Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Mayıs 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Tarihin en güzel Avrupa finali

ŞAMPİYONLAR Ligi finali adına yakışır büyük bir heyecan dalgasıyla başlayıp, Manchester United'in zaferiyle sonuçlandı.

Rusların büyük bölümü sahibi ünlü milyarder Roman Abramoviç olduğu için yıllardır Chelsea'yi kendi takımları sayıyorlardı. Moskova'daki finalde Chelsea bu yüzden deplasmanda sayılmadı. Tarihinde ilk defa bu kufayı kaldırmak isteyen Chelsea'nin hayali Anelka'nın kaçırdığı penaltı ile sona erdi. Normal süresi 1-1 biten, penaltılarda 6-5 üstünlük kuran Manchester United kupayı aldı. Kupa bir bakıma Abramoviç'e değil, yabancıya gitti. Böylece Manchester United İngiliz liginde 10 gün önce geride bıraktığı rakibine kupada da rövanşı vermedi. 40 bin İngiltere'den gelen 70 bin futbolsever unutulmayacak bir finale şahitlik etti. Belkide tarihte ilk defa bu kadar geç biten final oynandı. Son penaltı 01.36'da atıldı.

200 ÜLKEDEN CANLI YAYINLANDI

Statta daha önce 6 bin polisin görev yapması beklenirken, bu sayı 14 bin 500 kişiye yükseldi. Ayrıca İngiltere'den de final için 18 üstdüzey güvenlik görevlisinin ülkeye geldiği belirtildi. Luzhnike Stadı'ndaki karşılaşmanın yayınında biri örümcek olmak üzere (stadın tepesinde yer alan kamera) 31 kamera kullanıldı. 200 ülkeden canlı olarak ekranlara gelen Avrupa'nın en önemli organizasyonunun finalinde, 650'ye yakın medya mensubunun yanı sıra 158 fotomuhabiri görev yaptı.

TARAFTARLAR BİRBİRİNE GİRDİ

Moskova'daki dev mücadelede iki İngiliz takımının taraftarları, birbirine girdi. Manchester ve Chelsea'liler arasında yaşanan kavgaya ev sahibi ülkeden Rus bir grup da katıldı. Gençlerin oluşturduğu Rus grubun, Chelseali taraftarların üzerine taş attıkları öğrenildi. Tüm biletlerin satıldığı karşılaşmayı Luzhniki Stadı'nda 85 bin 745 kişi takip etti. 40 binin üzerinde İngilizin bulunduğu finalde, karaborsacılar da boş durmadı. Bilet fiyatlarının 4 bin Euro'ya kadar yükseldiği öğrenildi. Polis, bu olaya karışanları ise gözaltına aldı. Kimileri ise ellerinde 'Yarı fiyatına bilet aranıyor' pankartıyla stada girmeye çalıştı.

23.05.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Hamit'in 2008 korkusu

  Tarihin en güzel Avrupa finali

  F.Bahçe Zico ile hâlâ anlaşmadı

  8 takımın gözü Bank Asya'da

  İstanbul Cup'ta 2. sürpriz, Petrova elendi

  Şenol Güneş Spor Salonu 28 Mayıs'ta açılıyor

  Shop&Miles Bosphorus Cup yelken yarışı bugün başlıyor

  Fenerbahçe'de "Basketbol Yaz Okulu" kayıtları başladı

  Milan, Drogba ve Eto'o'yu transfer listesine aldı

  NBA'de Lakers, Spurs'u 89-85 yenerek 1-0 öne geçti

  Bulgaristan'da kulüp başkanı kayboldu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır