Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Kupanın en başarılısı Almanya

AVRUPA Şampiyonası finallerinde 3 kez şampiyonluk yaşayan Almanya, en fazla mutlu sona ulaşan ülke oldu.

Futbol şampiyonasının 48 yıllık tarihinde en başarılı ülke olarak Almanya ilk sırada yer aldı. Şampiyona tarihinde 3 kez Batı Almanya olmak üzere 5 kez final oynamayı başaran Almanya, bunların üçünde kupayı kazanmayı başardı. Almanya 1972, 1980 ve 1996 yılında finalde rakiplerini geçerek, kupayı müzesine götüren taraf oldu. Fransa da 2 kez şampiyonluğa ulaşarak, Almanya'nın ardından en başarılı takım unvanını elde etti. 1984 ve 2000 yılında final oynamayı başaran Fransa, ikisinde de kupaya uzanarak, Avrupa'nın en büyüğü olmayı başardı.

UZATMALARDAKİ ALTIN GOLLER

Final müsabakalarında şampiyonu 3 kez uzatmalar, 1 kez de penaltı atışları belirledi. 1960 yılında gerçekleştirilen ve o günkü isimleriyle Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) ile Yugoslavya'nın finalde mücadele ettiği şampiyonada, kupa uzatmalarda sahibini buldu. Bu karşılaşmayı uzatmalarda SSCB 2-1 kazandı. 1996 yılındaki Almanya-Çek Cumhuriyeti ve 2000'deki Fransa-İtalya final maçının sonucunu uzatmalardaki altın goller belirledi. 1996'daki finaldeAlmanya, 2000 yılında da Fransa rakiplerini 2-1 yenerek, şampiyon oldular.

PENALTILARLA GELEN ŞAMPİYONLUK

1976 yılındaki Çekoslovakya-Batı Almanya final maçının normal süresi ve uzatma bölümü 2-2 sonuçlandı. Penaltı atışlarında rakibine 5-3 üstünlük sağlayan Çekoslovakya, Avrupa Şampiyonu olmayı başardı. Almanya 3, Fransa 2, İspanya, Çekoslovakya, Fransa, Danimarka, Hollanda, İtalya ve Yunanistan ise birer kez şampiyon oldu. Finallerin gol kralları 8 ayrı ülkeden çıktı. Batı Almanya ve Almanya, 4 gol kralı çıkarırken, Fransa, Yugoslavya ve Hollanda da 3'er golcüyle bu ülkeyi izledi. Danimarka 2, İsveç, İngiltere ve Çek Cumhuriyeti de 1'er gol kralı çıkarmayı başardı. Fransa'da 1984 yılında düzenlenen Avrupa Şampiyonası finallerinde, ev sahibi ülke oyuncusu Michel Platini, attığı 9 golle bir turnuvada en fazla gol atarak, krallığa ulaşan futbolcu oldu.

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî Takımın ağabeyi Rüştü

  Kupanın en başarılısı Almanya

  Gökhan: Kendime güveniyorum

  Demirören: İnönü Stadı için onay bekliyoruz

  Bulgaristan'da şampiyon CSKA Sofya skandalı

  1. Engelliler Golf Şampiyanası

  Bileğinden ameliyat olan Cannavaro finallerde yok

  Jübile yapan Şota'nın ismi Tiflis'te bir stada verildi

  Hakemler zamlandı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır