"Gerçekten" haber verir 12 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İddianame Pazartesiye kaldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, Ergenekon soruşturmasına ilişkin incelemenin henüz tamamlanamadığını belirterek, iddianame konusunda açıklamayı 14 Temmuz Pazartesi günü yapmayı planladıklarını söyledi.


BM VE IRAK VERİLERİ KULLANILDI

İHH İnsanî Yardım Vakfı, 2003 yılındaki Irak savaşı ve ardından yaşanan şiddet olayları hakkında yaptığı araştırmaları, BM ve Irak Kalkınma ve Planlam

Abdüllâtif Şener, AKP’den istifa etti

Eski başbakan yardımcılarından Abdüllatif Şener, AKP’den istifa ettiğini açıkladı. AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısından ayrılırken gazetecil


  Demokrasi ortak payda

Ahmet Altan, dünkü Taraf’taki yazısında, artık demokrasinin ortak paydamız olması gerektiğini vurgulayarak, “Kemalistlerin kurduğu ve egemenliği asla elden bırakmadığı bu ülkede özgürlüğün ve demokrasinin ancak dindarların, solcuların, Kürtlerin bir araya gelmesiyle ele geçirileceğini düşünüyorum” dedi.


  Dinî referanslı terör tutmaz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, Türkiye’de hiçbir zaman dinî referanslı bir terörün, şiddetin kök salmasının, taban ve destek bulmasının mümkün olmadığını bildirdi.


  ‘VIP çete’ adliyede

İzmir ve Aydın’ın da dahil olduğu 11 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen operasyonda, suç örgütü kurdukları iddiasıyla gözaltına alınan emekli albay, eski askerî savcı, emekli emniyet müdür yardımcısının da aralarında bulunduğu 57 kişi adliyeye sevk edildi.


  Bıçak kemiği geçti, sinire dayandı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârların siyasî ve ekonomik gelişmeler yüzünden son derece sıkıntılı olduğunu belirterek, ‘’Bıçak kemiğe dayandı derler ya artık kemik kalmadı ki bıçak dayansın. Bıçak, sinire, damara girdi’’ dedi.


  BM’den utanç duvarına eleştiri

BM, İsrail’in Batı Şeria’da inşa ettiği “güvenlik duvarının” planlanan güzergâhta tamamlanmasının Filistinliler için yıkıcı olacağını bildirdi. Adalet Divanı’nın kararının 4. yıl dönümünde hazırlanan raporda, halen binlerce Filistinlinin işinden, topraklarından olduğu ve temel hizmetlerden mahrum kaldığı belirtildi.


  Kızım kitaplarının üzerinde uyurdu

BURSA'NIN Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Karaoğlan Köyü İlköğretim Okulu’ndan mezun olan Pınar Aydın, OKS birinci olan 97 öğrenci arasında yer aldığını, öğrenince doktor olmayı hayal ettiğini, ancak asıl kararını lisede vereceğini söyledi.


  Türkiye’deki siyasî kriz AB’yi ikileme soktu

AB, Türkiye’de siyasi ve mali istikrarı sarsan gittikçe kötüleşen siyasi gerginliğe nasıl karşılık vereceği konusunda ikileme düştü.


  Müzakereleri aynı kararlılıkla ilerletmeyi hedefliyoruz

DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başmüzakareci Ali Babacan, Fransa dönem başkanlığında da müzakereleri aynı kararlılıkla ilerletmeyi hedeflediklerini ve mümkün olduğunca çok sayıda fasıl açmayı ümit ettiklerini söyledi.


  BAŞBAKAN ERDOĞAN BUGÜN FRANSA’YA GİDECEK

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Barselona Süreci: Akdeniz için Birlik’’ devlet ve hükümet başkanları zirvesine katılmak üzere bugün Fransa’ya gidecek.


  Şehit polis duâlarla uğurlandı

ABD konsolosluğundaki saldırıda şehit olan polis memuru Önder Saçmalıoğlu Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde dualarla toprağa verildi.


  Vali Güler: 10 kişi gözaltında

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, ABD Başkonsolosluğu önündeki polise yönelik silahlı saldırıya ilişkin biri il dışından olmak üzere 10 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.


  Daha özgür bir Türkiye için bu yola baş koyduk

DEMOKRAT PARTİ (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, daha özgür bir Türkiye için siyaset yapmak için bu yola baş koyduklarını söyledi.


  Kato’da çatışma: 10 terörist öldürüldü

ŞIRNAK'TA dün sabah saatlerinde çıkan çatışmada 10’a yakın terörist öldürüldü. Şırnak, Beytüşşebap ve Pervari üçgeninde bulunan Kato Dağı’nda dün saat 04.00 sıralarında bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.


  Wilson eleştirilere cevap verdi: Korumalar silâhlı değildi

ABD'NİN Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, İstanbul’da yaşanan silahlı saldırı sırasında, Başkonsolosluk koruma görevlilerinin silah taşımadığını söyledi.


  ÖSS ve YDS bugün açıklanacak

ÖĞRENCİ Seçme Sınavı (ÖSS) ve Yabancı Dil Sınavı (YDS) sonuçları yarın açıklanacak.


  YÖK, ‘’ÖSS’’ için görüş alacak

YÜKSEKÖĞRETİM Kurulu (YÖK), ÖSS’de getirilmesi planlanan yeni sistem için görüş alacak.


  Sorunları, demokrasi içinde ve siyasetle aşmalıyız

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, ‘’Ülkenin sorunlarını demokrasi içinde ve siyasetle aşmalıyız’’ dedi.


  Hızlı trenin deneme sürüşleri başlıyor

TÜRKİYE'NİN sabırsızlıkla beklediği hızlı trenin deneme sürüşleri bu ay başlayacak. Ankara-Eskişehir arasındaki deneme sürüşlerinde herhangi bir sorun çıkmazsa yıl sonuna kadar yolcu taşımacılığına başlanması planlanıyor.


  Yangınlar sadece ormanları etkilemiyor

YAZ mevsimiyle birlikte birçok bölgede çıkan orman yangınlarının, sadece yeşil örtüye zarar vermediği, su, iklim ve gıda güvenliğini de tehlikeye soktuğu bildirildi.


  Tankeri nehirde bırakıp kurtuldu

TOKAT'IN Reşadiye ilçesinde, Kelkit Nehri’nde su dolduran bir tanker, suların bir anda yükselmesiyle nehirde mahsur kaldı.


  Yangın bitti, sıra yaraların sarılmasında

MERSİN Mersin Vali Vekili Ahmet Büyükçelik, Gülnar ilçesinde çıkan yangının soğutma çalışmalarının da büyük oranda tamamlandığını belirterek, ‘’Yangın bitti diyebiliriz’’ dedi.


  Manisa'da, 15 ev ve bir bakkal kül oldu

MANİSA'NIN Akhisar ilçesine bağlı Çıtak Köyü’nde çıkan yangında 15 ev ve bir bakkal tamamen yandı.


  İHH’dan, Mersin’deki afetzedelere yardım

İHH İnsanî Yardım Vakfı, Mersin’in Gülnar ilçesinde orman yangınında evlerini kaybeden afetzede köylülere dağıtılmak üzere 300 gıda kolisi ile 18 bin 755 parça tekstil malzemesi gönderdi.


  Bu caminin minaresi neden solda?

Sultanahmet’tekİ Firuzağa Camii’nin minaresi, diğer tek minareli camilerin aksine kıbleye göre sol tarafta bulunuyor.


  Dedeleriniz işte böyle yaşardı

Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Eymir Köyünde geçen yüzyıl içinde tarımda ve evlerde kullanılan araç gereçleri bir araya getiren köylüler, müze oluşturarak genç nesillere dedelerinin köy hayatını aktarmayı amaçlıyor.


  ‘Elektronik İpek Yolu’ için büyük adım

TÜBİTAK’In koordinatörlüğünde başlatılan AB projesinde Güney Kafkas ülkeleri Gürcistan, Azerbaycan ve Ermenistan’daki 45 üniversite ile bu üniversitelerdeki 150 bini aşkın akademisyen ve öğrenci, Avrupa Akademik Ağı’na (GEANT) yüksek hızlarda erişim fırsatı yakalayacak.


  Pekmezin tozu üretildi

İçerdiği vitamin ve minerallerle özellikle hamileler ve bebeklerin beslenmesinde önemli yer tutan pekmezin tozu Türkiye’de ilk kez Selçuk Üniversitesinde üretildi.


  Anne panda reddetti, kedi evlât edindi

Hollanda’nın başşehri Amsterdam’daki Artis hayvanat bahçesinde, annesinin reddettiği kırmızı panda yavrusunu kedi evlât edindi.


  Dilencinin paraları 3 günde sayılabildi

Hİndistan’ın Kalküta şehrinde bir banka, hesap açtırmak isteyen dilencinin getirdiği madenî paraları üç günde sayabildi.


  El işlemeli semaver ilgisi

Amasya’da yapılan el işlemeli bakır semaverlerin yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğeni ile satın aldığı hediyeliklerin başında geldiği bildirildi.


  Gökyüzündeki Jüpiter şölenine dâvet

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, yarın düzenleyeceği faaliyette Başşehirlilere, dünyaya en yakın konuma gelen Jüpiter’in gökyüzündeki şölenini izlettirecek.



 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör