Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 20 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Eskişehir 12 yıl sonra Süper Lig'e kavuştu

BANK Asya 1. Lig play off finalinde Boluspor'u mağlup ederek, 12 yıl aradan sonra Türkcell Süper Lig'e çıkan Eskişehirspor'un taraftarları büyük sevinç yaşadı.

Final maçını, Vali Kadir Çalışıcı ile Porsuk Bulvarı'ndaki kafelerde izleyen kırmızı-siyahlı taraftarlar maçın ardından, ''Şampiyon Eskişehirspor'' sloganı atarak cadde ve sokakları doldurdular. Sevinç gösterilerine kırmızı siyah bayraklarla süsledikleri otomobilleriyle katılan Eskişehirsporlular, İsmet İnönü, Kızılcıklı, İki Eylül ve Atatürk caddelerinde tur attılar. Sevincini taraftarlarla paylaşan Vali Çalışıcı da Eskişehirspor'un Süper Lig'e çıkmasının tüm kenti sevince boğduğunu ifade etti. Çalışıcı, maçı izleyenlere kahve ve yemek ısmarladı.

Eskişehirspor, 12 yıl aradan sonra Süper Lig'e çıkmayı başardı. Süper Lig'de en son 1995-96 sezonunda mücadele eden kırmızı-siyahlılar, 12 yıllık hasretlerine Boluspor maçı ile son vererek taraftarlarını sevindirdi. Süper Lig'de bundan önce 22 sezon mücadele eden Eskişehirspor, gelecek sezon 23. kez bu ligde yer alacak. Kırmızı-siyahlılar, daha önceki 22 sezonda toplam 700 maç oynamış, 242 galibiyet, 228 beraberlik, 230 yenilgi alıp, 761 gol atmış, 739 da gol yemişti.

BİYEDİÇ: SÜPER LİGE RENK KATACAĞIZ

Eskişehirspor teknik direktörü Nejat Biyediç, takımının lige renk katacağını ifade etti. Biyediç, ilk dakikalarda rakiplerinden bir oyuncunun kırmızı kartla oyundan atılmasına vurgu yaparak, ''Sayısal olarak rakibimizden üstündük. Buna rağmen belki oyun olarak çok iyi değildik. Ama mücadelemizle bunu hak ettik. Takımımın Süper Lig'e renk katacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun'' şeklinde konuştu. Eskişehirspor'un golcü futbolcusu Coşkun Birdal ise, iyi bir takım olduklarını ancak geçirdikleri düşüş sürecinin takımı sarstığını ifade ederek, ''İstanbul'da kısmetmiş. Böyle bir atmosferde oynamak herkese nasip olmaz. Biz de bu destek altında elimizden gelen her şeyi yaptık. Bugün bize kısmet oldu. Boluspor da iyi mücadele etti. Bütün Eskişehir'e hayırlı uğurlu olsun'' diye konuştu.

20.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Eskişehir 12 yıl sonra Süper Lig'e kavuştu

  Gökhan Ünal: G.Saray'la anlaşmadım

  İstanbul Cup'ta sürpriz! 3. seribaşı Floris elendi

  İspanya basını Nihat'ı Villarreal'in en iyisi seçti

  F.Bahçe, Efes'i yenerse finalde

  Ersen Martin'li Recreativo kümede kalmayı başardı

  TERİM: BİRİNCİ KALECİM VOLKAN DEMİREL

  19 Mayıs Maratonu'nu Çağlayan ve Kiraz kazandı

  F. Bahçe millî atlet Selim Bayrak'ı transfer etti

  Mehmet Topuz, 2010'a kadar Kayserispor'da