Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 19 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yalova sanatla buluştu

9 ülkeden toplam 27 san'atçının Yalova’ya gelerek kendilerine özel hazırlanan atölyelerde eserlerini üreteceği 1. Uluslararası Yalova Sanat Buluşmasının basın toplantısı Yürüyen Köşk’te yapıldı.

Basın toplantısında yaptığı konuşmada Yalova’nın uluslar arası kültür merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Binicioğlu, “Yalova’da son yıllarda kültür-san'at alanında yaşanan olumlu gelişmeler herkesin dikkatini çekiyor. Bu gelişimi, altyapısını kurup gittikçe büyüttüğümüz ve kentimize kazandırdığımız san'at üretim merkezleriyle sağlıyoruz. Gözbebeğimiz Yalova, konservatuvarıyla, Güzel Sanatlar Merkeziyle, şehir tiyatrosuyla sadece san'at tüketen değil, aynı zamanda san'at üreten bir kent oldu. Bu yoğun ilgi doğrultusunda mevcut binaların artan talepleri karşılayamaz duruma gelmesi de bir kültür merkezi gerekliliğini doğurdu. Kentimize büyük bir değer daha katacak 600 kişilik kültür merkezimiz konser her türlü konser, konferans, panel, dinleti, söyleşi gibi etkinlikler için ideal bir mekân olacak” dedi.

Yalova Belediyesinin organize ettiği san'at şöleni 9 ülkeden toplam 27 san'atçıyı bir araya getirerek YADEM mekânlarında hazırlanan özel atölyelerde aynı anda eserlerini üretmelerine imkân sağlıyor. Bütün izleyicilere açık olacak YADEM’deki bu workshop çalışmaları san'atçıların kendi aralarında oluşturacağı dostluk ve kültürel alış veriş kadar Yalova halkının san'atla buluşması ve san'atçılarla kuracağı yakın dialoglar açısından da büyük önem taşıyor. Farklı dil ve bakışlara sahip san'atçıların ürettiği bütün eserler 24 Mayıs 2008 Cumartesi günü Yalova Karizma Sanat Galerisinde düzenlenecek bir sergiyle san'atseverlere sunulacak.

Mustafa GÖKMEN

19.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Yalova sanatla buluştu

  Seydişehir’de dinî yayınlar sergisi

  Kanın mürekkebe karıştığı mektuplar

  Zafer'de bu ay: Fetih mi, işgal mi?

  Tarihî Türk Evleri haftası