"Gerçekten" haber verir 29 Haziran 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Asırlık bina “sergi ve san'at merkezi” olacak

ÇANAKKALE’NİN merkeze bağlı İntepe beldesinde bulunan yaklaşık 150 yıllık 2 katlı eski bina ‘’Sergi ve san'at merkezi’’ olacak

İntepe Belediye Başkanı Alaattin Özkurnaz, beldede ‘’Rum evi’’ olarak bilinen ve bir süre karakol binası olarak kullanılan eski binanın restorasyonu için Çanakkale İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden 85 bin YTL ödenek ayrıldığını söyledi.

Binanın kültür turizmine kazandırılması için bir süredir çabalarının sürdüğünü, bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuruda bulunduklarını belirten Özkurnaz, daha sonraki süreçte restorasyon için gerekli ödeneğin tahsis edildiğini vurguladı.

Özkurnaz, 85 bin YTL’nin belediye hesabına aktarıldığını ifade ederek, ‘’Bu binanın yeniden canlandırılması konusunda 3 yıldır çalışmalarımız sürüyordu. Erenköy Sergi ve San'at Merkezi adını vereceğimiz yapının restorasyon çalışmaları kısa bir süre içinde başlayacak. Çalışmaların yaklaşık 3 ayda tamamlanması planlanıyor’’ dedi.

Eski binanın, geçmiş dönemlerde bölgede yaşanan kültürel özelliklerin görsel olarak sergileneceği bir alan oluşturacağına işaret eden Özkurnaz, bu sayede kaybolmaya yüz tutmuş toplumsal bir belleğin de belli oranda geri kazanılacağını dile getirdi. Özkurnaz, 160 metre kare alana sahip binanın restorasyonuyla beldenin elinde bulundurduğu bir değerin kurtarılmış olacağını ifade ederek, ‘’Tüm işlemlerin tamamlanmasıyla binanın geçmiş dönemlerdeki mimarî özellikleri de gün ışığına çıkmış olacak. Beldede aynı özelliklere sahip 50’den fazla metruk bina bulunuyor. Bu binaların da kültürümüze kazandırılması için çaba göstereceğiz’’ diye konuştu.

/ Çanakkale

29.06.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  Tozlu sayfalardaki projeler

  MEDRESE, TARİHî MİRASA EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

  Asırlık bina “sergi ve san'at merkezi” olacak

  Şanlıurfa’da sinema günleri

  Haydarpaşa’da Uğurlu bir konser

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır