"Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gülnar'daki yangın kontrol altında

MERSİN'İN Gülnar ilçesinde ormanlık alanda önceki çıkan yangın devam ediyor. Rüzgarında etkisi ile Aydıncık ilçe sınırına doru yayılan yangına, ekiplerin bir kısmı dinlendirilirken, bir kısmı iş makineleri ile müdahale ediyor.

Yangının, Aydıncık ilçesine sıçramadan, Beydili köyü üzerinde durdurulduğu bildirildi. Mersin Vali Yardımcısı Ahmet Soley, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde rüzgarın etkili olmasıyla söndürülen bazı noktalarda yeniden alevlerin yükseldiğini belirtti. Soley, 100 arazöz, 20 dozer, 4 helikopter ve 500 yangın işçisi ile söndürme çalışmalarının devam ettiğini, ancak olumsuz hava koşulları ve arazi şartlarının çalışmaları zorlaştırdığını söyledi.

Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin zaman zaman kendilerini tehlikeye atarak yangına müdahale ettiğini anlatan Soley, şunları kaydetti: ‘’Alevlerin üzerlerine gelmesine birkaç metre kala bile yangına müdahaleyi sürdürüyorlar.’’ Soley, rüzgarın da etkisiyle yangının sabaha karşı Aydıncık ilçesine doğru ilerlediğini anımsatarak, ‘’ekiplerimizin yoğun müdahalesiyle Beydili köyü üzerinde yangını durdurmayı başardık. Eğer müdahalede geç kalınsaydı, yangın Aydıncık’ta devam ederdi’’ dedi. Soley, tedbir amaçlı Delikkaya, Kavakoluğu, Korucuk, Tepeköy, Çavuşlar, Koçaşlı ve Lapa köylerinin ardından Beydili ve Emirhacı köylerinin de boşaltıldığını anlattı.Soley, orman yangınında, kozalakların, sıcaklığın etkisiyle patlayıp adeta ‘’alev topu’’ gibi çevreye dağıldığını, bunun da yangının yayılmasına neden olduğunu vurguladı.

Orman yangınlarının yayılmasında ve hızlanmasında, nem, sıcaklık ve rüzgarın yanı sıra çam kozalaklarının da önemli rol oynadığını ifade eden Soley, ‘’yangın sırasında tutuşan kozalaklar, içinde bulunan reçine eriyerek buhara dönüşüyor. Oluşan basınçla kozalaklar patlayarak, adeta alev topu gibi 100 metreyi bulan mesafelere fırlıyor’’ dedi. Soley, böylece yanan kozalağın, yangını hızlı şekilde uzak alanlara yaydığını kaydetti. Gülnar’da çıkan yangının yayılmasında da kozalakların rol oynadığını ifade eden Soley, bu sorunu gidermek için henüz bir yöntem bulunmadığını söyledi.

BAKAN EROĞLU: YANGIN KISMEN

KONTROL ALTINDA

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Mersin’in Gülnar ilçesindeki yangının bu sabahtan itibaren kontrol edilmeye başlandığını belirterek, ‘’Aşırı bir rüzgar çıkmadığı takdirde yangın kontrol altına alınmış durumda’’ dedi. Eroğlu, DSİ Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen 61 hidroelektrik santralinin temel atma töreni öncesinde basın mensuplarının sorularını cevapladı. Eroğlu, ‘’Mersin’deki yangınla ilgili son durum nedir, nükleer santral yapılacak yere yakın mı?’’ sorularını cevaplarken şunları kaydetti:’’Hayır hiç alakası yok. Mersin’de, pazartesi günü 12.15’te bir yangın çıktı. Vatandaşın ihmali neticesinde... Çalı çırpıyı toplayıp yakarken aşırı bir rüzgar vardı ve hızla ormana yayıldı. Dün ben de oradaydım. İki vatandaşımız hayatını kaybetti, ailelerine taziye ziyaretinde bulundum. Esasen bu sabahtan itibaren kontrol edilmeye başlandı. En son aldığım habere göre durum iyi. İnşallah söndüreceğiz. Bugün itibariyle ciddi bir problem kalmayacak. Aşırı bir rüzgar çıkmadığı takdirde Gülnar’daki yangın kontrol altına alınmış durumda.’

/ Ankara

10.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu terörist bir saldırı

  BİR SALDIRGAN KAÇTI

  Cumhurbaşkanı Gül: Tel’in ediyorum

  ATALAY: 3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU, ACIMIZ BÜYÜK

  ÖLEN POLİSLERDEN 2’Sİ TRAFİK POLİSİ

  ABD’Lİ KONSOLOS GREEN: TÜRK POLİSİNE MÜTEŞEKKİRİZ

  BAŞSAVCI ENGİN: SALDIRI TERÖRİST BİR EYLEM

  Beni topa tutanlar seni niye alkışlıyor?

  OKS sonuçları yarın açıklanıyor

  Demokrasi kavgası vermeden, ekmeğe ulaşılmaz

  NATO’dan AB’ye Türkiye ile bağları güçlendirme çağrısı

  Gönül: PKK'ya karşı kararlı mücadelemiz devam edecek

  Akdeniz Birliği’nin sonu BOP gibi olacak

  Ortak tarih komisyonuna Avrupa’dan yeşil ışık

  Avrupa Parlamentosu Schengen’i tartışıyor

  SGK'dan, hastanelere usulsüzlük denetlemesi

  Siirt’te 250 kişi damdan düştü

  Sinop’a uçuşlar yeniden başlayacak

  Melen Çayı’na deniz suyu karıştı

  Öldüren hastalıkların sebebi sigara

  Treni seviyoruz ama binmiyoruz

  Samsun’un 'Somuncu Baba'sı

  İlk demiryolumuz yenilenecek

  Gülnar'daki yangın kontrol altında

  Sınırda mayın temizliği sürüyor

  Gümüşhane'de kenenin ısırdığı kadın öldü

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör