Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Halk bu sistemi artık reddediyor

Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Selçuk, Türkiye’de kapalı bir sistemle idare edilen bir demokrasi anlayışının geçerli olduğunu belirterek, “Halk bu sistemi artık reddetmeye başlamıştır. Bu çok önemli bir olgudur. Bunu yönetenlerin çok iyi değerlendirmesi gerekir” dedi.

Memur Sendikaları Konfederasyonu ile Kemalpaşa Belediyesince Kemalpaşa Dere Mesire Yeri Yunus Emre Salonu’nda düzenlenen konferansa katılan Prof. Dr. Selçuk burada yaptığı konuşmada, anayasa tartışmalarını değerlendirdi. Mevcut anayasanın 12 Eylül müdahalesinin ardından yürürlüğe girdiğini hatırlatan Prof. Dr. Selçuk, anayasanın özüne ‘’12 Eylül darbesinin sinmiş’’ olduğunu, 1982 Anayasası’nın hem biçim, hem de öz açısından ‘’meşruluğunu yitirdiğini’’ söyledi.

Prof. Dr. Selçuk, ‘’Anayasayı iktidar yaparsa ‘kendisi için anayasa yapıyor’ havasına girer. Bizden bağımsız, özgür kafalardan oluşan, ülkenin her kesimini temsil eden bir meclis yapsın. Görüşler açık bir şekilde oylansın. Bu anayasayı yapan insanların hiçbir beklentisi olmasın’’ diye konuştu.

Prof. Dr. Selçuk, Türkiye’nin adeta ‘’bunalımlar’’ ülkesi olduğunu, gelecekte de yeni bunalımların yaşanacağını ve buna herkesin hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

İnternet teknolojisi ve iletişimin hızla gelişmesinin sonucunda dünyanın yeni bir demokrasi anlayışına doğru hızla ilerlendiğini savunan Prof. Dr. Selçuk, Türkiye’de ise ‘’kapalı bir sistemle idare edilen’’ bir demokrasi anlayışının geçerli olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti: ‘’Halk bu sistemi artık reddetmeye başlamıştır. Bu çok önemli bir olgudur. Bunu yönetenlerin çok iyi değerlendirmesi gerekir. Bir başka olay üreten ve tüketen bir dünya, fakat kim daha çok üretiyorsa, üretim ile tüketim arasındaki gerilimi üretimin lehine kim kullanıyorsa demokrasi orada daha çok ivme kazanıyor ve daha çok başarılı oluyor demektir. Aç bir insana özgürlükten söz ederseniz bu biraz lüks kaçar ama karnını doyuran bir insana özgürlüğü vermezseniz sizden alacaklıdır. Bugün artık devlet birçok şeyi gizleme gücünü yitirmiştir. Bilgi hızla topluma yayılmaktadır. O zaman devlere düşen bunun gereklerine uymaktır.

Türkiye’de insanlar artık Anayasa Mahkemesinin kararlarını tartışıyor. Bu çok önemli bir olaydır. Anayasa Mahkemesinin kararlarını tartışırken neyi tartışıyor? Hukuk fakültesinde okutulan dersleri artık halk katmanları tartışıyor. Bu farkına varılmayan çok önemli bir gelişme.’’

Türkiye’nin demokrasiden vazgeçme lüksü olmadığını kaydeden Prof. Dr. Selçuk, ‘’Hiçbir ülkenin böyle bir lüksü yoktur. Ben hep söylüyorum. Demokrasi ikinci iyidir. Birinci iyiyi dünya henüz bulmamıştır. O zaman bu ikinci iyiye razı olacaksınız ve elinizden de kaçırmayacaksınız. Türkiye bunu sık sık kaçırıyor’’ dedi.

/ KEMALPAŞA

23.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Darbeye karşı binlerce adım

  HERŞEY FUTBOLDAN İBARET DEĞİL

  Halk bu sistemi artık reddediyor

  Çağa uygun anayasa şart

  Elini öpenler hocalarını hapse mahkûm ediyorlar

  “Ordu’nun dereleri” taştı

  Konya Ovası'nda yağış ''çöl iklimi'' sınırına yaklaştı

  Makedonya’da sünnet şöleni

  Beşinci kıt'ada sıcak bir program

  Tarihî cezaevi ‘Adalet Müzesi’ oluyor

  Kemalistler demokrasiden korkuyor

  Turisti rahatsız eden taksiciye 30 gün ceza

  Kansere karşı karpuz

  Sivrisineklere karşı gambusya balığı

  Bilgisayar oyunları çocuklara zararlı

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır