Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AB hedefi olmazsa reformlar durur

ABD Dışişleri Bakanlığının Avrupa ve Avrasya işlerinden sorumlu üst düzey yetkilisi Matt Bryza, AKP’nin kapatılması durumunda AB’nin Türkiye ile üyelik müzakerelerini askıya alabileceğinin dile getirildiğinin hatırlatarak, “AB’ye girişin ufukta olmaması durumunda Türk liderleri için gerekli reform kararlarını vermenin çok daha zorlaşabileceğine inanıyoruz” dedi.


BİR AİLE YOK OLDU

Ankara’nın Polatlı ilçesinde, otomobilin şarampole yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında aynı aileden 6 kişi öldü.

Güneydoğu Anadolu sıcaktan kavruluyor

GÜNEYDOĞU Anadolu Bölgesinde vatandaşların, sıcaktan korunmak amacıyla serin yerleri tercih etmesi, ilginç görüntüler ortaya çıkardı.


  Milas kaymakamına görevden el çektirildi

MUĞLA Valiliğince, ‘’Milas’ta denizin izinsiz doldurulduğu’’ iddiaları ile ilgili açılan soruşturma kapsamında Milas Kaymakamı Bahattin Atçı’ya görevden el çektirildi.


  Doğu'da 2.5 ayda 21 kişiye KKKA teşhisi konuldu

DOĞU Anadolu Bölgesi’nde 2,5 ayda 21 kişiye Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı teşhisi konuldu.


  Kaş'ta uçak ve gemi batırılacak

KAŞ Kaymakamı Süleyman Yılmaz, Kaş açıklarına bir kargo uçağı ile bir gemi batırarak dalış noktaları sayısını 35’ten 37’ye çıkarmayı amaçladıklarını söyledi.


  Kur’ân kurslarında yasak sürüyor

İZMİR Müftüsü İbrahim Acar, yaz Kur’an kurslarında yaş üst sınırı olmadığını belirtirken “Sadece ilkokul 5’inci sınıfı bitirmeyenleri kabul etmiyoruz” dedi.


  İşkence utancı

World Public Opinion-Dünya Kamuoyu-WPO” isimli program tarafından BM merkezinde açıklanan bir anket, Türkiye’de kamuoyunun yüzde 51’nin, “masum insanların hayatlarının risk altında olduğu olağanüstü durumlarda teröristlere belli oranda işkence yapılabileceğini” düşündüğünü ortaya koydu. Türkiye’de “genel olarak işkence uygulanabileceğini düşünenlerin” oranının yüzde 18 olduğu, bu oranın Çin ile birlikte en yüksek oran olduğu da belirtildi.


  “HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ”NDE GERİLEDİK

Dünya Bankası’nın 212 ülke ve bölgeyi kapsayan ‘’Dünya Yönetişim Göstergeleri Raporu’’nda, Türkiye’de 2007 yılında 1996 yılına göre ‘’Hukukun Üstünlüğü’’ ve ‘’Düzenleyici Kurumların Kalitesi’’ ölçütlerinde gerileme kaydedildi.


  Sivil siyasetçiler apoletlerini çıkarsın

Mesut Yılmaz’ın ‘tehlike olduğu sürece asker kışlaya dönmez’ sözünun, askerin kışlada olmadığını, idari vesayet içinde olduğunu gösterdiğini söyleyen ÖDP Genel Başkanı Ufuk Uras, “Bu, siyasetin sivilleşmesi önündeki en büyük engeldir. Sivil siyasetçiler de apoletlerini bırakmalıdır. Askerlik yapacaklardıysa askerliklerine uzman çavuş olarak devam etselerdi keşke” dedi.


  Çıkış yolu yeni bir anayasa

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, ülkenin içinden geçtiği olumsuz süreçten tek çıkış yolunun demokrasiyi tam mânâsıyla işletecek yeni bir anayasa olduğunu söyledi.


  Yasak travma meydana getirdi

Başörtülü olduğu için ÖSS'ye alınmayan İclâl Nur Bulut, “Başını o gün ilk defa açan ve bundan dolayı yaşadığı psikolojik travma sebebiyle soruları cevaplayamayan birçok arkadaşımın o gün ağlayarak eve döndüklerini biliyorum” diye konuştu.


  Değerler üzerinden siyaset yapmıyoruz

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, Çanakkale’den başlattıkları ‘Beyaz Yürüyüş’le Türkiye’nin her yerini dolaşmaya çalıştıklarını belirterek, “Bu ülkenin yarınlarına yönelik ama değerler üzerinde siyaset yapmadan, geleceğimiz üzerinden, hizmet üzerinden siyaset yapan, bir anlayışı Türkiye’yle buluşturmak için yürüyoruz” dedi.


  Reformlarda tereddüte prim yok

Başbakan Erdoğan, reformlar noktasında en küçük bir tereddüte dahi prim vermediklerini söyedi.


  AP'de Türkiye Dostları Grubu kuruluyor

TÜRK asıllı Alman Sosyalist Vural Öger öncülüğünde toplanan Avrupa Parlamentosu’nun (AP) 6 üyesi, Türkiye’nin AB üyeliğine destek için AP Türkiye Dostları grubu oluşturulması kararı aldı.


  CHP’li Sevigen’e göre, Türkiye’ye demokrasiyi İnönü lütfetmiş

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, demokrasinin Türkiye’ye İsmet İnönü’nün izni ile geldiğini söyledi.


  Yüksek Öğretim Kurulu rektör mülâkatlarına başladı

YÜKSEK Öğretim Kurulu (YÖK) görev süreleri Ağustos ayında sona erecek 21 üniversitenin rektörlüklerinin yerine seçilen rektör aday adayları ile mülakata başladı.


  TÜİK kanununa kısmi iptal

ANAYASA Mahkemesi’nin, 5429 sayılı Türkiye İstatistik Kanunu’nun, “istatistiki birimleri, istenen veri veya bilgileri vermekle yükümlü kılan ve bu yükümlülüğe uymayanlara idari para cezası verilmesini öngören” hükümlerinin iptaline ilişkin kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.


  Tendürek’te çatışma: 2 terörist öldürüldü

TERÖR örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasında Tendürek Dağı kırsalında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 2 terörist öldürüldü, 1 asker yaralandı.


  Ankara’ya 500 yeni otobüs

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, şehir içi ulaşımda kullanılmak üzere doğalgazlı ve klimalı 500 otobüs alınacağını bildirdi.


  AB’ye “Genişlemeye bağlı kal” çağrısı

ARALARINDA ünlü yatırımcı George Soros, eski Almanya Dışişleri Bakanı Joschka Fischer, eski Finlandiya Cumhurbaşkanı Martti Ahtisaari ve eski Belçika Başbakanı Jean-Luc Dehaene’nin de bulunduğu 42 aydın, İrlanda’daki referandumun ardından AB’ye “genişlemeye bağlı kal” çağrısı yaptı.


  CHP’li Çorlu Belediye Başkanı tutuklandı

TEKİRDAĞ'IN Çorlu ilçesinde, “irtikap ve zimmet, ihaleye fesat karıştırmak” iddiasıyla mahkemeye çıkarılan, aralarında Belediye Başkanı Altan Ersin ile iki başkan yardımcısının da bulunduğu toplam 11 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.


  Türk-İş’ten dünyadaki tüm sendikalara “1 Mayıs” daveti

TÜRK-İŞ Genel Sekreteri Mustafa Türkel, başta Avrupa olmak üzere dünyadaki tüm sendikaları gelecek yıl 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak için İstanbul’a davet etti.


  Yurt dışında imamlık için yüksek lisans şart

DİYANET İşleri Başkanlığı, yurt dışında görevlendirilecek imamlarda, en az yüksek lisans mezunu olma şartı arayacak.


  Antalya'da yangına karşı SMS'li uyarı

ANTALYA Valiliği, hava sıcaklığının yükselmesi ve nem oranının düşmesi nedeniyle muhtemel orman yangınlarının önlenmesi amacıyla ek tedbirler aldı.


  Safari turları ve piknik alanlarına sıkı kontrol

VALİ Yüksel, geçen hafta Göynük Kanyonu’ndaki yangının, bir safari turu esnasında çıktığına ilişkin değerlendirmeleri olduğunu vurguladı.


  Çukurova'dan kaçış başladı

ADANA'NIN bunaltıcı sıcağı ve nemli havasından kurtulmak isteyen vatandaşlar, okulların kapanıp, sınavların bitmesiyle deniz ve yaylalara gitti.


  Ayaş Dut Festivalinin hazırlıkları tamam

ANKARA'NIN Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, ‘’Kent yaşamın boğucu sıcağından ve stresinden uzaklaşarak tatlı bir huzur alıp, eğlenmek ve piknik yapmak isteyenleri pazar günü yapılacak dut festivalimize bekliyoruz’’ dedi.


  Bağevinde silahlı kavga: 3 kişi öldü, 3 kişi yaralı

Kayseri'de çıkan silahlı kavgada 3 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.


  Kolu, ayak parmakları kesildi, hakkında kamu davası açıldı

MALATYA'NIN Akçadağ ilçesine bağlı Kozlucu beldesinde elektrik kesintisi nedeniyle trafoya müdahale ederken akıma kapılan ve sağ kolu ile ayak parmakları kesilen kişi, hastaneden döndüğünde hakkında kamu davası açılmasının şokunu yaşadı.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır