Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Hakemler zamlandı

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası Cumartesi günü evsahibi İsviçre-Çek Cumhuriyeti karşılaşması ile start alacak. Basel'de 42 bin 500 kişilik St. Jakob-Park Stadında saat 19.00'da oynanacak bu mücadelenin hemen ardından Cenevre Stadında bu defa Türkiye, Portekiz'i konuk edecek.

30 bin koltuk kapasiteli bu statdaki ilk maçımız saat 21.45'de başlayacak. Karşılaşmalar ATV'den canlı olarak ekrana gelecek. Yaklaşık 3 hafta sürecek şampiyona ile ilgili A.A sporseverleri yakından ilgilendiren enteresan bilgiler derledi.

FİNALLERE EN ÇOK TÜRKLER SEVİNDİ

Almanya'da yapılan bir araştırmaya göre Avrupa Şampiyonası'na katılacak ülkelerin halkları arasında şampiyonaya en fazla sevinen halk Türkler. Almanya'nın önde gelen sigorta şirketlerinden Allianz ile Stuttgart şehrindeki Hohenheim Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 38'i Avrupa Şampiyonası'na seviniyor. Araştırmada şampiyonaya sevinen kadınların oranının da yüzde 42'yle, yüzde 35 oranda kalan erkekleri geçtiği belirtildi. Türk halkını yüzde 35 ile Yunan halkı, yüzde 31 ile de Hırvat halkı izliyor. Şampiyonaya en az sevinen halkın ise Fransızlar olduğu, burada sadece her 10 kişiden birinin maçları izlemeye hevesli olduğu kaydedildi.

ALMAN N24 MİLLİ TAKIMIMIZI TANITTI

Alman özel televizyonu N24, Avrupa Şampiyonası Finalleri'ne katılacak takımlarla ilgili olarak hazırladığı bir programda (A) Milli Futbol Takımı'nı da tanıttı. Milli Takımın eleme maçlarına da yer verilen haberde, Türkiye'nin yaptığı en önemli eleme maçı olarak Norveç'i deplasmanda 2-1 yendiği maçtan enstantaneler gösterildi. Haberde eski Fenerbahçeli milli futbolcu Rıdvan Dilmen ile eski milli oyuncu Tanju Çolak'ın milli takımla ilgili görüşlerine de yer verildi.

12 ÜLKEDEN 12 HAKEM DÜDÜK ÇALACAK

Şampiyonada, 12 ülkeden, 12 ayrı hakem görev alacak. Ev sahiplerinden İsviçre ve Avusturya'nın yanı sıra finallerde takımları bulunan Almanya, İsveç, Hollanda, İspanya, İtalya, Yunanistan'dan başka, turnuvada yer alamayan Norveç, İngiltere, Belçika ve Slovakya'dan da hakemler finallerde düdük çalacak. Finallerde mücadele edecek ülkelerden Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Hırvatistan, Polonya, Fransa, Romanya ve Rusya'dan hakemler ise şampiyonada görevlendirilmedi.

MAÇ BAŞINA 10 BİN AVRO ALACAKLAR

Şampiyonada görev alacak orta hakemlere maç başına 10 bin Avro ücret ödenecek. Portekiz'de, 2004 yılında gerçekleştirilen şampiyonaya oranla hakemlere yüzde 60 oranında zam yapılırken, UEFA, yardımcı hakemlere 5 biner Avro, 4. hakemlere de 4 biner Avro verileceğini açıkladı. Yardımcı hakemlerin yedeklerine ise 3 biner Avro ödenecek. Euro 2008'de, grup maçlarında her hakem 2 maç yönetecek. 2008 finallerinin en yaşlı hakem unvanını 45 yaşındaki İsveçli Peter Fröjdfeldt elde ederken, 37 yaşındaki İngiliz Howard Webb ise en genç hakem oldu. Hakemlerin yaş ortalaması ise 41,5.

Erol DOYURAN

05.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Millî Takımın ağabeyi Rüştü

  Kupanın en başarılısı Almanya

  Gökhan: Kendime güveniyorum

  Demirören: İnönü Stadı için onay bekliyoruz

  Bulgaristan'da şampiyon CSKA Sofya skandalı

  1. Engelliler Golf Şampiyanası

  Bileğinden ameliyat olan Cannavaro finallerde yok

  Jübile yapan Şota'nın ismi Tiflis'te bir stada verildi

  Hakemler zamlandı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır