Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

BAKKAL AMCA TEKRAR REVAÇTA

Dar gelirli ailelerin veresiye alışveriş yaparken ilk aklına gelen ‘’bakkal amca,’’ alışveriş yapıp borçlarını ödeyemediklerinden dolayı bankaların kara listesine giren ‘’kredi kartı mağdurları’’nın da umudu oldu. Piyasadaki sıkıntıdan dolayı toptancıdan vadeli mal alamamalarına rağmen bakkallar, kredi kartı limiti dolunca deftere yazdırarak ailesinin ihtiyacını karşılamaya çalışan tüketicinin umudu haline geldiler.

Dar gelirli ailelerin veresiye alışveriş yaparken ilk aklına gelen ‘’bakkal amca’’, alış veriş yapıp borçlarını ödeyemediklerinden dolayı bankaların kara listesine giren ‘’Kredi kartı mağdurları’’nın da umudu oldu. Piyasadaki sıkıntıdan dolayı toptancıdan vadeli mal alamamasına rağmen bakkallar, kredi kartı limiti dolunca deftere yazdırarak ailesinin ihtiyacını karşılamaya çalışan tüketicinin umudu haline geldi.

Adana Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Nevzat Alphan, yaptığı açıklamada, kent genelinde 4 bin 500’e yakın üyelerinin bulunduğunu belirterek, son aylarda piyasalarda yaşanan nakit darlığının kendilerini de olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Piyasalardaki durgunluktan dolayı adeta ayakta kalma mücadelesi verdiklerini ifade eden Alphan, sıkıntılara karşın dar gelirli ailelere veresiye alışveriş yaptırmaya devam ettiklerini bildirdi.

Alphan, kredi kartı ile alış veriş yapıp borçlarını ödeyemediklerinden dolayı bankaların kara listesine giren ve icralık olan ‘’kredi kartı mağdurları’’nın da umudu olduklarını belirterek, şunları söyledi: ’’Bizde ne limit var, ne kara liste ne de vade süresi. Alacağımızı deftere yazıyoruz. Bakkal esnafı son aylarda artan kredi kartı mağdurlarının can simidi oldu. Ancak, piyasadaki nakit sıkıntısından dolayı toptancı da artık esnafa kredili mal vermiyor. Kredili mal alamayınca sattığımızın yerine yenisini koyamıyoruz. Raflardaki malların yarıdan fazlası boşaldı. Bu konuda ciddî sıkıntı yaşıyoruz. Buna rağmen kart limiti dolunca deftere yazdırarak ailesinin ihtiyacını karşılamaya çalışan tüketicinin umudu haline geldik. Raflarımızın yarısı boş olmasına karşın, ihtiyacı için başvuran tüketiciyi geri çevirmiyoruz.’’

Alphan, çok sayıda tüketiciye hiç bir kefil istemeden veresiye satış yaparak, adeta faizsiz kredi verdiklerini belirterek, ‘’Böyle yaparak sosyal bir fayda sağlıyoruz. Bu bizim için çok anlamlı. Müşterilerle ilişkilerimiz güvene dayalı ve dostanedir. Ancak, nakit sıkıntısı artık bizi de zora sokmaya başladı’’ diye konuştu. Alphan, kepenk kapatmama mücadelesi veren her bakkalın mahallelisinden ortalama 1020 bin YTL alacağının olduğunu sözlerine ekledi.

/ Adana

24.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ZAMLAR BİRBİRİNİ TETİKLİYOR

  BAKKAL AMCA TEKRAR REVAÇTA

  Elektrik fiyatı artışı demir sektörünü zorluyor

  Giyimdeki durgunluk erken indirimi getirdi

  “Fazla petrol için talep yok”

  Latin Amerika, ticarî blok oluşturacak

  Tariş, kuru üzümlü ve fındıklı lokum üretecek

  Türkiye-Bahreyn arasındaki ticaret hacmi % 150 arttı

  “Moldova'da çok ciddî fırsatlar var”

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır