Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Millî Takımın ağabeyi Rüştü

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda 3. kez yer alacak (A) Milli Futbol Takımı'nın en tecrübelisi kaleci Rüştü Reçber.

İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği şampiyonada Portekiz, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre ile (A) Grubu'nda yer alan millilerin 23 kişilik kadrosunda, en tecrübeli olarak milli kaleci Rüştü görülüyor. 1996 yılında İngiltere ve 2000'de Fransa'da düzenlenen şampiyonada kaleyi Rüştü korurken, şimdiki kadrodan diğer futbolcuların ise Avrupa Şampiyonası finalleri deneyimi bulunmuyor.

7 MAÇTA DA KALEYİ KORUDU

Rüştü Reçber, İngiltere'nin ev sahipliği yaptığı şampiyonada 3 ve Fransa'daki finallerde de 4 olmak üzere 7 maçta kaleyi korudu ve bütün maçlarda 90 dakika eldiven giydi. Rüştü, 7 maçta kalesinde toplam 9 gol gördü. 2008 kadrosunda bulunan Emre Aşık, Türkiye'nin EURO 1996'ya katılmasında önemli katkı sağlamasına karşın finallerde yer alamadı. Ayhan Akman ise Fransa'daki EURO 2000'de millilerin kadrosunda yer aldı, ancak bu şampiyonada Türkiye'nin yaptığı 4 maçta da forma şansı bulamadı.

FİNALLERDE KÖTÜ PERFORMANS

(A) Milli Takım, şampiyonada oynadığı 7 maçın 5'ini kaybederken, birer galibiyet ve beraberliği bulunuyor. Türkiye, EURO 1996'da yaptığı 3 maçta da yenilirken, 2000'deki finallerde ise 2 yenilgi, bir galibiyet ve bir de beraberlik elde etti. Türkiye, katıldığı 2 şampiyonada da kalesinde gördüğü 9 gölün 8'ini ikinci yarılarda yedi. İngiltere'deki finallerdeki 3 maçta yenilen 5 gol de millilerin kalesinde ikinci yarıda görüldü. Fransa'da ise 2 mağlubiyet ile birer galibiyet ve beraberlik elde eden milliler, kalesinde 4 gol gördü. Türkiye, çeyrek finalde Portekiz'e 2-0 mağlup olurken, goller 44 ve 56. dakikalarda geldi.

SADECE 3 GOL ATABİLDİK

Ay-yıldızlılar, daha önce katıldığı iki finallerde yediği 9 gole karşılık, 3 kez rakip fileleri havalandırabildi. Türkiye adına Avrupa Şampiyonası finallerinde kaydedilen gollerin ikisi Hakan Şükür, diğeri ise Okan Buruk'tan geldi. Hakan, 2000 yılında Belçika maçında 45 ve 70'inci dakikalarda iki gol kaydederken, Okan Buruk da aynı turnuvada 2-1 yitirilen İtalya maçının 62. dakikasında golü atmıştı.

HER MAÇTA KART GÖRDÜ

Milliler, 7 maçta 1 kırmızı ve 14 sarı kart gördü. EURO 1996'daki 3 maçta 8 sarı kart gören ay-yıldızlılar, 2000'de ise İtalya maçı hariç 3 maçta 6 kart görerek iki şampiyonadaki toplam sarı kart sayısını 14'e çıkardı.

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî Takımın ağabeyi Rüştü

  Kupanın en başarılısı Almanya

  Gökhan: Kendime güveniyorum

  Demirören: İnönü Stadı için onay bekliyoruz

  Bulgaristan'da şampiyon CSKA Sofya skandalı

  1. Engelliler Golf Şampiyanası

  Bileğinden ameliyat olan Cannavaro finallerde yok

  Jübile yapan Şota'nın ismi Tiflis'te bir stada verildi

  Hakemler zamlandı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır