Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Türkiye-Bahreyn arasındaki ticaret hacmi % 150 arttı

DEVLET Bakanı Kürşad Tüzmen, Bahreyn’in 40 bin konut yapmak istediğini belirterek, TOKİ dahil Türk müteahhitlerinin bu işten pay almak isteyeceklerini söyledi.

Bakan Tüzmen, demirçelik ve çimento alımı için özel sektör temsilcileriyle birlikte Türkiye’ye gelen Bahreyn Sanayi ve Ticaret Bakanı Dr. Hassan Abdulla Fakhro ile görüştü. Türkiye ile Bahreyn arasındaki ticaret hacminin geçen yıla oranla yüzde 150 arttığını ve 200 milyon dolar düzeyine geldiğini ifade eden Tüzmen, 2 yıl içinde bu hacmin 1 milyar dolar seviyesine gelebileceğini düşündüklerini belirtti.

200 milyon dolarlık ticaretin yaklaşık 80 milyon dolarlık kısmını, Türkiye’den Bahreyn’e gerçekleştirilen ihracatın oluşturduğunu anlatan Tüzmen, ihracatın üçte ikisinin, elektrikli makine ve parçaları ile demir ve çelikten, bu ülkeden yapılan ithalatın da ağırlıklı olarak alüminyumdan kaynaklandığını bildirdi. Bahreyn’de Türk müteahhitlerce bugüne kadar üstlenilen işlerin toplam tutarının da 141 milyon dolar olduğunu belirten Tüzmen, şöyle devam etti:’’Bahreyn’de 30 milyar dolarlık alt yapı ve üst yapı inşaat işi hacmi var.

Bu 30 milyarın içinde 141 milyon dolar çok az. Biz dünyada yılda 20 milyar dolar müteahhitlik işi alıyoruz. Sizden alt yapı ve üst yapı inşaatı istiyoruz. Bahreyn’de 40 bin konut yapmak istiyorsunuz. TOKİ dahil müteahhitlerimiz bu işten pay almak ister. Manama Havaalanının inşaatı var. Bir firmamız bu işi yakından takip ediyor.

Bu firma yapişletdevret modelinde tecrübeli bir firma.’’ Bakan Tüzmen, Bahreyn’de faaliyet gösteren 11 Türk bankasının 35 milyar dolarlık bilançosunun bulunduğunu, bu rakamın ülkenin 260 milyar dolarlık bankacılık sektörünün yaklaşık yüzde 14’ünü oluşturduğunu söyledi.

Bahreyn’in, komşularından kaynaklanan bir takım sorunlar nedeniyle çimento ve demirde sıkıntıları bulunduğunu bildiren Tüzmen, ‘’Bu konuda elimizden geleni yapacağız’’ dedi.

Konuk Bakan Dr. Hassan Abdulla Fakhro da, Türkiye’nin körfez işbirliğine üye tüm ülkeler için önemli bir ortak olduğunu söyledi.

/ Ankara

24.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  ZAMLAR BİRBİRİNİ TETİKLİYOR

  BAKKAL AMCA TEKRAR REVAÇTA

  Elektrik fiyatı artışı demir sektörünü zorluyor

  Giyimdeki durgunluk erken indirimi getirdi

  “Fazla petrol için talep yok”

  Latin Amerika, ticarî blok oluşturacak

  Tariş, kuru üzümlü ve fındıklı lokum üretecek

  Türkiye-Bahreyn arasındaki ticaret hacmi % 150 arttı

  “Moldova'da çok ciddî fırsatlar var”

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır