"Gerçekten" haber verir 28 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

İspanya final sevinci yaşıyor

AVRUPA Futbol Şampiyonası'nda Rusya'yı 3-0 yenerek finale yükselen İspanya'da gazeteler takımlarının kupayı kazanacaklarından emin ifadeler kullandı.

''En iyiyiz'' manşetini atan Marca gazetesi, Almanya maçı için ''Hiç şüphe yokki İspanya daha iyi ama temkinli olmak lazım henüz hiçbirşey kazanmadık. İspanya, ortasaha oyuncularının sayesinde hafızalarda kalacak bir maçta orkestra gibi çalışıyor'' yorumunda bulundu. İç sayfalarında ''Tarihi bir futbol banyosu ile finale. Zafer senfonisi'' başlıklarını da kullanan Marca, İspanya milli takımının uzun yıllar tartışıldıktan sonra Luis Aragones ile stilini bulduğunu yazdı.

GAZETELER KUPAYA ŞARTLANDI

As gazetesi de ''Elbetteki yapabiliriz. İspanya, futbolunu güzel sanatlar kategorisine yükseltti. Mükemmel bir maç'' ifadelerini başlığına çıkartarak, İspanyolların ''gurur duyacakları bir milli takımı olduğunu'' belirtti. Diğer İspanyol gazetelerinde ise ABC ''İspanya, oleyler arasında finalde'', El Pais ''İspanya, Avrupa'da göz kamaştırıyor'', El Mundo ''Şöhrete bir adım'', La Razon ''İspanya, İspanya, İspanya'', Que ''Almanya titriyor!'' ifadelerini manşetine taşıdı. Tek Avrupa Kupası'nı 1964 yılında kazanan İspanya, son olarak 1984 tarihinde Fransa ile oynadığı finali kaybederek, 2. olmuştu. İspanyol basını 24 yıl aradan sonra gelen finalin favorisi olduklarını vurguladı. Öte yandan İspanya Milli Takımı Teknik Direktörü Luis Aragones, ''2 yıldır bu yolda yürüyoruz. İspanya, aşağılık kompleksini aştı'' derken, genç oyunculardan oluşan İspanya'nın 2010 Dünya Kupası'nda da ''heyecan verici'' sonuçlar alabileceğini savundu. Luis ayrıca, finale kalmalarından dolayı büyük mutluluk duyduğunu, maça gelen torunlarının kendisini ağlattığını ifade etti.

28.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  En başarılı turnuvamız oldu

  2008'i FATİH TERİM KAZANDI

  İspanya final sevinci yaşıyor

  F.Bahçeli Semih ve Ömer NBA'ye seçildi

  Arda'ya İtalya'dan resmî bir teklif yok

  F.Bahçe'de sağlık kontrolüne Önder Turacı da katıldı

  Beşiktaş'ta 7 futbolcu rutin kontrolden geçti

  Her şampiyonaya yeni bir futbol topu

  Kartepe Tesisleri takımların kamp merkezi oldu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır