Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Bu maç unutulmaz

Milli Takımımız yarı finalde. Buraya gelişimiz gerçektende ilginçlikler silsilesinin son halkası. Adeta kamera şakası gibi. Uzatmaların 119'unda gol yiyip sonrasında uzatmanın uzatmasında beraberlik golü atmak gerçekten çok enteresan.

Daha önce Çek maçında, İsviçre maçlarında olduğu gibi. Ondan da önce baraj maçlarında olduğu gibi. Bu durumu ancak dualarla izah edebilmek mümkün. Maçtan önceki akşam "şeker hoca" diye bir imamızın dua ettiğini, tv haberinde ben izledim. Takımımızın bu badirelerden dönmesinde "dua" argümanının gücü yok sayılmamalı.

Milli Takımımız maça daha önceki maçlarda başlamadığı bir taktikle başladı. Oyunu rakip yarı alanda oynama ve kora kor bir mücadele anlayışıydı bu. Hırvatlar bu cesaretli başlangıç karşısında ister istemez kontrollü oyunu tercih etti. Oyunun ikinci yarısında ise bizim takımımız konrollü oynayan taraftı. Uzatmalarda ise oyunu forse eden taraf biz olduk. Fatih Terim değişiklikleriyle maçı kazanmayı isteyen teknik adamdı. Mehmet Topal'ı çıkarıp Semih'i almak bunu gösteriyordu. Ayrıca İki ön libero Tuncay ve Hamit hücum düşüncesinin dışa vurumuydu.

Defans eksiklerimiz soru işaretiyken, Hakan Balta'nın toparlayıcı futbolu, kademelere iyi girmesi bu sıkıntıyı berteraf etti. Sabri maça iyi başlayamadı ve kötü oyununu maç boyu sürdürdü. Fatih Terim'in önünde değil de ters tarafta olsaydı, belki çabuk toparlayabilirdi. Arda geçen maçki kadar etkili değildi. Ama Semih ve Nihat'a gollük asistleri çok iyiydi.

Hamit'in gerçek yerinde oynadığı zaman ne kadar etkili ve istekli olduğunu gördük. Gerçekten Milli Takım için önemli bir oyuncu. Rüştü inanılmaz bir firikik kurtarışı yaptıktan sonra son saniyelerde yaptığı akıl almaz hata inanılır gibi değildi. Ancak penaltılarda kendini affettirdi. F.Bahçe'nin Sevilla'da oynadığı ve Volkan'ın yaptığı acemice hataları ve penaltılarda devleştiği maçı hatırlattı.

Son söz; sevinmeyi hâlâ silahla yapmak üzerine. Bu sebepten bazen keşke kazanmasak diyesi geliyor insanın. Bir canın değeri, bu dünyadaki hangi güzellik olabilir? Hâlâ neden bu yolu seçiyoruz anlaşılır gibi değil. Bunca ikaza rağmen. Teknik direktör ve oyuncularımızın bu ikazı israrla yapmasına rağmen ders almıyoruz.

Said OKUR

22.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Allah Türklere yardım ediyor

  Millîlerin hedefi final oynamak

  Türkler nasıl kazandı tarif edemliyorum

  İsveçli spiker: Bu Türkler kaç canlı

  AVRUPA ŞAMPİYONASI'NDA BUGÜN

  Terim: Avrupa'nın büyükleri arasındayız

  Bu maç unutulmaz

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır