ayrı bir bölümünde kamp yapacak. Türk Millî Takımı, Almanya’da kamp yaptığı süre boyunca 3 hazırlık maçı oynayacak. 20 Mayıstaki ilk maç, kamp yapılan otele 25 kilometre mesafedeki Bielefeld’de Slovakya ile olacak. 25 Mayısta Bochum’da Uruguay ve 29 Mayısta Duisburg’da Finlandiya ile de hazırlık maçları yapılacak. Bu maçlar için ay-yıldızlı ekip 125 kilometrelik mesafelere günübirlik gidip gelecek. Ay-yıldızlı ekip, şampiyona için 1 Haziranda İsviçre’ye geçecek.

Bu arada (A) Millî Futbol Takımı’nın 2008 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde Cenevre’deki Colovray Spor Merkezi’nde 2, 3 ve 4 Haziran günleri saat 19.00’da yapacağı 3 antrenmanın taraftarlara açık olarak gerçekleştirileceği bildirildi. Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamaya göre, antrenmanları izlemek isteyen futbolseverlerin idmanın başlangıcından en az 2 saat önce tesislere gelmeleri gerekecek. Taraftarlar burada bir üst taramasından geçirildikten sonra tribünlere kabul edilecek.

17.05.2008


 

2. ligde son hafta maçları oynanacak

TFF 2. Lig Yükselme Grubu’nda son hafta karşılaşmaları, klasman gruplarında da 14. ve son hafta karşılaşmaları bugün yapılacak. F.F'dan yapılan açıklamaya göre, tamamı saat 15.30’da başlayacak maçların programı şöyle:

Yükselme Grubu

K. Karabükspor-Erzurumspor (N. Şeyhoğlu)

Etimesgut Şekerspor-Dardanelspor (OSTİM)

G.Osmanpaşaspor-T. İdmanyurdu (Gaziosmanpaşa)

M. İdmanyurdu-Adana Demirspor (Tevfik Sırrı Gür)

Adanaspor-Pendikspor (Adana 5 Ocak)

1. Grup:

İnegölspor-Fatih Karagümrük (İnegöl İlçe)

Sarıyer-Gebzespor (Çayırbaşı)

Zeytinburnuspor-Bozüyükspor (Zeytinburnu)

Güngören Bld.-Eyüpspor (Mimar Yahya Baş)

2. Grup:

Fethiyespor-Bucaspor (Fethiye İlçe)

Uşakspor-Alanyaspor (Uşak 1 Eylül)

Turgutluspor-Marmaris Bld. (Turgutlu 7 Eylül)

Afyonkarahisarspor-İzmirspor (Afyon Atatürk)

3. Grup:

Kırıkkalespor-Küçükköyspor (Fikret Karabudak)

BUGSAŞ Spor-İstanbul Maltepespor (Sincan İlçe)

Yeni Kırşehirspor-Türk Telekom (Kırşehir Ahi)

Alibeyköyspor-Tepecik Belediyespor (Eyüp)

4. Grup:

A. Sebatspor-Yimpaş Yozgatspor (Akçaabat Fatih)

Çankırı Bld.-Değirmenderespor (Çankırı Atatürk)

Pazarspor-Arsinspor (Pazar İlçe)

Araklıspor-Erzincanspor (Araklı İlçe)

5. Grup:

Kahramanmaraşspor-Hatayspor (Hanefi Mahçiçek)

Adıyamanspor-Şanlıurfaspor (Adıyaman Atatürk)

İ.Demirçelikspor-GASKİ (İskenderun 5 Temmuz)

Şanlıurfa Bld.-Diyarbakır Bld. DİSKİ (Ş.Urfa 11 Nisan)

17.05.2008


 

UEFA Şampiyonu Zenit, Kremlin'de ağırlandı

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, UEFA Kupası finalinde İskoç ekibi Rangers’i 2-0 mağlup ederek Avrupa’nın ikinci kupasını alan Zenit’i Kremlin’de kabul etti.

Türk futbolcu Fatih Tekke’nin de oynadığı Zenit Medvedev’in memleketi St. Petersburg’un takımı. Kremlin Catherine salonunda St. Petersburg Belediye Başkanı Valentina Matvienko, Zenit futbol takımı yöneticileri ve futbolcuları kabul eden Medvedev takımın başarısından dolayı kutladı. Medvedev, “İyi iş başardınız. Bu tüm Rus futbolunun başarısı. Bu zaferin Rus futbolu açısından bir dönüm noktası olmasını ümit ediyorum.” dedi. Manchester’ın City of Manchester Stadı’nda gerçekleşen final maçında Türk futbolcu Fatih Tekke de forma giymişti. Zenit’in üstün oynadığı maçta 72. dakikada Denisov’un ve 93’te Zyrianov’un attığı gollerle takıma kupayı kazandırmıştı. Tekke kupayı kazandıran golün atağını başlatması dolayısı ile göz dolduruyor. Rusya 2005’de CSKA’nın UEAF Kupasını almasının ardından ikinci kez dört yılda aynı kupayı kazanmış oldu.

/ Moskova

17.05.2008


 

Galatasaray’da transfer çalışmaları sürüyor

Galatasaray’da şampiyonluk kutlamalarının yanı sıra yeni sezon için kadro yapılandırma çalışmaları da başladı.

Galatasaray Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, yaptığı açıklamada, devre arasında İtalya’nın Roma kulübünden kiralık olarak kadrolarına kattıkları Ahmet Barusso’nun uzatma opsiyonunu kullanmayacaklarını belirtirken, genç defans oyuncusu İsmael Bouzid için ise ‘’Sözleşmesini feshetmedik. Ancak yeni sezonda kendisini düşünmediğimizi bildirdik’’ dedi. Sarı-kırmızılı kulübe 2 sezon önce Arjantin’in Estudiantes kulübünden transfer edilen, ancak bir türlü kendisinden beklenen performansı sergileyemeyen Marcelo Carrusca’yla ilgili ise Adnan Sezgin, bu oyuncuyla ilgili gelecek teklifleri değerlendireceklerini söyledi. Adnan Sezgin, Galatasaray’da İtalyan kulüplerinin takibinde olduğu bilinen Sabri Sarıoğlu ve gösterdiği performansla takımı sırtlayan isimler arasında yer alan Arda Turan’la ilgili gündeme gelen transfer söylentilerini doğrulamadı. Bu iki oyuncu için basına yansıyan haberlerle ilgili Sezgin, kendilerine Sabri ve Arda için teklif getiren hiçbir kulübün bulunmadığını söyledi. Sezgin, takımda sözleşmeleri sona eren ve başka takımlarda kiralık olarak forma giymiş oyuncularıyla gelecek hafta görüşmeler yapacaklarını kaydetti. Adnan Sezgin, özellikle takımdaki gelecekleri henüz netlik kazanmayan Hakan Şükür ve Okan Buruk ile kiralık olarak sezonu tamamlayan Emre Aşık, Necati Ateş gibi isimlerle gelecek hafta konuşulacağını bildirdi.

/ İstanbul

17.05.2008


 

İbrahim Kaş İspanya’ya gitti

Beşiktaş Kulübü ile sözleşmesinin bitmesinin ardından İspanya’nın Getafe Kulübü ile anlaşan İbrahim Kaş, İspanya’ya gitti.

İbrahim Kaş’ın menajeri Ahmet Bulut, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, İbrahim Kaş’ın İspanya’da sağlık kontrolünden geçeceğini belirterek, ‘’İbrahim daha önce Getafe Kulübü ile 4 yıllık bir mukaveleye imza attı. İnşallah İbrahim ve Türkiye için hayırlı olur’’ dedi. Bulut, Kaş’ın bonservis bedeli ile ilgili bir soru üzerine, ‘’Bonservis bedeli yok, sözleşme bedeli var’’ diye konuştu. İbrahim Kaş da yaptığı açıklamada, İspanya’da futbol hayatına devam edeceğini hatırlatarak, şöyle dedi: ‘’Tabiî ki bu benim için büyük onur. Orada Beşiktaş ve Türkiye’yi temsil edeceğim. Tabiî içimde burukluk var. Uzun yıllar Beşiktaş’a hizmet etmek istedim ama olmadı. Gelişmeler bu yönde oldu. Beni İspanya’da zor günler bekliyor ama onların üstesinden geleceğime inanıyorum.” İbrahim Kaş ve menajeri Ahmet Bulut daha sonra Türk Hava Yolları’nın tarifeli uçağıyla Madrid’e gitti.

/ İstanbul

17.05.2008


 

Beşiktaş, Ayhan Tuna’yı renklerine bağladı

Beşiktaş, yeni sezon öncesi futbolda ilk transferini Gençlerbirliği’nden Ayhan Tuna Üzümcü’yü renklerine katarak gerçekleştirdi.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’na gönderdiği yazıda, Gençlerbirliği futbolcusu Ayhan Tuna Üzümcü ile 2 yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Şirketten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: ‘’Şirketimiz, Gençlerbirliği futbolcularından Ayhan Tuna Üzümcü ile 2 yıllık, opsiyonu kulüpte olmak üzere sözleşme imzalamıştır. Sözleşme bedeli olarak futbolcuya 2008-2009 sezonu için 300.000 YTL garanti ücret ve her resmi maç için 15.000 YTL maç başı ücreti, ayrıca 1 defaya mahsus olmak üzere bu sezon içinde ilk 11’de oynadığı toplam 15 resmi maç için 100.000 YTL ödeme yapılacaktır.’’ 1982 doğumlu Ayhan Tuna Üzümcü, savunmada görev yapıyor. Ayhan Tuna Üzümcü, geride kalan sezonda Gençlerbirliği formasıyla Turkcell Süper Lig’de 3, Fortis Türkiye Kupası’nda 2 kez fileleri havalandırdı.

/ İstanbul

17.05.2008


 

Play-off’da Diyarbakır-Eskişehir karşılaşıyor

BANK Asya 1. Lig ekiplerinden Eskişehirspor’un taraftarı, play-off yarı final karşılaşmasında Diyarbakırspor ile maç yapacak Eskişehirspor’a destek vermek için otobüslerle İstanbul’a gitti.

Bank Asya 1. Lig’de bugün oynanacak Eskişehirspor-Diyarbakırspor play-off maçını izlemek isteyen Eskişehirspor taraftarını taşıyan yaklaşık 50 otobüs ve 1 minibüs, Atatürk Bulvarı’ndan İstanbul’a hareket etti. Bayrak, kaşkol ve flamalarla araçlara binen Eskişehirspor taraftarı, Diyarbakırspor’u yenip finale kalmak istediklerini belirterek, takımlarının Süper Lig’e çıkacağınına inandıklarını kaydettiler. BJK İnönü Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak Eskişehirspor-Diyarbakırspor maçını Yunus Yıldırım yönetecek.

/ İstanbul

17.05.2008


 

Vestel Grand Prix’de 3. Etap bugün yapılacak

VESTEL Grand Prix Atletizm Yarışları’nın üçüncü etabı bugün İstanbul’da yapılacak.

Burhan Felek Spor Kompleksi Ekrem Koçak Atletizm Sahası’nda gerçekleştirilecek organizasyonda, bayanlar ile erkeklerde 300 metre, 600 metre ve 1200 metre koşuları gerçekleştirilecek. İlk etabı 3 Mayısta İzmir’de, ikinci etabı 10 Mayısta Ankara’da yapılan organizasyonun yarınki son etabının ardından, erkekler ile bayanlarda en yüksek puanı toplayan 5 atlete, sırasıyla 10 bin, 5 bin, 3 bin, bin ve 500’er YTL ödül verilecek. Organizasyon kapsamında ayrıca, ‘’İstanbul’un En Hızlısı’’ yarışmaları finalinin de gerçekleştirileceği bildirilirken, 10-14 yaş kategorisinde yaklaşık 7 bin öğrencinin katıldığı elemelerin ardından finale ulaşan kız ve erkek öğrenciler, şampiyonluk için mücadele edecekler.

/ İstanbul

17.05.2008


 

Ligin yeni ekibi Kocaeli transfere start verdi

TURKCELL Süper Lig’in yeni takımlarından Kocaelispor, transfer çalışmalarına başladı.

Körfez ekibi, önce iç transferleri bitirecek daha sonra dış transfere geçecek. Bank Asya 1. Ligi’ni lider tamamlayarak Turkcell Süper Ligi’ne 5 yıl aradan sonra kavuşan Kocaelispor, transfer çalışmalarına başladı. Körfez ekibi, ilk önce iç transferi bitirecek. Yönetim, ilk önce sözleşmesi biten 14 futbolcu ile görüşecek. Teknik Direktör Engin İpekoğlu ile bir araya gelen yöneticiler, iç transferde takımı ihtiyacını karşılayacak futbolcular ile ciddi görüşme yapma kararı aldı. Yüksek beklenti içinde olan futbolculara kapı gösterilecek. Yönetimin, özellikle takım kaptanı Serdar ve attığı 21 golle Bank Asya 1. Ligi’nde gol kralı olan Taner’i bırakmayacağı gelen bilgiler arasında.

/ Kocaeli

17.05.2008


 

Efes-Fener kapışması

Beko Basketbol Ligi’nde Efes Pilsen ile Fenerbahçe Ülker arasındaki play-off yarı final serisinde ilk maç bugün yapılacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu’ndaki karşılaşma saat 19.00’da başlayacak. Ligde normal sezonda yapılan iki maçı da kazanan Fenerbahçe Ülker, toplamda 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği seriye 1-0 önde başlayacak. Serideki ikinci maç 20 Mayıs Salı günü yine Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yapılacak.

/ İstanbul

17.05.2008


 

Oftaş, Özdemir’le yola devam ediyor

GENÇLERBİRLİĞİ OFTAŞ Spor, teknik direktör Osman Özdemir ile sözleşme yeniledi.

Kulübün Emek’teki binasında gerçekleştirilen imza törenine, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, teknik direktör Osman Özdemir ve yardımcısı Eyüp Taş katıldı. Törende konuşan başkan Kalemci, Osman Özdemir ile 1 yıllık sözleşme imzaladıklarını, ancak bu sözleşmenin kulüp tarihinde çok önemli bir yeri olduğunu belirtti. Osman Özdemir’in yardımcılıklarını geçen sezon olduğu gibi Eyüp Taş, Levent Zorluer, Seçkin Topçu ve Sadettin Türk yapacak.

/ Ankara

17.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler