Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

İÇ PİYASADA TALEP YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamada, odanın ticaret erbabı üyelerinin yaptığı geri bildirimlerin, iç piyasanın, uzun zamandır devam eden nakit sıkışıklığı ve talep yetersizliğinin kronik bir hal alması sebebiyle uyarı sinyalleri verdiğini ortaya koyduğu belirtildi. Açıklamada, Bursa merkezde ticaret yapanların bir önceki aya göre satışlarının yüzde 41 azaldığının ifade edildiği vurgulandı.

GIDA ALIŞVERİŞLERİ BİLE ASKIYA ALINDI

Son dönemde tüketicilerde tam bir alışverişleri askıya alma eğiliminin gözlendiğini, gayrimenkul, otomobil, giyim ve hatta gıda alışverişlerinin bile rölantide olduğunu, bunun da tabiî olarak önce küçük esnafa ve üreticiye yansıdığını savunan Sönmez, Bursa'da ticaret yapan oda üyelerinin yaklaşık 1-1,5 yıldır bir taraftan talep yetersizliği ve bir taraftan da nakit sıkıntısı ile mücadele ettiğine değindi.

Nakit sıkıntısı had safhada

Bursa’da, iç piyasanın aylardır devam eden nakit sıkışıklığı ve talep yetersizliğinin, sezon indirimleri başlamasına rağmen devam ettiği, satışların bir önceki aya göre yüzde 41 azaldığı bildirildi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’ndan (BTSO) yapılan yazılı açıklamada, odanın ticaret erbabı üyelerinin yaptığı geri bildirimlerin, iç piyasanın, uzun zamandır devam eden nakit sıkışıklığı ve talep yetersizliğinin kronik bir hal alması sebebiyle uyarı sinyalleri verdiğini ortaya koyduğu belirtildi. Açıklamada, Bursa merkezde ticaret yapanların bir önceki aya göre satışlarının yüzde 41 azaldığının ifade edildiği vurgulandı. BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez de yazılı açıklamasında, tüketicinin artık sadece cebindeki paraya göre değil, ekonominin gidişatına, istikrara ve hatta siyasi gelişmelere bakarak reaksiyon vermeye başladığını ifade etti.

Son dönemde tüketicilerde tam bir alışverişleri askıya alma eğiliminin gözlendiğini, gayrimenkul, otomobil, giyim ve hatta gıda alışverişlerinin bile rölantide olduğunu, bunun da doğal olarak önce küçük esnafa ve üreticiye yansıdığını savunan Sönmez, Bursa’da ticaret yapan oda üyelerinin yaklaşık 1-1,5 yıldır bir taraftan talep yetersizliği ve bir taraftan da nakit sıkıntısı ile mücadele ettiğine değindi. Sönmez, şunları kaydetti: ‘’İndirim sezonu başlamasına rağmen üyelerimizden, piyasada aynı tablonun devam ettiği yönünde mesajlar alıyoruz. Özellikle, Kapalıçarşı ve civarında faaliyet gösteren perakende ticaret yapan üyelerimiz, kaygılarını bizlerle sık sık paylaşıyorlar. Üretici kesim zaten maliyet baskısı altında ve temel girdilerine ‘zam yapıldı’, ‘yapılacak’ diye endişeli bir bekleyiş içerisinde. Bu durumun vergilerin ödenmesine, istihdama yansıyacağını düşündüğümüz için bir an evvel somut adımların atılması ve piyasalardan alınan reaksiyonların iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz.’’

/ Bursa

26.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Dünya şeker sektörü İstanbul'da buluşacak

  İÇ PİYASADA TALEP YETERSİZLİĞİ YAŞANIYOR

  Dijital kamerada yüzde 20'lik vergi sürprizi

  Elektrik zammı yüzde 25'i aşabilir

  Mevduatta Ankara, kredide İstanbul birinci

  IMF'den olumlu not aldık

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır