Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Maliyet artışı, tekne sattırıyor

Adana’nin Karataş ilçesinde sayıları 320’yi bulan balıkçıların çoğunun, ÖTV’siz mazotun fiyatının 2,05 YTL’ye ulaşması ve seferlerinin yakıt maliyetlerini bile karşılayamaması sebebiyle, teknelerini satışa çıkardığı bildirildi.

Karataş Su Ürünleri ve Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Galip Ünver, Doğu Akdeniz’de faaliyet gösteren balıkçıların, 15 Nisanda tamamlanan av sezonunu, yeterli balık olmaması ve yüksek girdi maliyetleri sebebiyle buruk kapattığını söyledi. Kooperatife kayıtlı 320 tekne bulunan Karataş’ta, neredeyse bütün ilçenin geçim kaynağının balıkçılık olduğunu ifade eden Ünver, balıkçıların yüksek girdi maliyetleri dolayısıyla zor günler yaşadığını belirtti. Balıkçıların dünyanın en pahalı mazotunu kullandıklarını belirten Ünver, şöyle konuştu: ‘’Güç şartlar altında hayat mücadelesi veren balıkçılarımız, ÖTV’siz halde fiyatı 2,05 YTL’ye ulaşan mazot fiyatları ile sefere çıkamaz hale geldi. ABD’li balıkçı mazotu 1,20 YTL, Yunanistanlı balıkçı ise daha ucuza alıyor. Bir trol teknesinin bir günlük seferi 450-500 litre. Bu fiyatlarda bir seferin balıkçıya maliyeti bin YTL. Mazotun yapılan zamlarla önümüzdeki aylarda 2,20’ye kadar çıkmasını bekliyoruz. Böyle giderse, 15 Eylülde başlayacak yeni sezonda, balıkçılar sefere çıkamama tehlikesi ile karşı karşıya.’’

Balıkçıların yüksek girdi maliyetlerinin yanı sıra aldıkları krediler, uygulanan cezalar sebebiyle yüksek borç yükü altına girdiklerini anlatan Ünver, balıkçıların borçlarından kurtulmak için teknelerini satışa çıkardıklarını vurguladı.

/ Karataş

21.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Maliyet artışı, tekne sattırıyor

  BİR AYDA 35 MİLYAR YTL KREDİ KARTI BORCU

  Çinliler, Türk zeytin yağı yiyecek

  Dış ticaretin yüzde 56’sı İstanbul’dan

  Şirket ve işyeri kapanışları hızlandı

  Enerji fiyatları cari açığı büyütecek

  Prim affına IMF itirazı

  Cem Uzan Telsim dâvâsını kaybetti

  Japonya, faizleri değiştirmedi

  Güneydoğu’dan, AB’ye ihracat yüzde 30 arttı

  Etiyopya ile 20 milyon dolarlık iş anlaşması

  Prim alacakları yeniden yapılandırılacak

  Petrol, 127 doların üstünde