Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Filipinler’i tayfun vurdu

Filipinler’de iki gündür etkili olan Fengşen tayfunu yüzlerce can kaybına yol açtı. Bu arada Manila’dan Cebu’ya gitmekte olan ve 626’sı yolcu, 747 kişinin bulunduğu “MV Princess of Stars” adlı vapurun batmasının ardından, ancak üç kişinin kurtulduğu açıklandı.

Iloilo eyaleti Valisi Neil Tupaz, tayfun nedeniyle yalnızca kendi bölgelerinde 59 kişinin boğularak öldüğünü, yaklaşık 40 kişinin de kaybolduğunu söyledi. Bölgedeki tüm şehir ve köylerin sularla kaplandığını anlatan Vali Tupaz, “Iloilo, sanki bir okyanus gibi. Bu, tarihimizin en kötü felaketi” diye konuştu. Tupaz, yaklaşık 1,7 milyon nüfuslu eyalette binlerce kişinin de evsiz kaldığını belirtti.

Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, güneydeki Maguindanao eyaletinde de seller nedeniyle 14 kişi boğuldu, 5 kişi de kayboldu. Cotabato’daysa toprak kayması sonucu 2 kişinin öldüğü, kayıp olan 3 kişiden birinin cesedine ulaşıldığı belirtildi. Filipinler Ulusal Afet Koordinasyon Konseyi, seller ve toprak kaymalarının ülkenin orta ve güney kesimlerinde elektrik kesintilerine yol açtığını, 100’den fazla iç hat uçuşunun da iptal edildiğini duyurdu. Filipinler’de, cuma gününden beri etkili olan, şiddetli sellerle toprak kaymalarına yol açan Fengşen tayfununda can kaybının 155’e yükseldiği bildirildi.

Filipin Kızılhaçı Başkanı Richard Gordon, yerel bir radyoya verdiği demeçte, tayfunun neden olduğu sel ve toprak kaymalarında 155 kişinin öldüğünü söyledi. Sibuyan adası yakınlarında alabora olan vapurdaki olası can kayıplarının bu sayıyı artırabileceği belirtiliyor. Iloilo eyaleti Valisi Neil Tupaz, tayfun nedeniyle yalnızca kendi bölgelerinde 59 kişinin boğularak öldüğünü, yaklaşık 40 kişinin de kaybolduğunu söyledi. Bölgedeki tüm şehir ve köylerin sularla kaplandığını anlatan Vali Tupaz, “Iloilo, sanki bir okyanus gibi. Bu, tarihimizin en kötü felaketi” diye konuştu. Tupaz, yaklaşık 1,7 milyon nüfuslu eyalette binlerce kişinin de evsiz kaldığını belirtti. Yerel yetkililerin verdiği bilgiye göre, güneydeki Maguindanao eyaletinde de seller nedeniyle 14 kişi boğuldu, 5 kişi de kayboldu. Cotabato’daysa toprak kayması sonucu 2 kişinin öldüğü, kayıp olan 3 kişiden birinin cesedine ulaşıldığı belirtildi.

Filipinler Ulusal Afet Koordinasyon Konseyi, seller ve toprak kaymalarının ülkenin orta ve güney kesimlerinde elektrik kesintilerine yol açtığını, 100’den fazla iç hat uçuşunun da iptal edildiğini duyurdu.

GEMİ BATTI YÜZLERCE KİŞİYE ULAŞILAMIYOR

Filipinler'in orta kesimini etkisi altına alan Fengşen tayfunu nedeniyle 727 kişi taşıyan bir feribotun battığı bildirildi. Yerel yetkililer, 626 yolcu, 121 mürettebat taşıyan ‘’MV Princess of Stars’’ adlı geminin sahile 3 kilometre mesafedeyken alabora olarak battığını belirttiler. Yerel bir vali, geminin alabora olduğunu ve yolcuların can yelekleriyle denizde görüldüklerini söyledi. Kazazedelerden 4’ünün cesedinin sahile vurduğu belirtildi. Vapurun batmasının ardından, 3 kişinin kurtularak Sibuyan adasındaki bir köyde oldukları belirtildi. Yerel basın, polislere kazazedelerin bulunduğu yere gitme talimatı verildiğini, ancak köye giden tüm yolların devrilen ağaçlarla kapandığını aktardı.

Öte yandan bir sahil güvenlik gemisinin dev dalgalara ve şiddetli rüzgara rağmen, vapurun alabora olduğu bölgeye ulaşmayı başardığı ancak hiçbir kazazedeye rastlamadığı bildirildi. Sahil güvenlik sözcüsü Grade Arman Balilo, arama kurtarma ekibinin kimseye rastlamamasına rağmen bölgeyi taramaya devam ettiğini ve yolcuların sürüklenmiş olabileceği yöne doğru araştırmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

/ MANİLA

23.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinlilere rutin işkence

  İran: İsrail'in saldırı iddiası inandırıcı değil

  Filipinler’i tayfun vurdu

  Kuzey Kore, nükleer tesisini imha ediyor

  Tayland'ta trene silahlı saldırı

  Irak'ın kuzeyinde intihar saldırısı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır