"Gerçekten" haber verir 09 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Şanlıurfa Gezici Sanat Sahnesi Türkiye turunda

ŞANLIURFA Belediyesi tarafından kültürel ve sanatlar faaliyetlerde kullanılmak üzere yaklaşık 210 bin YTL’ye satın alınan ‘Gezici Sanat Sahnesi’ basın mensuplarına tanıtıldı.

Hazırlıklarını tamamlayan sanat sahnesi Şanlıurfa’yı kültürel ve sanatsal anlamda tanıtmak için Türkiye turuna çıkacak. Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa kültürünü ve sanatını, ‘Gezici Sanat Sahnesi’ birlikte tüm Türkiye’ye tanıtacaklarını ifade ederek, Kültür ve Sanat TIR’ına Ağrı, Van gibi birçok şehirden yoğun taleplerin yaşandığını kaydetti. Şanlıurfa ve ilçelerinde sanatsal ve kültürel faaliyetlerde yaşanan sahne sorunu çözdüklerini ifade eden Fakıbaba, “Bu konuda özel olarak tasarlanan ‘Gezici Sanat Sahnesi’ ile birlikte özellikle ilçelerimizde tiyatro, konser ve eğitici faaliyetler organize etmeyi planlıyoruz. Türkiye’nin diğer kentlerine ise Şanlıurfa ile özdeşleşmiş olan sıra gecesi ve çiğköfte ile misafir olmayı hedefliyoruz. Gezici Sanat Sahnesi’nin tanıtım açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum. TIR’ın belediyemize kazandırılmasında emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.” dedi.

Gezici Sanat Sahnesi’nin çevre iller tarafından da yakından takip edileceğini belirten Fakıbaba, şöyle devam etti: “Bakın göreceksiniz, komşu iller bunu hemen alıp kopya edecektir. Çünkü maliyeti çok ucuzdur. Tanıtımı ve kente kazındırdıklarına gelince ise konuşmaya bile gerek yoktur.”

/ Şanlıurfa

09.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA
Download

Gezi Eki Pdf

Bütün haberler

Başlıklar

  MÜSTEHCENLİK TARTIŞILIYOR

  Şanlıurfa Gezici Sanat Sahnesi Türkiye turunda

  Mehter, Estonya’da büyük ilgi gördü

  Gaziantep’te Uluslararası Mozaik Kongresi

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır