"Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bin Filistinli tedavi bekliyor

Filistin Sağlık Bakanı Besim Naim, Gazze’de acilen tedavi olmayı bekleyen bin hasta bulunduğunu belirterek, ‘’Özellikle kalp, göz ve sinir cerrahisi hastalarının âcilen tedavi görmesi gerekiyor’’ dedi.

Türkiye, İsrail ambargo ve ablukası altında hastaneleri hizmet veremez duruma gelen ve ilaç sıkıntısı yaşanan Filistin’e sağlık yardımında bulunacak. Filistin Sağlık Bakanı Besim Naim, konu için Ankara’da Sağlık Bakanı Recep Akdağ’la görüştü. Naim, ilâç ve tıbbî malzeme yardımıyla sağlık personelinin yetiştirilmesi konusunda Recep Akdağ’ın kendilerine olumlu cevap verdiğini, önümüzdeki günlerde buna yönelik çalışmaların başlayacağını söyledi.

Filistin Sağlık Bakanı Besim Naim, Filistin’de yaşanan sağlık sorunlarının çözümü için Ankara’da Sağlık Bakanı Recep Akdağ, İstanbul’da ise hastane başhekim ve doktorlarıyla görüşerek yardım istedi.

Naim, Gazze’deki yaralıların Türkiye’de tedavisi, ilâç ve tıbbî malzeme yardımıyla uzman sağlık personelinin yetiştirilmesi konusunda destek almak için önce Ankara’da Recep Akdağ’la ikili bir görüşme yaptı.

Besim Naim, Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın kendilerine olumlu cevap verdiğini, önümüzdeki günlerde buna yönelik çalışmaların yapılacağını sözlerine ekledi.

İstanbul’da ise İHH İnsanî Yardım Vakfı tarafından Saray Restorantta düzenlenen toplantıda hastane başhekim ve doktorlarla bir araya gelen Naim, Filistin’de yaşanan son durum hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Gazze şeridinde yaşanan insani durumu anlatan Naim, “Gazze’de bu yıl içinde ilâçsızlıktan 205 kişi öldü. 1000 yaralı ise tedavi olmayı bekliyor. Eğer önlem almazsak bu yaralılar da ölecek” dedi.

Naim şöyle konuştu: “Gazze 40 yıldır İsrail işgali altında. Bu işgal süresince gerek hastaneler gerek personel ve diğer tüm tıbbi gereksinimler de çok ciddî sıkıntılar vardı. İşgal nedeniyle sağlık alanında ciddî bir yatırım olmadı. Bütün bu sıkıntılar bir yana bir de ambargo başlayınca zaten zayıf ve yetersiz olan alt yapı tamamen çöktü. Bugün ise ilâç, tıbbî malzeme ve en önemlisi de yetişmiş personel anlamında çok büyük sıkıntı var. Ayrıca yapılması planlanan veya başlanan sağlık projeleri de tamamen durmuş durumda.”

Naim, Filistin’de 4 bin doktorun olduğunu, ancak kalp, göz ve sinir hastalıkları gibi konularda uzman doktorlarının çok sınırlı olduğunu söyledi.

/ İstanbul

14.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Mayın’a iki şehit daha

  İDDİANAMENİN ŞEKLî KONULARI AÇIKLANACAK

  Ergenekon soruşturmasında sonuna kadar gidilmeli

  Tunceli'de çatışma

  12 kişiye ‘Sayın’ tutuklaması

  Şehidin ailesi mağdur edilmeyecek

  Yaralanan polis Dağlı taburcu oldu

  Bin Filistinli tedavi bekliyor

  Muhalefet bayrağını Konya’da açtı

  Numara taşınabilirliği Meclis’in gündeminde

  Soylu: Türkiye çok zor bir dönemeçten geçiyor

  “Belediyelerin gelir ve giderleri halka açıklansın”

  KPSS, dâvâlık oldu

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör