Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Hukuka da standart gelecek

Antalya’da AB karşıtlarına seslenen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, “Artık dünyada herşeyin bir standardı var. Antalya’da olduğumuz için söylüyorum, salatalığın bile standardı var. Kabağın, domatesin bile standardı var. Bu standarda uygun yetiştirmezseniz ihracat yapamazsınız. Elinizde kalır, çürür, dökersiniz. Artık evrensel standartlara hukuku da uydurmak zorundasın” dedi.

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AB ile müzakerelerin başarı ile yürüdüğünü belirterek, “Her şeyin standardı var. Antalya’da olduğumuz için söylüyorum salatalığın bile standardı var. Kabağın, domatesin bile standardı var. Bu standarda uygun yetiştirmezseniz ihracat yapamazsınız. Elinizde kalır, çürür, dökersiniz.

Artık evrensel standartlara hukuku da uydurmak zorundasın” dedi.

Adalet Bakanı Şahin, Hakimler ve Savcılar Üst Kurulu üyeleri, Adalet Bakanlığı üst düzey yöneticileri, Cumhuriyet Başsavcıları ile Adalet Komisyonu Başkanları’nın katıldığı ‘Yargı Teşkilât Toplantısı’ Antalya’da başladı. Adalet Bakanlığı Adalet Teşkilâtını Güçlendirme Vakfı Eğitim ve Dinlenme Tesisleri’nde başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Şahin, herkesin tek amacının yargı yoluyla ülkeye ve insanlarına hizmet etmek olduğunu söyledi. Türkiye’nin AB sürecine de değinen Şahin, Türkiye’nin AB katılım müzakereleri içinde olan bir ülke olduğuna işaret etti. Görüşmeleri sürdürülen 35 fasıldan 23’üncünün yargı ve kişisel haklar faslı olduğunu, bunun da bakanlıklarını ilgilendirdiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“AB Genel Sekreterliği, bakanlığımız ve 23. fasıldan sorumlu AB yetkilileri ile zaman zaman bir araya geliyoruz. Bizim yargı reformu stratejisi planı hazırlamamız gerekiyor. Bu yılın sonuna kadar AB’ye sunmamız gerekiyor. Geçen Ocakta, AB yetkilileri 23. fasıl ve strateji belgesi ile ilgili ön çalışma yaptı. Bundan sonra yargı erkinin işler hale gelmesi için neler yapmamız gerektiği sorusu sadece bakanlığı değil, uygulayacak olan yargıçları, savcıları da ilgilendirir. O nedenle herkesin fikrinden yararlanacağız ve buna birlikte son şeklini vermek suretiyle ilgili yerlere bunları sunacağız. Bizler şunları şunları yapacağız diyoruz. Yasal düzenleme yapacağız. Bunun için bir komisyon kurulacak. Adalet Bakanlığı’nın konuyla ilgili üst düzey yöneticileri, üniversitelerin hocaları, Yargıtay, gerekirse Danıştay üyeleri, baro temsilcileri bu komisyonda oluyor. Bakanlığın meclise sevk ettiği tüm kanun tasarıları bu anlayışla hazırladı. Kimse bize sorulmadı diyemez. 25-30 kişilik komisyonlar tarafından hazırlanıyor.”

Türkiye’nin AB’ye girme konusunu 40 yıllık devlet politikası olarak ele aldığına değinen Bakan Şahin, müzakerelerin başarı ile yürütüldüğüne değinerek, AB karşıtlarına seslendi:

“Artık dünyada her şeyin bir standardı var. Antalya’da olduğumuz için söylüyorum salatalığın bile standardı var. Kabağın, domatesin bile standardı var. Bu standarda uygun yetiştirmezseniz ihracat yapamazsınız. Elinizde kalır, çürür, dökersiniz. Artık evrensel standartlara hukuku da uydurmak zorundasın. Suçlunun iadesini isterken bile uluslararası standartlar var. O bakımdan Türkiye doğru olarak, çağdaş hukuk normlarını Türkiye’ye taşıma kararı vermiştir, bundan sonra da bu adımları atmaya devam edecektir. Bu partiler üstü, devlet meselesidir. Zaten bu noktaya gelmesinde her iktidarın katkısı olmuş ve sonrasında olacaktır. Tutucu bir yaklaşım içinde olmanın çağımızda geçerliliği yok.”

/ Antalya

21.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Okullu olmak için tek şans kaçmasın

  Doğalgazda deprem tedbiri

  İstanbullu ‘deniz taksi’yle tanışıyor

  Ehliyetleri değiştirmek zorunlu değil

  Tuzla’da tabutlu protesto

  Hukuka da standart gelecek

  Eğitim sistemi çağdışı kaldı

  Gençler sahipsiz

  Elçi’ye beraat

  Mahmud Abbas ABD’yi suçladı

  Her yıl 1.4 milyon bebek doğuyor

  Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer: Kapatma dâvâsı Avrupa’yı şaşırttı

  Konya’da da ishal vak'aları

  Tarım ithal eder ülke durumuna geldik

  İstanbul’da bir haftada 26.8 bin sürücüye ceza

  Erdoğan’dan ‘Büyükanıt’ haberlerine dâvâ

  İHD’den Tuzla’daki kazalarla ilgili suç duyurusu

  Mogan’a, verilen Kızılırmak suyu kesildi

  Talat ve Hristofyas Cuma görüşecek

  Aydın’da 23 kaçak yakalandı

  AKP’nin kapatılması demokrasiyi güçlendirmez

  Aras Kargo’dan Kars’a 100 bin ağaç

  Trabzon, eski valilerini bağrına bastı

  “Yanlış yapma lüksümüz yok”

  Engelleri aşan gençler festivalde bir araya geldi

  Mersinli okuyucularımız geleneksel piknikte buluştu

  Kablo karmaşasına son!

  Solaryum ve güneşlenme zararlı