Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 21 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer: Kapatma dâvâsı Avrupa’yı şaşırttı

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, AKP’ye yönelik kapatma dâvâsının Avrupa’da şaşkınlığa sebep olduğunu belirtti.

Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer, AKP’ye yönelik kapatma dâvâsının Avrupa’da şaşkınlığa sebep olduğunu belirterek, ülkesinde böyle bir durumun olamayacağını düşündüğünü söyledi. Fischer, Türkiye’ye yaptığı resmi ziyaret çerçevesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’le Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi. Başbaşa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Gül ve Fischer ortak basın toplantısı düzenledi. Heinz Fischer, Türkiye’ye yaptığı ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bundan 10 yıl önce eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk’un, 20 yıl önce de eski Kültür ve Turizm Bakanı Mükerrem Taşçıoğlu’nun davetlisi olarak Türkiye’ye geldiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Gül’le yaptığı görüşmede enerji konuları üzerinde yoğunlukla durduklarını ifade eden Fischer, özellikle Nabuko projesini ele aldıklarını ve Gül’ün bu projeyi desteklediğini söylediğini kaydetti. Fischer, Nabuko projesinin sadece Avusturya için değil, AB için de önemli olduğunu, konuyla ilgili detayların iki ülke bakanları arasındaki görüşmelerde ele alınacağını ve bu projenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Konuk cumhurbaşkanı, terörizmle mücadele konusunu da görüşmede ele aldıklarını belirterek, bu konuya iki ana başlıkta yaklaştıklarını, terörizmin kabul edilemez olduğunu ve kuvvetli bir şekilde mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. AB üyeliği çerçevesinde diğer üye ülkeler için de geçerli olanın, Türkiye açısında da geçerli olduğunu ve oy birliğiyle müzakerelerin başlatılması kararı alındığını hatırlatan Fischer, Avusturya’nın bu konuya adil ve yapıcı, açık sözlü ve açık fikirli olarak yaklaştığını vurgulayarak, Avusturya dönem başkanlığında da fasılların açılıp kapandığının bilindiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Gül’ün, AB yolundan bahsederken haklı olarak uzun ve karmaşık bir yoldan bahsettiğini belirten Fischer, bugünün Türkiye’sini dikkate almamak ve bugünün AB’sinden bahsetmemek gerektiğini kaydetti. Fischer, Türkiye’nin AB’ye üye olacağı zaman, son dönemde koşulların yerine getirilip getirilmediğine bakılması gerektiğini ifade ederek, bu sebeple bu sürece ucu açık müzakereler dediklerini ifade etti.

Fischer, AKP hakkındaki kapatma dâvâsının Avrupa’da şaşkınlığa sebep olduğunu olduğunu da söyleyerek, Türkiye’nin iç işlerine herhangi bir şekilde karışmak istemediğini kaydetti. Fischer, bununla birlikte bu sürecin AB tarafından dikkatle izlendiğini ifade ederek, böyle bir dâvânın sebep olduğuna anlam verilemediğini, çünkü bir taraftan seçilmiş bir hükümet ve başbakan bulunduğunu belirtti.

“Avusturya’da böyle bir durumun olamayacağını düşünüyorum, en azından bunu söyleyebilirim” diyen Fischer, diğer taraftan mahkemenin kararını beklemek gerektiğini, sonuca saygı duyacağını, çünkü zaten başka çare bulunmadığını bildirdi.

/ Ankara

21.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Okullu olmak için tek şans kaçmasın

  Doğalgazda deprem tedbiri

  İstanbullu ‘deniz taksi’yle tanışıyor

  Ehliyetleri değiştirmek zorunlu değil

  Tuzla’da tabutlu protesto

  Hukuka da standart gelecek

  Eğitim sistemi çağdışı kaldı

  Gençler sahipsiz

  Elçi’ye beraat

  Mahmud Abbas ABD’yi suçladı

  Her yıl 1.4 milyon bebek doğuyor

  Avusturya Cumhurbaşkanı Fischer: Kapatma dâvâsı Avrupa’yı şaşırttı

  Konya’da da ishal vak'aları

  Tarım ithal eder ülke durumuna geldik

  İstanbul’da bir haftada 26.8 bin sürücüye ceza

  Erdoğan’dan ‘Büyükanıt’ haberlerine dâvâ

  İHD’den Tuzla’daki kazalarla ilgili suç duyurusu

  Mogan’a, verilen Kızılırmak suyu kesildi

  Talat ve Hristofyas Cuma görüşecek

  Aydın’da 23 kaçak yakalandı

  AKP’nin kapatılması demokrasiyi güçlendirmez

  Aras Kargo’dan Kars’a 100 bin ağaç

  Trabzon, eski valilerini bağrına bastı

  “Yanlış yapma lüksümüz yok”

  Engelleri aşan gençler festivalde bir araya geldi

  Mersinli okuyucularımız geleneksel piknikte buluştu

  Kablo karmaşasına son!

  Solaryum ve güneşlenme zararlı