"Gerçekten" haber verir 10 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Güiza: Roberto Carlos F.Bahçe'yi tavsiye etti

FENERBAHÇE'NİN İspanya'nın Real Mallorca takımından transfer ettiğini açıkladığı İspanyol futbolcu Daniel Güiza, ''Hem ben hem de Mallorca çok memnunuz'' dedi.

İspanyol radyosu Cadenaser'e röportaj veren Güiza, İspanyol kulüplerinden gelmeyen teklifin Fenerbahçe'den geldiğini belirterek, ''Fırsatları değerlendirmek gerek. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağım için çok mutluyum, ayrıca beni memnun edecek bir para kazanacağım'' şeklinde konuştu. İspanya Milli Takımı'nda teknik direktörü olan ve şimdi de Fenerbahçe'de birlikte olacakları Luis Aragones ile düne kadar hiçbir şekilde Fenerbahçe konusunu konuşmadıklarını kaydeden Güiza, ''Luis ile ilk defa dün konuştum. Bana telefon ederek tebrik etti ve çok memnun olduğunu söyledi. Hemen beni kadroda görmek istiyor ama ayın 12'sine kadar izinliyim'' açıklamasında bulundu.

ROBERTO CARLOS TAVSİYE ETTİ

''Türkiye'de hiç maç yapmadım. Hakkında hiçbir şey bilmiyorum'' dediği Fenerbahçe'de sadece Roberto Carlos'u tanıdığını ve son günlerde hemen hemen her gün telefonla kendisiyle görüştüğünü ifade eden İspanyol golcü, ''Roberto bana Fenerbahçe ve İstanbul için olağanüstü güzel konuştu. Taraftarın 90 dakika oturmadan maçı izlediğini ve çok güzel bir atmosfer olduğunu söyledi. Ayrıca yemekler de harikaymış. Ben zaten kebaba bayılıyorum. Yemek problemim olmaz'' dedi. Güiza, gelecek pazartesi günü İstanbul'a eşi, avukatı, menajeri ve belki de babası ile birlikte gideceğini belirtip, Fenerbahçe'nin kendisine çok güzel, büyük bir ev de verdiğini kaydetti.

UEFA, Güiza'yı manşetten verdi

UEFA'NIN resmi internet sitesi www.uefa.com, Fenerbahçe'nin İspanyol golcü Daniel Güiza'yı transfer etmesini "Güiza Aragones'e Fenerbahçe'de katılıyor" başlığı ile manşetinden yayınladığı bir haberle duyurdu. Güiza'nın başarılarından övgüyle bahsedilen haberde, Mallorca'yı bırakan İspanyol golcünün ilk transfer olduğu söylendi. Aragones'in, Fenerbahçe'de, Zico'dan boşalan yere geldiğine dikkat çekilen haberde, 'Budapeşte sınavı' ara başlığıyla yayınlanan bölümde ise, geçen yıl Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Fenerbahçe'nin, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne, ikinci ön eleme turunda, MTK Budapeşte takımıyla yapacağı maçlarla döneceği belirtildi. GÜİZA'NIN KARİYERİ Getafe'de doğdu, Mallorca'da kral oldu FUTBOLA Xerez CD takımında başlayan Güiza, Real Mallorca tarafından transfer edildi ancak yeni ekibindeki ilk 3 sezonunda yöneticilerini etkilemeyi başaramadı. 2. ligde 3 sezon daha geçiren Güiza, Getafe'de ilk tercih santrfor olarak adeta yeniden doğdu ve Madrid temsilcisinin arka arkaya iki sezonu 9. sırada tamamlamasında, yakaladığı maç başına gol istatistiği ile önemli katkıda bulundu. Temmuz 2007'de Güiza Mallorca'ya geri döndü ve ligi tek bir penaltı bile atmadan 27 golle "Gol Kralı" olarak tamamladı. İspanyol santrfor bu başarısıyla bir çok Avrupa takımının da ilgisini çekti. EURO 2008'DE İLK MİLLLİ GOLÜNÜ ATTI Güiza, İspanyol Milli Takımı'ndaki kariyerine ise 8 Kasım 2007'de başladı. Bu tarihte Euro 2008 elemelerinde İsveç ve Kuzey İrlanda ile karşılaşacak olan İspanya Milli Takımı'nın aday kadrosuna ilk kez çağrılan Güiza, İsveç karşılaşmasında forma giymedi ancak 21 Kasım'da Las Palmas'ta İspanyolların 1-0 kazandığı Kuzey İrlanda maçında ilk kez milli formayı sırtına geçirdi. Daha sonra ülkesinin Euro 2008 kadrosuna da dahil edilen Güiza, turnuvada ilk 2 maçta forma şansı bulamamasının ardından, 18 Haziran tarihinde, ülkesinin, son şampiyon Yunanistan ile oynadığı mücadeleye ilk 11'de başlayıp ilk milli golüne de imza attı. Euro 2008'de İspanya'nın Rusya ile oynadığı ve 3-0 kazandığı maçta Milli Takım forması altında 2. golünü atan Güiza, EURO 2008'in final maçında da yer aldı.

10.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Güiza: Roberto Carlos F.Bahçe'yi tavsiye etti

  Carlos, Chelsea'yi düşünmüyor

  G.Saray 15 günlük kamp için Almanya'ya gidiyor

  Beşiktaş'ta 2 İbrahim'e 150'şer bin YTL para cezası

  Tenisin efsane isimleri İstanbul'da korta çıkıyor

  DAUM, ÜMİT ÖZAT'I KÖLN'E TAKIM KAPTANI YAPACAK

  F.Bahçe kralların otelinde konaklıyor

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör