Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şehit onbaşı dualarla

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde terör örgütü PKK tarafından araziye döşenen mayının patlaması sonucu şehit olan Piyade Onbaşı Ahmet Dursun’un cenazesi, memleketi Kayseri’nin Sarız ilçesinde düzenlenen törenle toprağa verildi. Cenaze namazı öncesi baba Ali Dursun, anne İnsaf Dursun, kardeşleri Yusuf, Selver, Kadir, Alpaslan, Ayşe ve Saliha Dursun, şehit onbaşı Ahmet Dursun’un tabutuna sarılarak gözyaşı döktüler.


ERDOĞAN: ÜLKEYİ ÇATIŞMA ORTAMINDAN ÇIKARMALIYIZ

“Yasama organı yanlış yaptığında yargıdan döner. Olmadı, önüne sandık geldiği gün, milletten döner. Yürütme yanlış yaptığında yine yargıdan döner.

İyimaya’nın şahsî görüşüdür

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi kararlarının askıya alınmasıyla ilgili olarak TBMM Adalet Komisyo


  Cep telefonunda beyin tümörü riski

Memorial Hastanesi Beyin Cerrahisi Bölümünden Prof. Dr. Kadir Tahta, son yapılan bilimsel çalışmalar sonucunda, cep telefonuyla sürekli konuşulan taraftaki beynin yarım küresinde, 10 yıl sonunda beyin tümörü görülme sıklığında az da olsa artış tesbit edildiğini söyledi.


  Temsilcilerimiz Konya’da buluştu

Temsilci Buluşmalarının ilki Konya’da gerçekleştirildi. Konya'nın tarihî ve tabiî güzellikleriyle ünlü Meram Bağlarında yapılan özel gündemli toplantıya katılım ve ilgi büyüktü.


  Erciyes Dağı’na kar yağdı

Erciyes Dağı’nın yüksek kesimlerine kar yağdı.


  En çok bilimsel yayın Ankara’dan

TÜBİTAK Ulusal Akademik Ağ ve Bilgi Merkezi’nin (ULAKBİM) hazırladığı ‘’Türkiye’nin Bilimsel Yayın Haritası’’ adlı çalışmada, Türkiye’nin en çok yayın yapılan ili 61 bin 458 yayın ve yüzde 34.3’lük katkı oranı ile Ankara oldu.


  10 dakika güneş şekere iyi gelir

Her gün 5-10 dakika güneşe çıkmanın çocuk ve gençlerde şeker hastalığının etkilerini azaltmaya yardımcı olabileceği bildirildi.


  Emine Ayna: Krizin sebebi yapısal sorun

DTP Genel Başkan Vekili ve Grup Başkanı Emine Ayna, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin bugün karşı karşıya kaldığı krizin nedeni, yapısal sorundur. 86 yıllık halksız cumhuriyet, demokrasisiz cumhuriyet sistemi artık tıkanmıştır” dedi.


  Baykal’dan Erdoğan’a uyarı!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’a seslenerek, “Sakın ha anayasayı değiştirme, Düzeni bozarsan altında kalırsın!” dedi.


  Bahçeli: Derdimiz AKP değil, demokrasi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘’Bizim endişe ve telaşımız, AKP’nin parçalanması ve Başbakan Erdoğan’ın kurban edilmesi değil, demokratik rejimin geleceğinin kurtarılmasıdır. Milliyetçi hareket, hiçbir siyasi partinin enkazı üzerinde kendi geleceğini belirlemez’’ dedi.


  YENİ EKONOMİ PROGRAMINA İHTİYAÇ VAR

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erdil, ‘’kaybolan güveni tekrar kazandıracak yapısal dönüşüm içeren bir ekonomi programına ihtiyaç olduğunu’’ söyledi.


  10 dakika ışık kapatma çağrısı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, enerji verimliliğine dikkat çekmek ve enerjinin tasarruflu kullanılması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile 20 Haziranda 10 dakika ışık kapatma çağrısı yapılacağını bildirdi.


  En büyük okuma yazma öğretimi kampanyası

MİLLÎ Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, “tüm zamanların en büyük okuma yazma öğretimi kampanyasının başlatıldığını” bildirdi. Çelik, “Okuma-Yazma Öğretimi Kampanyası” ile ilgili bir genelge yayımladı.


  Murat Demirel’e 12 yıl 6 ay hapis cezası

“HALK Bankasından usulsüz kredi verilmesi” davasında yargılanan Yahya Murat Demirel’in de aralarında bulunduğu 5 sanık, haklarında daha önce verilen beraat kararlarının Yargıtayca bozulması üzerine yapılan yargılamada “zimmet” suçundan, 9 yıl 4 ay 15 gün ile 12 yıl 6 ay arasında hapis cezalarına çarptırıldı.


  FT: Türkiye, dünyayı şekillendiren fikirlerden uzak

FINANCIAL Times gazetesi dün yayımladığı 6 sayfalık Türkiye ekinde çok sayıda makale ile sosyal ve ekonomik analize yer verdi.


  İstanbul’da hayat kalitesi düşük

GLOBAL piyasaların lider insan kaynakları yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteren Mercer’in dünya genelinde 215 şehirde gerçekleştirdiği Yaşam Kalitesi Araştırmasının 2008 sonuçlarına göre, birinciliği Zürih aldı.


  İzmir Kordon’u araç trafiğine kapatılacak

İZMİR 1. Kordon, 13 Haziran Cuma akşamından itibaren yaz sonuna kadar akşam saatlerinde araç trafiğine kapatılacak.


  Sağlıkta vurguna gözaltı

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde köylerden topladıkları 230 sağlık karnesine usulsüz olarak ilâç yazarak devleti zarar uğrattıkları öne sürülen, bir doktor ve eczacının da aralarında bulunduğu 6 kişi gözaltına alındı.


  Yerel gazeteden İngilizce sayfa atağı

KONYA’DA başlayan ‘’Dünya Tarihi Şehirler Konferansı’’ sebebiyle Konya Postası Gazetesi, kentin daha iyi tanıtılması için haberlerini 13 Hazirana kadar İngilizce olarak da sunacak.


  İki tarihî cami ihya edilecek

İSTANBUL Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Yavuz Sultan Selim ve Nuruosmaniye Caminin tamamlama ve çevre düzenlemesi işlerini ‘’pazarlık usulü’’ ile yaptırmak üzere ihale açtı.


  Başhekime saldırıya kınama

VAN Bölge Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Ercan Kırımi, Tatvan ilçe Devlet Hastanesi Başhekimi Vedat Arsav’ın, dün evinin önünde 2 kişi tarafından darp edilmesini kınadı.


  Gölbaşı’na hazır rulo çim

ANKARA’NIN Gölbaşı ilçesinde asfaltlanan ve genişletilen Eymir Yolu Caddesi’nin refüjü, hazır rulo çimlerle kaplanarak ağaçlandırıldı.


  Iğdır’dan 10 öğretmen Danimarka’ya gidecek

IĞDIR’DA görev yapan 10 öğretmen, AB Eğitim ve Gençlik Programı Merkezi’nin Leonardo da Vinci Projeleri kapsamında Danimarka’ya gidecek.


  Danıştay’dan Ankara’da yenileme alanına vize

DANIŞTAY 6. Dairesi, Ankara Tarihî Kent Merkezi kapsamında yer alan Ulus, Hacı Bayram Camisi ve civarı, Bent Deresi, Ankara Kalesi ve civarının yenileme alanı olarak tesbit edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı’nın yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.


  İlköğretim öğrencisi, oyunları kitapta topladı

TOKAT’TA Bilim Sanat Merkezi’nde eğitim gören bir ilköğretim okulu öğrencisi, 101 çocuk oyununu bir kitapta topladı.


  Ören yerleri, 19.00’a kadar gezilebilecek

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın talimatıyla, İzmir’in tarihî eserleriyle ünlü Bergama’da daha önce 17.00’ye kadar açık olan ören yerleri, 19.00’a ziyaret edilebilecek.


  Zenginler kirletiyor, yoksullar sıkıntı çekiyor

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) 2008 Çevre Durum Raporu’nda, dünya nüfusunun yüzde 15’ini oluşturan zengin ülkelerin, toplam karbondioksit salınımının yarısından sorumlu oldukları, buna rağmen salınımın sebep olduğu iklim değişikliğinin ‘’en yüksek faturasını, yoksul ülkeler ve onların vatandaşlarının ödeyeceği’’ belirtildi.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Kutlu Doğum Haftası Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır