Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Cumhuriyetçi Demokrat farkı

McCain kazanırsa ilk işi İran'ı vurmak olur. Obama gelirse insan haklarını öne çıkarır.


ABD, Irak’la anlaşma şartlarını tadil etti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Irak ve Amerikalı yetkililer arasında görüşülen güvenlik alanında işbirliği anlaşması uyarınca Irak’ta bulunacak Ame

ABD ve AB, İran’a daha fazla yaptırıma hazır

Avrupa Birliği ve ABD, yarın Slovenya’nın başşehri Ljubljana’da yapılacak zirvede, nükleer faaliyetlerine son vermemesi durumunda İran’a daha fazla ya


  Diyaloğ çağrısı, Mahmud Abbas’a yaradı

Filistin Yönetimi Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın geçtiğimiz günlerde Hamas’la diyaloğun yeniden başlatılması yolundaki çağrısı, Filistin’deki popülaritesini tırmandırdı.


  Şalit’ten, ailesine mektup

Hamas’ın kontrolü altındaki Gazze Şeridi’nde 25 Haziran 2006’da kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’ten ailesine el yazısıyla yazılmış bir mektup geldiği bildirildi.


  ‘Müşerref, ihanetten yargılanmalı’

Pakistan’da öldürülen eski Başbakan Benazir Butto’nun iktidardaki partisi Pakistan Halk Partisi’nin (PPP) sözcüsü, Devlet Başkanı Pervez Müşerref’in görevinden ayrılması ve “ihanetten yargılanması” gerektiğini söyledi.


  İngiliz askerleri yıl sonuna kadar çekilebilir

İngiliz yayın kuruluşu BBC, İngiliz askerinin Irak’tan tamamen çekilmesiyle ilgili kararın 2008 yılı sonuna kadar ilân edilebileceğini öne sürdü.


  Libya’dan Danimarka şirketlerine boykot

Libya, İslâm dünyasını rencide eden karikatürlerin yayımlandığı Danimarka’daki şirketlerin yaklaşık 127 milyar dolarlık bir altyapı projesine katılmasını yasakladı.


  Japonlar gaz salımını düşürüyor

Japonya, sera etkisi yapan gazların atmosfere salımını 2050’ye kadar yüzde 60-80 oranında azaltmayı hedefliyor.


  Silâh tüccarı Amerika

Dünyada silâh satışında ABD, yüzde 31’lik payla ilk sırada yer alıyor. İsveç’in başşehri Stockholm’de yayımlanan Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) yıllık raporuna göre, ABD’yi yüzde 25 olan payıyla Rusya, yüzde 10 ile Almanya, yüzde 9 ile Fransa ve yüzde 4 ile İngiltere izliyor.


  Sigara zihne de zararlı

Sigara içen kişilerin, sigara içmeyen yaşıtlarına oranla ilerleyen yaşlarında hafıza ve mantıkla ilgili testlerde daha kötü sonuçlar elde ettikleri belirlendi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır