"Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

BİR SALDIRGAN KAÇTI

Sabah 10:30'da olay mahalline gelen bir araçtaki dört kişiden üçü Başkonsolosluk önünde nöbet tutan polis memuruna tabanca ve pompalı tüfekle ateş açtı; bu polisin ve civardaki görev yapan diğer polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada üç saldırgan öldürüldü; bir polis olay yerinde, iki polis ağır yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede şehit oldu. Dördüncü saldırgan, geldikleri araçla kaçtı. Şehit polislerin Erdal Öztaş, M. Önder Saçaklıoğlu ve Nedim Çalık olduğu kaydedildi.

AMERİKALILAR NE YAPTI?

Saldırganlar konsolosluk önündeki polislere ateş açtığında Amerikalıların kaçtığını, polislerimizin yalnız kaldığını belirten bir görgü tanığı, "15 dakika boyunca kimse gelmedi. Bir o yana, bir bu yana koştuk” derken, olay sırasında ABD'li koruma görevlilerinin müdahale edip etmediği konusunda Vali Muammer Güler, ''Konsolosluk koruma kulübesinde bir polis memuru görevli. Özel güvenlikler binanın üst bölümünde. Koruma kulübesinden geçenler asansörle üst kata alınıyorlar'' dedi.

İstanbul'da karanlık saldırı

AMERİKA Birleşik Devletleri (ABD) İstanbul Başkonsolosluğu’na ateş açan silahlı saldırganlar ile polisler arasında silahlı çatışmada 3 polis şehit olurken 3 saldırgan da ölü ele geçirildi. Sarıyer’deki ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu yakınında polise yönelik silahlı saldırıda şehit olan 3 polisin adının Erdal Öztaş, Mehmet Önder Saçaklıoğlu ve Nedim Çalık olduğu kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görevli olan bu polis memurlarından Nedim Çalık’ın başkonsolosluk önünde koruma görevi yaptığı, Mehmet Önder Saçaklıoğlu ile Erdal Öztaş’ın ise trafik polisi olduğu öğrenildi. Saldırıda yaralanarak hastaneye kaldırılan polis memuru Osman Dağlı’nın da aynı ilçe emniyet müdürlüğünde görev yaptığı kaydedildi.

Olayın ardından çıkan çatışmada öldürülen 3 saldırgandan birisinin 1982 Bitlis Ahlat doğumlu Erhan Kırgız olduğu açıklanırken diğer ikisinin ise kimliğini belirleme çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Saldırının 4 kişi tarafından düzenlendiği, 3 kişinin öldürüldüğü, diğer kişinin ise kaçtığı bildirildi. Polisin, söz konusu otomobil ile kaçan kişinin yakalanması için başlattığı çalışmalar sürüyor. hastaneye kaldırılan polis memuru Osman Dağlı ile birlikte toplam 4 kişinin de hastaneye getirildiği belirtildi. Edinilen bilgiye göre, saat 11.15 sıralarında beyaz renkli Kango marka otomobil ile konsolosluk önüne gelen silahlı saldırganlar, nokta görevi yapan polislere ateş açtı. Polislerin de karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

EL BOMBASI VE UZUN NAMLULU SİLAHLAR

Polis noktasına silahlı saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin ellerinde el bombası ve uzun namlulu silah bulunduğu öğrenildi.

Melih Doğan isimli görgü tanığı, saldırıyı gerçekleştiren teröristelerin gri Ford Focus marka otomobille konsolosluk önüne geldiğini ve ellerinde el bombası ile uzun namlulu silah bulunduğunu söyledi. Doğan, saldırganlardan birinin olay yerinden kaçtığını ifade etti. Saldırıyı anlatan bir başka görgü tanığı, saldırganların beyaz bir arabayla geldiklerini söyledi. Saldırganların 4-5 kişi olduklarını belirten görgü tanığı, “Ellerinde pompalı tüfek ve tabancalar vardı. Konsolosluk önünde bekleyen polislere ateş ettiler. Amerikanlılar hemen kaçtı. Bizim polisler yanlız kaldı.” şeklinde konuştu.

Görgü tanığı, “Bizimkiler de karşılık verdi ama olay yerinde bir kaç polisimiz şehit oldu. Polis kontrol yerinden kaçan bir trafik çekicide bulunan polis arkadaşımız yaralandı.” diye konuştu.

Saldırganların hiç acımadan ateş ettiklerini kaydeden görgü tanığı, “15 dakika boyunca kimse gelmedi. Bir o yana bir bu yana koştuk. Yaralıları kucaklayıp hastaneye getirdik. Bu şerefsizlere prim vermemek lâzım. Ayakta duracak halim yok” dedi. Görgü tanıklarına göre yaşanan çatışma sonucu 3 saldırgan öldü. 3 polis şehit, 1 polis yaralı.

Vize için bekleyen görgü tanıklarının, NTV’ye verdiği bilgiye göre, beyaz kamyonetten inen 3 kişi polis noktasına ateş açtı. Polis noktasından karşılık verilmesi sonucu 7-8 dakika süren çatışma oldu.

Olay yerinde bir polis hayatını kaybetti. Hemen gelen ambulanslarla hastaneye kaldırılan 3 yaralı polisten 2’sinin de kurtarılamadığı açıklandı. Saldırganlardan 3’ünün öldüğü, 1’inin olayda kullanılan araçla kaçtığı belirtiliyor. Olay yerinde bulunan 3 cesedin saldırganlara ait olduğu bildirildi. Vize için gelen vatandaşların ise saldırıdan etkilenmediği belirtiliyor. Olay yeri inceleme ekipleri çalışmalara başlarken, İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da olay yerinde incelemelrde bulundu. İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD İstanbul Başkonsolosluğu vize giriş kapısındaki polis noktasına yapılan saldırıda, biri koruma görevlisi, 2’si trafik polisi 3 emniyet mensubunun şehit olduğunu, 3 saldırganın da ölü ele geçirildiğini bildirdi.

/ İstanbul

10.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Bu terörist bir saldırı

  BİR SALDIRGAN KAÇTI

  Cumhurbaşkanı Gül: Tel’in ediyorum

  ATALAY: 3 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU, ACIMIZ BÜYÜK

  ÖLEN POLİSLERDEN 2’Sİ TRAFİK POLİSİ

  ABD’Lİ KONSOLOS GREEN: TÜRK POLİSİNE MÜTEŞEKKİRİZ

  BAŞSAVCI ENGİN: SALDIRI TERÖRİST BİR EYLEM

  Beni topa tutanlar seni niye alkışlıyor?

  OKS sonuçları yarın açıklanıyor

  Demokrasi kavgası vermeden, ekmeğe ulaşılmaz

  NATO’dan AB’ye Türkiye ile bağları güçlendirme çağrısı

  Gönül: PKK'ya karşı kararlı mücadelemiz devam edecek

  Akdeniz Birliği’nin sonu BOP gibi olacak

  Ortak tarih komisyonuna Avrupa’dan yeşil ışık

  Avrupa Parlamentosu Schengen’i tartışıyor

  SGK'dan, hastanelere usulsüzlük denetlemesi

  Siirt’te 250 kişi damdan düştü

  Sinop’a uçuşlar yeniden başlayacak

  Melen Çayı’na deniz suyu karıştı

  Öldüren hastalıkların sebebi sigara

  Treni seviyoruz ama binmiyoruz

  Samsun’un 'Somuncu Baba'sı

  İlk demiryolumuz yenilenecek

  Gülnar'daki yangın kontrol altında

  Sınırda mayın temizliği sürüyor

  Gümüşhane'de kenenin ısırdığı kadın öldü

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör