Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bürokrasi ayak diriyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bürokrasiyi eleştirerek, “Sıkıntımın bir tanesi şudur; ben Çalışma Bakanı olarak mevzuat açısını hızla tamamlıyorum, ama burada bürokrasi ayak diriyor” dedi. Tüm bürokrasiyi başarısız bulduğunu belirten Çelik, “Bürokrasi çalışmaya hazır değil” diye konuştu.

Çalişma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bürokrasiyi eleştirerek, “Ben Çalışma Bakanı olarak mevzuat açısını hızla tamamlıyorum, ama burada bürokrasi ayak diriyor. Neye ayak diriyor? Çark hızlı dönmüyor. Tüm bürokrasiyi başarısız buluyorum” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Vekilliğini, bu görevde bulunan Tahsin Güney’in yerine, Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Acar yürütecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, konuyla ilgili sorular üzerine, değişikliğin bir gerekçesi olmadığını söyledi. Çelik, ‘’Değişikliğin özel bir sebebi yok. Önemli olan Başkan’ın asaleten atanması. Vekâleten kimin götürdüğü önemli değil. Bütün vekâletleri de bir an önce sonlandırmayı düşünüyoruz’’ dedi.

Sosyal güvenlikle ilgili ciddî sıkıntılar bulunduğunu, sıkıntının tepe noktasıyla sınırlı olmadığını belirten Çelik, kurumun çok ciddî bir şekilde örgütlenme sürecinde bulunduğunu ve yapılması gereken çok iş olduğunu ifade etti. Güney’in görev değişikliğini Londra’da öğrenmesiyle ilgili Çelik, ‘’Tahsin Bey giderken de benim haberim yoktu. Tahsin Bey’in görevini ben imzaladım, ama tarihine bakmadım, ne zaman gittiğini bilmiyorum’’ diye konuştu.

Çelik, Güney’in başkan yardımcılığı görevini yürütürken başkan vekilliğiyle görevlendirildiğini, bundan sonraki süreçte başkan yardımcılığına devam edeceğini kaydetti. Kişilerle değil, yapıyla ilgili sorunları bulunduğunu dile getiren Çelik, ‘’Tahsin Bey olur da olmaz da, Fatih Bey olur da olmaz da biz yapıyla ilgileniyoruz. Sorunlarımız var ve artık bunları çözmemiz gerekiyor’’ dedi.

Bürokrasiye yönelik eleştiriler yönelten Çelik, şöyle konuştu: ‘’Sıkıntımın bir tanesi şudur; ben Çalışma Bakanı olarak mevzuat açısını hızla tamamlıyorum, ama burada bürokrasi ayak diriyor. Neye ayak diriyor? Tahsin Bey için söylemiyorum bunu, çark hızlı dönmüyor. Biz şu anda 81 il müdürünü atayabildik. Benim ufkuma göre sağlık müdürlerini atamalıydık, sağlam denetimler yapmalıydık, açıkları, kayıpları, kaçakları bulmalıydık, daha seri hareket etmeliydik. Tüm bürokrasiyi başarısız buluyorum. Bürokrasi gece 3’lere kadar çalışmaya hazır değil. Çok çalıştılar Tahsin Bey ve diğerleri, haklarını yemeyelim. Onlara özel bir şey söylemiyorum. Ben pazartesi günü tatildeyim, ama toplantım var. ‘Çok çalışıyorlar, gece 3’e kadar çalışıyorlar, ne güzel bravo’ demek de yeterli değil. ‘Ne ürettin’ demek lâzım. Bir şey üretmiyorsanız, gece 3’e kadar çalışmanızın ne anlamı var.’’

“ÇALIŞMAYI ONLAR YAPTILAR’’

Çelık, görev değişikliğinde Güney’in, ‘’prim affından haberimiz yok’’ sözlerinin etkili olup olmadığına ilişkin, şunları kaydetti: ‘’Bundan 3 ay önce bununla ilgili alternatif çalışma yapmalarını bizzat kendilerine söyledik, çalışmayı onlar yaptılar. Bir cümlelik gerekçeyle bunların yapıldığı doğru değil. ‘Şunu söylediği için görevden alındı’, bunlar ucuz işlerdir. Arkadaşlarımız neticede vekâleten görev yapıyorlar. Onları vekâleten göreve getirenler de bizleriz. Ben Tahsin Bey’i 2 kere vekâleten görevlendirdim, üçüncü kez görevlendirme zorunluluğum yok ki. Artık vekâleten olmasın diyoruz, asalete geçmemiz gerekiyor. Nasıl geçeceğim onu da 5-10 gün içinde bir şekle sokacağız.’’ Bakan Çelik, Fatih Acar’ın başkanlığa asaleten atanması konusunun da gündemde olmadığını bildirdi.

/ Ankara

18.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Bürokrasi ayak diriyor

  Toptan: Mahkemeye gölge düşürmeyiz

  TİRYAKİLER YANGIN MERDİVENİNE!

  AB’nin endişeleri yersiz

  En temiz mahalleye 'okul' ödülü

  Rüşvet operasyonunda 21 polis tutuklandı

  Başkale’de 6 terörist etkisiz hâle getirildi

  Türkiye, ILO’nun gündeminde

  “Temiz Sular, Temiz Türkiye Kampanyası”

  Yazar Cengiz Aytmatov hastaneye kaldırıldı

  Herkes için adalet ve özgürlük istiyoruz

  Türk insanı barış için elinden geleni yapıyor

  66 kaçak yakalandı

  Kırım Tatarları Ukrayna’yı protesto etti

  Özbilgin, mezarı başında anıldı

  Antalya’ya, 15 günde 477.5 bin turist geldi

  “Sandıkla gelen, sandıkla gitmeli”