"Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Sokaklardaki çocukları topluma kazandırıyorlar

Kocaeli Belediye’sinin diğer kurumlarla yürüttüğü proje kapsamında kurulan mobil ekip, sokak çocuklarını rehabilite edip, topluma kazandırıyor.

KOCAELİ'DE sokakta çalışan çocuklara yönelik anlamlı bir proje gerçekleştiriliyor. Kurulan mobil ekip sayesinde çocuklar rehabilite edilip, gerçek dünyalarında yaşama imkânı sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde hayata geçirdiği hizmetler, Kocaeli halkının hayatını kolaylaştırıyor. Belediyenin, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Sosyal Hizmetler Müdürlüğü, Gebze İlçe Sosyal Hizmetler Müdürlüğü ve 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi ile yürüttüğü projeyle sokakta çalışan çocuklar hedef alınıyor. Bu amaçla oluşturulan 2 araçtan oluşan mobil ekip, uzman personelle haftanın 7 günü çocuklarla irtibata giriyor. Şimdilik Gebze ve Kocaeli merkezde görevli bu mobil ekibe, yakın zamanda ise yeni bir araç eklenerek Gölcük ve çevresinde de sokakta çalışan çocuklara ulaşılacak. 2007 yılında başlayan projede 2 araçtan oluşan mobil ekip, çocuklarla iletişimi sağladıktan sonra güven ilişkisi oluşturuluyor. Ailelerle irtibata geçildikten sonra çocukların sokakta çalışmasının suç olduğu ve eğitim görmelerinin gerekliliği anlatılıyor. Projenin en önemli ayağı olan çocuğun rehabilitasyonu için aileleri yönlendiren ekipler, çocukların yeniden eğitime başlamaları konusunda büyük bir özveriyle çalışıyor. Çocuğun çalışıp getirdiği paraya gerçekten ihtiyacı olacak kadar güç durumdaki aileler için de, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi gıda yardımında bulunuyor. Çocukların sevebileceği ve çocuk dünyasına cazip gelen her türlü aktivitelerin bulunduğu 80. Yıl Çocuk ve Gençlik Merkezi ise bu projenin işleyişinde üstlendiği görev sebebiyle ayrı bir yer tutuyor. Her bir çocuk için merkezde bulunan uzmanlar bir araya gelerek çocuğun bireysel olarak değerlendirmesini yapıp, rehabilitasyonu için gerek duyulan aktivitelere yönlendiriyor.

Daha sonra eğitime yeniden başlaması sağlanan çocuklar okulda da yalnız bırakılmayıp, düzenli bir şekilde iletişim kuruluyor. Çocuklar aynı zamanda okul çıkışlarında merkeze gelerek, mevcut aktivitelere katılıp, merkezle olan bağını koparmıyor. KORUYUCU AİLE DESTEĞİ ARTTIRILDI Koruyucu aile yanındaki çocukların eğitimi ve bakımı için verilen desteklere yüzde 3,5-4 oranında zam yapıldı. Kurum bakımı altındaki çocukların bakımını üstlenen aileler için çocuk başına ödenen aylık destekler 8 YTL 39 YKr ile 12 YTL 76 YKr arasında arttırıldı. Yapılan zamlardan sonra servis ve kurs ücretleri de dahil olmak üzere 2008 yılının ikinci yarısı için ailelere ödenen destekler şöyle oldu: 0-6 yaş grubu için 219.94 YTL, 7-12 yaş grubu için 275.25 YTL, 13-15 yaş grubu için 315.12 YTL, 16-18 yaş grubu için 330.56 YTL ve 19 yaş üstü yükseköğretim gören çocuklar için 396.16 YTL.

/ Kocaeli

23.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  AKP dâvâsı 28 Temmuz’da

  Yüksek Askerî Şûrâ toplanıyor

  MERİÇ NEHRİ DE SUSUZ KALDI

  Sokaklardaki çocukları topluma kazandırıyorlar

  Erdoğan: Çözümsüz mesele yok, yeter ki demokrasiye inanalım

  Türk: Baykal, Ergenekon’un kuyrukçuluğunu yapıyor

  Deniz Baykal yine Ergenekon’u savundu

  Zollitsch: Türkiye din ve insan hakları için güvence vermeli

  Belçika’dan, Roj TV’ye haciz

  İzmir’in suyu mahkemelik

  Karakola taciz ateşi

  Yoksulluğu üretimle yeneriz

  Darbe günlükleri AİHM’de

  Bakü-Tiflis-Kars Demiryolunun temeli atılıyor

  KPSS’nin iptali için dâvâ

  Askerler arasında kavga: 1 öü

  Uykusuz ve yorgun araç kullanmayın

  Akaryakıt yüklü tankerde patlama: 1 ölü

  Menderes’teki orman yangını söndürüldü

  ‘Fatih’ yıl sonunda hizmete başlayacak

  ÖSS tercih formları teslim süresi bugün başlıyor

  Açıköğretim öğrencilerine ek sınav hakkı

  10. engelli bakımevi Sivas’ta açılıyor

  SGK’dan ücretsiz iş takip hizmeti

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır