Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Leasingle alınan uçağa vergi indirimi

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, uçakların Türkiye’ye leasing yoluyla getirilmesi işlemlerine uygulanan KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e çekilmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının bir an önce Başbakanlık’a sevk edileceğini söyledi.

Havacilik sektör temsilcilerinin artan petrol fiyatları ile birlikte bilet fiyatlarını tartışmaya açtığı günlerde iyi haber Maliye Bakanlığı’ndan geldi. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, uçakların Türkiye’ye leasing yoluyla getirilmesi işlemlerine uygulanan KDV’nin yüzde 18’den yüzde 1’e çekilmesine yönelik Bakanlar Kurulu kararının bir an önce Başbakanlık’a sevk edileceğini söyledi.

Türkiye’de özel sektörün havacılığa girmesinin yeni olduğunu, hükümetleri döneminde, halkın, havacılıkta sağlanan gelişmelerden yararlandığını belirten Unakıtan, “Bunu daha da arttırmak istiyoruz. Havacılık sektörünün gelişmesi lâzım. Uçaklarda işlemler leasingle yapılıyor. Çünkü çok büyük maliyetleri var. Orada daha önce olduğu gibi KDV’yi yüzde 1’e indirmeyi düşünüyoruz” dedi. Unakıtan, kararnamenin henüz Bakanlar Kurulu’na gönderilmediğini, ancak çalışmaların hemen hemen bittiğini ifade ederek, “Zaten sektörle bu konuda toplantılarımız oldu. Kararnameyi bir an önce Bakanlar Kurulu’na sevk edeceğiz” dedi.

GELİR VERGİSİ REFORMU SONRAYA

KALDI

IMF’ye verilen yapısal taahhütler arasında yer alan gelir vergisi reformunun bu döneme yetişmeyeceğini belirten Unakıtan, Vergi Konseyi’nin yasa taslağını kendisine geçtiğimiz hafta sunduğunu söyledi. Konseyin vergi indirimleri konusundaki önerilerini inceleyeceklerini vurgulayan Unakıtan, özellikle esnafla ilgili vergi iyileştirmesine gidileceğini söyledi.

/ Ankara

03.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Dolar, rezerv para olmaya devam edecek

  KOBİ’ler çok acil çözüm bekliyor

  12 milyon araca kimlik takılacak

  Leasingle alınan uçağa vergi indirimi

  Makro Market, Erdemli’de

  Bingöl: Sigara yasağı işimizi etkilemez

  En fazla balık ve yağın fiyatı arttı

  ABD’ye göre 16,5 milyon ton buğday üreteceğiz

  Eti Maden, bir ilke imza attı

  Sosyal yardımlar tek elden dağıtılacak

  ‘Yavru vatan’ inşaatçının geçim kapısı oldu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır