"Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Kar değil, hata yağıyor

KARADENİZ Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Kemal Kayra, Nobel ödüllü yazar Orhan Pamuk’un ‘’Kar’’ romanını, dil ve üslûp açısından inceleyen bir kitap yazdı.

Cümle Yayınları’ndan çıkan 389 sayfalık kitapta Doç. Dr. Kayra, ‘’Kar’’ romanını dil ve üslûp açısından inceleyerek, anlatım bozukluklarına, noktalamalara ve imlâ hatalarına vurgu yapıyor. Kayra ayrıca romandaki çevreyle ilgili psikolojik unsurlar ile yazarın orijinal ifadelerini de mercek altına alıyor.

Kayra, Nobel ödülü almış bir Türk romancısının incelenmenin kendisine cazip geldiğini belirterek, ‘’Bütün eserlerini incelemek isterdim. Ancak kendi deyimiyle ‘tek siyasî romanı’ olan ‘Kar’ benim dikkatimi çekti’’ dedi.

Pamuk’un, Türkçe’yi iyi kullanan bir yazar olduğunu ifade eden Kayra, ‘’Pamuk, geçilecek bir romancı değil. Cümleleri çok uzun. Bunun tek nedeni olabilir, kendisine ve Türkçesine çok güveniyor. Geleneksel Türkçe’yi iyi ve akıcı kullanabilen bir yazar. Kitapta çok fazla devrik cümle var. Bu kolay değildir ama kendine güvenerek devrik cümleleri bol bol kullanabilen bir yazar’’ diye konuştu.

23.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  TARİHÎ KİTAPLARA BAKIM

  SUNA PEKUYSAL VEFAT ETTİ

  Sütlüce’ye 80 yıllık ihale

  Kar değil, hata yağıyor

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır