"Gerçekten" haber verir 14 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Müze Kart'a yoğun ilgi var

Türkiye'deki 300’ü aşkın müze ve ören yerini, 20 YTL karşılığında yıl boyunca sınırsız gezme imkânı sunan müze kart, Osmanlı padişahı, sultanı, Romalı kadın ve erkek kıyafetleri giymiş öğrencilerin yer aldığı stantta tanıtıldı. Müze Kart Satış elemanları Gürhan Bahadır ile Tayyar Özcan, ilk iki saatte 20’yi aşkın kart sattıklarını söyledi.

Stanttan müze kart satın alan emekli Albay Yelkan Aşetay da uygulamayı, arkadaşından gelen bir e-posta aracılığıyla öğrendiğini kaydetti. Kartın nereden alınacağını inceleme fırsatı bulamadığını belirten Aşetay, ‘’Böyle stant kurmaları çok iyi bir yöntem oldu’’ dedi. Aşetay, müzeleri gezmeyi sevdiğini belirterek, kartın kendisine avantaj sağlayacağını ifade etti.

Yüksel Aydın müze karttan, açık hava reklâmları vasıtasıyla haberdar olduğunu dile getirdi. ‘’Nereden alabileceğimi düşünüyordum, ‘Bir müzeden alayım’ dedim ama vaktim olmamıştı. Şimdi önüme geldi’’ diyen Aydın, belli yerlere kurulan stantlarla satış uygulamasının devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Aydın, ‘’Stantta, yanında nakit olmayan veya kredi kartıyla ödeme yapmak isteyenler için post makinesi bulunması da çok iyi. Böylece ertelemeyip, hemen alıyorsunuz’’ dedi. Aydın ayrıca, müze kartın kapsamının, Topkapı Sarayı Harem Dairesi, Göreme Açıkhava Müzesi’ndeki Karanlık Kilise ve Bodrum Kalesi ile özel müzeleri de içine alacak şekilde genişletilmesini istedi.

Stantta müze kart alan vatandaşların duygularını yazabileceği bir defter açıldı. Müze kart, stantta, resimli bir kimlik kartıyla 1 dakika içinde çıkarılabiliyor. Stantta, Ankamall ve Panora alış veriş merkezlerinde, bugün ve yarın hizmet verilecek.

14.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Nasreddin Hoca’nın torunlarıyız

  Çocuklar için alternatif eğlence adresi: Rahmi M. Koç Müzesi

  Müze Kart'a yoğun ilgi var

© Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır | Site yöneticisi | Editör