Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

AKPM: Yargı kararları AB’ye uyumlu olmalı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi genel kurulunda AKP’ye açılan kapatma dâvâsı tartışıldı. Anayasa Mahkemesinin Avrupa Konseyi ve Venedik Komisyonu kararlarına uygun bir karar almasını beklediklerini ifade eden parlamenterler, parti kapatma kararının Türkiye’nin AB ile yürüttüğü tam üyelik müzakere sürecini olumsuz etkileyeceği ve müza-kerelerin kesilebileceği uyarısında bulundular.


EĞİTİM İDEOLOJİ KURBANI

“Meslekî-Teknik Eğitimin Sorunları ve Çözüm Önerileri” başlıklı raporu açıklayan MÜSİAD Genel Başkanı Ö. Cihad Vardan, meslekî ve teknik eğitimin i

TRT Kürtçe yayına hazır

TRT’nin aralarında Kürtçe’nin de bulunduğu farklı dil ve lehçelerde yayın yapabilmesine imkân tanıyan kanun yürürlüğe girdi. Kanun, TRT bölge müdürlük


  Irak Erdoğan’ı bekliyor

IRAK Başbakan Yardımcısı Berham Salih, “Recep Tayyip Erdoğan’ın Bağdat’a yapacağı ziyareti sabırsızlıkla beklediklerini ve bu ziyaretin iki ülke için çok önemli olacağını” belirtti.


  Sevinmeyi bilmiyoruz

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyon Başkanı Zafer Üskül, “Sevinçlerimizi ve kederlerimizi silâhsız ifade edebilmeyi öğrenecek olgunluğun dışında kalanları da uyarmak görevimiz” dedi.


  Eski rektöre 9 yıl hapis

Niğde Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Ferhat Ecer, zimmetine para geçirdiği iddiasıyla yargılandığı dâvâda 9 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı.


   AB’de sonuncu olduk

Türkiye geçen yıl, 42 olarak belirlenen satın alma gücü paritesi kişi başına gayrisafi yurtiçi hasıla hacim endeksi bakımından, AB’ye üye 27 ülke içinde Romanya ve Bulgaristan’ın üzerinde yer aldı.


  Başbakanlık: Soru sorma, tedavi et

BAŞBAKANLIK acil sağlık hizmetlerinin sunumuna ilişkin bir genelge yayımladı.


  Polatlı'da susuzluktan satılık köy

ANKARA'NIN Polatlı ilçesinde, Porsuk Nehri’nden yeterince su alamadıkları, tarım ürünleri kuruduğu gerekçesiyle Sazılar Köyünü satılığa çıran vatandaşlarla, aynı sorunu yaşayan Kıranharmanı köylüleri de yetkililerden yardım bekliyor.


  Evinin önündeki ağaca çıkan çocuğu vurdu

KONYA'DA bir kişi kayısı ağacına çıkan çocuğu, korkutmak için ateş ettiği havalı tüfekle yaraladı.


  Sosyal HizmetlerŞenliği düzenlenecek

İSTANBUL Sosyal Hizmetler Şenliği, bu yıl Karadeniz bölgesindeki illerde bulunan Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı çocuk yuvası ve yetiştirme yurtlarında kalan çocukları ağırlayacak.


  Pilotluğa ilk adımı Adana'da atacaklar

HIZLA gelişen havacılık sektörünün ihtiyacını karşılamak amacıyla faaliyet gösteren ve daha önce sadece Türk öğrencileri kabul eden Adana’da kurulu Tarkim Uçuş Okulu, gelen talep üzerine yabancı öğrencilere de kapısını açtı.


  Uyuşturucu ‘Toplum Sağlığı’ sorunudur

SAĞLIK ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SağlıkSen) Genel Başkanı Mahmut Kaçar, uyuşturucu kullanımının sadece bağımlıyı değil, yakın çevresini ve içinde yaşadığı toplumu da etkilediğine dikkat çekerek, uyuşturucu kullanım yaşının düşmesi ve kullanım oranının artması dolayısıyla madde bağımlılığının toplumsal bir sağlık sorunu hâline geldiğini belirtti.


  Öğretmenlerin tatil yapma imkânı yok

BAĞIMSIZ Eğitimciler Sendikasından yapılan açıklamada, ‘’ekonomik şartları uygun olmayan öğretmen ve memurların okul pansiyonlarında, okul bahçelerinde kurdukları çadırlarda veya sınıfları kiralayarak tatil yaptıkları’’ kaydedildi.


  Pişman oldular, yeni hayata başladılar

“Etkin Pişmanlık”tan yararlanan 309 terörist, yeni hayatlarına “merhaba” dediler.


  İmtiyazlı ortaklık teklif bile edilemez

TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, Türkiye’nin tam üye olan birçok ülkeye nazaran AB’ye daha yakın olduğunu, bu yüzden bazılarının düşündüğü gibi imtiyazlı ortaklığın teklif bile edilemeyeceğini söyledi.


  Aile kurumu ayakta duruyor

Türkiye’de geçen yıl 638 bin 311 çift evlenirken, 94 bin 219 çift boşandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2007 yılına ilişkin evlenme ve boşanma istatistiklerini yayımladı.


  “TÜSİAD parti kursun”

DEMOKRAT Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, “Anayasa konvansiyonu” teklif ederek, son siyasi tartışmalara katılan TUSİAD’ı parti kurmaya davet etti.


  Evde maaş ödemesine ücret alınmayacak

PTT iş yerlerinden maaş alamayacak durumdaki yaşlı ve sakatların, konutlarında maaşlarını alma talepleri herhangi bir ücret alınmadan yerine getirileceği bildirildi.


  Asgarî ücrete yüzde 5 zam

ASGARÎ ücret, 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 5 artışla 16 yaşından büyükler için geçim indirimi dahil net 503,26 YTL’ye yükselecek.


  Arabanız internete bağlanıyor mu?

ABD'NİN önde gelen otomobil şirketlerinden Chrysler, 2009 model bütün otomobillerine wi-fi (kablosuz internet) sistemi entegre edecek.


  Dünyamız çölleşirse yandık

BM tarafından çevreyle ilgili yapılan çeşitli araştırmalar, dünyada çölleşme tehlikesi ile karşı karşıya olan 110 ülke bulunduğunu ortaya koydu.


  Artık oyunlar sokakta değil

Okulların tatile girmesiyle çocukların ve gençlerin ilgisinin arttığı bilgisayar oyunlarında, en çok aksiyon, futbol, oto yarışı ve strateji türü oyunlar rağbet görüyor.


  Ekmek parası için 1600 km

Mardin’in Kızıltepe ilçesinden 1600 kilometre yol kat ederek, yılın belli döneminde Manisa’ya gelen 8 aile, meşe ormanlarından mangal kömürü üretiyor.



 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır