Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dünya alkışladı

Yarı final maçında Almanya'ya 3-2 yenilerek 2008 avrupa kupasından elenen Türkiye'nin turnuva boyunca gösterdiği performans büyük alkış aldı. Berliner Kurier: Güle güle cesur Türkler Le Figaro: Türkler, kahraman gibi oynadılar L’Equipe: Türkler muhteşemdi

Dünya bize hayran kaldı Türkiye, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya'ya 3-2 yenildiği yarı final karşılaşmasında sergilediği performans ve mükemmel oyunuyla herkesi büyülemeyi başardı. Dünya basını, "Türkler başı dik turnuvayı kapattı" diye başlık attı. ALMAN BASINI

ALMANYA'NIN Türkiye'yi 3-2 yenerek finale yükselmesi Alman basınında ''Final'' kelimesiyle başlıklara taşındı. Bild gazetesi, birinci sayfada, ''Final'' başlığıyla karşılaşmanın 90. dakikasında Almanya'nın son golünü atan Philipp Lahm'ın fotoğrafına yer vererek, çok çekişmeli geçen karşılaşmadan sonra artık Almanya'nın kupayı alabilmesi için tek bir maçın kaldığını hatırlattı. Gazetenin iç sayfalarında da ''Berlin, Berlin! Şimdi Viyana'ya gidiyoruz'' başlığıyla verilen haberde, sevinen Alman ve üzülen Türk taraftarların fotoğrafları yayınlandı.

GÜLE GÜLE CESUR TÜRKLER

Berliner Morgenpost da ''Final Televizyon kaosundan sonra titremeli galibiyet'' başlığıyla ilk sayfadan verdiği haberde, Lahm'ın son dakikada attığı golü, 500 bin kişinin de ''taraftar alanında'' kutladığı ifade edildi. ''Lehman'dan titremeli oyun'' başlığıyla verilen diğer bir haberde de, Alman defansının zayıf olduğu, ancak forvetin iyi oynadığı belirtildi. Berliner Kurier gazetesi birinci sayfasında ''Almanya finalde Güle güle cesur Türkler'' başlığına yer verdi. Gazetenin iç sayfalarında da '' Titremeli maç'' başlığıyla verilen haberde, Berlin'deki ''taraftar alanında'' toplanan yaklaşık 500 bin kişinin sürekli bir şekilde heyecanlanarak dua ettiği belirtildi. ''B.Z'' gazetesi de, ''Final'' başlığıyla birinci sayfadan verdiği haberde, Lahm'ın titremeli geçen bir maç sonucunda 90. dakikada Almanya'yı kurtardığı, ancak Türklerin de hiçbir zaman olmadığı kadar iyi oynadıkları belirtildi.

İTALYAN BASINI

Tuttosport gazetesi, maç sonucunu ilk sayfadan, ''Almanya güç bela finalde'' başlığıyla duyurdu. İç sayfada, ''Türkiye şovu, Almanya finali'' başlığıyla sunulan haberin spot cümlelerinde ise ''Almanya, Terim'in oyunuyla göze hoş gelen ve budanmış ekibini son anda yenebildi'' denildi. Alt başlıkta da ay-yıldızlıların talihsizliğine değinilerek, ''Türkiye kıl payı kaybetti: Gol kaçıran, Kazım'ın iki topu direkten dönen Türkiye'den sürpriz yenilgi'' ifadelerine yer verildi. Maça ilişkin değerlendirmede, ''Türkiye, Brezilya gibiydi. Sahada hiç kimsenin ummadığı türden bir Türkiye vardı'' diyenTuttosport, Uğur Boral'ı, ''Türkiye'nin Beckham'ı'', Semih'i ise ''maçın en iyi oyuncusu'' şeklinde değerlendirdi. La Gazzetta dello Sport, ilk sayfasındaki anonsunda Almanya'nın Türkiye'yi son anda yenebildiğini ima ederek, ''Türkiye serabı derken Almanya finale yükseldi'' dedi. İç sayfada ise ''Türkler 90. dakikada yenildi. Almanya altıncı kez finalde'' başlığı kullanıldı. Terim'in ''imparator'' lakabını koruduğunu belirten La Gazzetta dello Sport, ''Türk masalı nihai virajda, artık uzatmaların kaçınılmazlaştığının düşünüldüğü bir sırada sona erdi'' dedi. Maça ilişkin genel değerlendirmede Almanya'ya 6 veren La Gazzetta dello Sport'un, yenilen taraf konumundaki Türkiye'ye 6,5 vermesi de dikkati çekti. Corriere dello Sport gazetesi ise Almanya'nın dün geceki galibiyetinin, Türkiye'nin daha önceki üç karşılaşmadaki geri dönüş ve zaferlerini çağrıştırdığına işaret ederek, ''Almanya'dan Türkiye usulü zafer'' başlığını kullandı. ''Türkiye en güzel maçını oynayarak Avrupa sahnesine veda etti'' diyen Corriere dello Sport, ay-yıldızlıların teknik direktörünün maç sonundaki değerlendirmesini ise ''Terim: Üzgünüm ama halkımız yine de gurur duydu'' başlığıyla sundu.

FRANSIZ BASINI

Fransız basınında dün çıkan haberlerde, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası yarı finalinde ''Türkiye'nin Almanya'dan daha üstün bir oyun sergilediği'' yorumu yapıldı. L'Equipe, ''Son dakika kazanmak için Alman olmak gerekir'' yorumunu yaparken, ''Türkler Muhteşemdi'' ifadesini kullandı. Liberation gazetesi, sakat ve cezalı oyuncularla dolu milli takımının yine herkesi şaşırtarak, Almanya karşısında başarılı bir futbol sergilediğini yazdı. 'Güçlü bir Almanya beklerken tam tersi bir durum ile karşılaştık'' ifadesini kullanan Liberation, ''yarı final maçının, tamamen Türk takımının hakimiyeti altında geçtiğini'' yazdı. Le Figaro gazetesi ise maçı ''inanılmaz'' olarak tanımlarken, ''Fatih Terim'in oyuncuları, başı dik turnuvayı terk etti'' ifadesini kullandı. Le Figaro, ''Türk oyuncular bir kez daha kahraman gibi oynadılar'' yorumu yaptı.

27.06.2008


 

TERİM: MİLLİ TAKIMDA YAPACAĞIMIZI YAPTIK

EURO 2008 yarıfinal maçında Almanya'ya 3-2 yenilerek turnuvaya veda eden A Milli Takım'da Fatih Terim görevi bırakacağını açıkladı.

Terim, yönetimle göreşerek bu kararı alacağını, Avrupa'da bir takım çalıştıracağını söyledi. Terim, Almanya maçında yaşadıklarını ve finali kaçırmanın üzüntüsünü anlatırken, "Bunlar futbolda oluyor ama bizler de tebrik etmesini bilelim. Ben futbolcularım ve oynadığımız oyunla gurur duydum. Bu sonuç tatmin eder mi? Bence hayır. Bunun karşılığı final olmalıydı. Acemice goller yeme hastalığımız sürüyor. Son anda bir gol yememize rağmen kovaladık ama olmadı. Sakatı, oynayanı ve oynamayanıyla Türk halkı bu futbolcularla gurur duymalı. Bu çocukların hepsi birer pırlanta, hepsi birer aslan. Türkiye'ye bir ilki getirdiler ama daha da ilerleyebilirlerdi" diye konuştu. Milli Takımla devam etmek konusundaki soruyu cevaplayan Terim, "Biz yapacağımızı yaptık. Benim salim bir kafayla düşünmem lazım ama sağlıklı olarak düşündüğüm taktirde daha önce verdiğim kararı uygulayacağım sanırım. O kararı zamanı gelince açıklarım ama başkan ve yönetim kuruluyla da görüşmem lazım. Ama biz yapacağımızı yaptık" dedi. Fatih Terim, soyunma odasında futbolcularına veda etti. "Biz yapacağımızı yaptık" diyerek ayrılık sinyali veren Terim, soyunma odasında futbolculara veda etti ve Milli takımı bıraktığını açıkladı.

27.06.2008


 

Löw: Türkiye 2. golü atınca tedirgin olduk

ALMANYA Milli Takım Teknik Direktörü Joachim Löw, ''Yarı finali kazandığımız için büyük mutluluk duyduk.

Oldukça yorucu ve müthiş bir mücadele oldu. Maçın sonlarına doğru goller oldu. İkinci beraberlikten sonra 3. golü atmak için büyük güç sarfettik ve kazandık, çok mutluyuz'' dedi. Alman çalıştırıcı şöyle konuştu: ''Tüm Avrupa bizim kazanmamız gerektiğini düşünüyordu, fakat Türkler de yabana atılacak bir takım değildi. Attıkları 2. goldeki güçleri de ortadaydı. Biz buna rağmen 3. golü attık ve kazandık. Türklerin geriye düştükleri maçı kazandıklarını biliyorduk. 2-2 olunca tedirgin olduk, çünkü geriden gelip öne geçmeyi başarmışlardı bu defa da olabilir korkusunu yaşadık. Fakat işimizi çok ciddiye aldık, 90. dakikada da olsa attığımız golle öne geçmesini ve finale kalmasını bildik.''

27.06.2008


 

UEFA: Terim günümüzün en iyi taktikçisi

AVRUPA Futbol Federasyonları Birliği'nin (UEFA) internet sitesinde, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim için, ''Günümüzün en iyi taktikçisi, elindeki malzemeyi iyi karıştırabilen bir simyacı olsa gerek'' denildi.

Haberde, ''Terim'in sakat ve cezalı oyunculardan muzdarip takımı, muhteşem yarı finalde bu güzel oyunun hala sihir ve gizem dolu olduğunu gösterdi'' denildi. Terim'in, ''usta taktikçi'' olduğu ifade edilen haberde, ''Günümüzün en iyi taktikçisi, elindeki malzemeyi iyi karıştırabilen bir simyacı olsa gerek'' sözleri yer aldı.

27.06.2008


 

İtalyan Seri A kulüpleri Türk futbolcuların peşinde

İTALYAN spor gazetelerindeki haberlere göre İtalyan kulüpler, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda inanılmaz bir performans sergilemiş olan Türk oyuncuları transfer planları için kolları sıvamış bulunuyor.

Serie A kulüplerinden Juventus ve Milan'ın Arda'yla, Fiorentina ve İnter'in ise Semih ile ilgilenmekte olduğu belirtildİ.

27.06.2008


 

Gururlu veda

Milli Takımımız Avrupa futbol Şampiyonasına veda etti.

Turnuvaya başladığımız futbolla veda etseydik, fazla üzülmezdik. Almanya karşısında ortaya koyduğumuz futbolla veda etmek, tabiki herkesi üzdü. Maçta, ikinci devrenin ilk 20 dakikası dışında, milli takımımız Almanya'yı neredeyse ezdi. Bu durumu yabancıları bırakın, biz dahi beklemiyorduk. Çünkü o kadar çok sakat ve cezalı oyuncumuz vardı ki; böyle düşünmek normaldi..

Almanya bir turnuva takımı. Bunu defalarca ıspatlamış bir ekip. Kötü oynadıkları zamanda bile kazanmasını becerebiliyorlar. Nitekim bize karşı da bunu başardılar. Bu maçta milli takımımz Terim'in oyun plânlamasıyla, neredeyse inanılmazı başarıyordu. Hakkını teslim etmemiz lazım, Fatih Terim milli takımla beraber en iyi performansı bu maçta ortaya koydu. Yoklara sığınmadı. Olan oyuncularla maçı çok iyi hazmederek ezilmeyi bırakın, ezerek oynama taktik ve motivasyonunu ortaya koymada son derece başarılı oldular..

İleride Semih tek forvet olarak görev yaptı. Beşli orta saha ile Almanya'ya boşluk bırakmadan üstünlüğü maçın büyük bölümünde elinde tutmayı başardı. Almanya'nın kenarları kullanma özelliğine, goller dışında fırsat verilmedi. İlk gol, Mehmet Topal'ın defans oyuncusu olmama özelliği yüzünden oldu. İkinci gol Rüştü tecrübesinde bir kaleciye hiç yakışmadı. Son golde Lahm bir oyuncumuzun sakatlığı yüzünden pozisyona müdahale edememesi sebebiyle, kademe hatası oluşması yüzünden oldu. Sonrasında o kadar dar süre vardı ki, gol atacak zaman kalmadı..

Bu neticeyle milli takımız yarı final veya final beklentilerine cevap vermiş oldu. Başlangıç futboluyla yarı final, bitiriş fuboluyla finale çıkamamamız sürpriz oldu. Yarı finalde iki gol atıp elenmek bize ders olmalı. Hiç bir zaman üç gol yiyerek sonuca ulaşılamayacağını, bu turnuvadan ders olarak çıkarmalıyız. Yenilecek gol sayısını, elemeli maçlarda birle sınırlandırmayı becermeliyiz. 2008 Avrupa Şampiyonası'ndaki en büyük kazanımımız; dünya futbol piyasası içerisinde, artık Türk futbolununun da saygın bir yerinin olması oldu. Bundan sonraki turnuvalarda Türk Milli takımı da, muhtemel iddialılar arsında gösterilecektir..

Said OKUR

27.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır