Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Allah Türklere yardım ediyor

TÜRKİYE'NİN 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın yarı finale kalma mücadelesinde Hırvatistan'ı eleyerek Almanya ile eşleşmesi dünya medyasında geniş yer aldı.

Macaristan'ın günlük tek spor gazetesi olan 300 bin trajlı Nemzetisport, ilk üç sayfasını tamamen Türklere ayırdı. Gazete attığı manşette ''Yüksek gerilim'' derken, başlığın hemen altında yarı finale kalan Türk futbolcularının sevinç resmine yer verdi. İkinci ve üçüncü sayfada atılan manşet ise ''Allah her zaman onlara yardım ediyor'' sözleri yer alırken, manşetin altında Türk futbolcuların sevinçleri fotoğraflarla verildi. Nemzetisport'ta maçla ilgili yazılarda ise Türkiye'nin şampiyonada toplam sadece 6 dakika önde oynadığı, ancak buna rağmen yarı finale kalmayı başardığı belirtildi. Macaristan'ın en önemli günlük siyasi gazetesi olan Nepszava ise ''Trajedi dönemeçleri, Türkiye yarı finalde'' şeklinde attığı başlığın ardından, ''Türklerin inadı yarı finali getirdi'' diye yazdı. Macaristan medyasındaki diğer başlıklar ise şöyle oldu: Origosport: ''Türkiye'ye karşı önde oynayan yanar'', Mahu: ''Allah ebedi'', Samsungsport: ''Avrupa'da Türk tehlikesi'', Zoon: ''İnanılmaz dirilişin ardından Türkler ilk dörtte'', Figyelönet: ''Viyana'da Türk Zaferi''

HIRVATİSTAN KAN KAYBINDAN ÖLDÜ

Türkiye'nin başarısı İspanyol basınında geniş yer aldı. Spor gazetesi AS ''Taktik gibi mucize'' başlığını atarken, ''Bir maçtan ziyade, traji komik, hüzünlü bir tiyatro gibiydi. Saat ile beslenen Türkiye, 3. mucizesini yaptı. Kahraman bir rol oynayan Rüştü karşısında Hırvatistan kan kaybından öldü'' denildi. Sahanın en iyisini Hırvat Modric olarak seçen AS, en kötüsünü de ''Nihat'' olarak gösterdi. Gazete, Türkiye'nin beraberlik golünü atan Semih için de ''Başa çıkılamayan bir takımın cesaretini ve inancını temsil etti'' yorumunda bulundu. Marca gazetesi, ''Türkiye çiçeği bir bahçe'' ifadesini başlığına çıkartarak, ''Türkiye, Dünya Kupası'nda olduğu gibi tek bildiği yolla kahramanca yarı finale yükseldi. Türk taraftarların takımlarının maçlarında ilk yarıyı izlemelerine gerek yok, istediklerini yapsınlar, son 20 dakika izlesinler yeter. Türkiye'de tek bir kahraman yok. İsviçre maçında Arda, Çek Cumhuriyeti maçında Nihat, Hırvatistan maçında Semih ve Rüştü. Başarıya hepsi katılıyor, bunların hepsi deli!'' değerlendirmesini yaptı.

VİYANA'DA EN DELİ FİNAL OYNANDI

Diğer İspanyol gazetelerinde ise şu başlıklar atıldı: El Pais ''Türk deliliği'', El Mundo ''Viyana en deli finallerden birine sahne oldu. Şanslı Türkiye penaltılarla yarı finalde'', ABC ''Dünya Kupası 3.'lüğünden 6 yıl sonra Türkiye, Avrupa Kupası'nda yarı finale kalarak yine uluslararası arenaya çıktı'', Sport ''Hitchock filmi gibi bir finalin ardından Türkiye penaltılarla yarı finalde'', El Mundo Deportivo ''Yeni bir Türk mucizesi''.

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Allah Türklere yardım ediyor

  Millîlerin hedefi final oynamak

  Türkler nasıl kazandı tarif edemliyorum

  İsveçli spiker: Bu Türkler kaç canlı

  AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN

  Terim: Avrupa'nın büyükleri arasındayız

  Bu maç unutulmaz

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır