"Gerçekten" haber verir 23 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Guiza'lı F.Bahçe bugün seyircisi önüne çıkıyor

YENİ sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe Futbol Takımı, bugün İstanbul'da, Ukrayna Ligi takımlarından Shakhtar Donetsk ile özel maç yapacak.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki karşılaşma saat 21.00'de başlayacak. Fenerbahçe'nin bu sezon ilk kez İstanbul'daki seyircisi önüne çıkacağı hazırlık karşılaşmasının biletlerinin, 33 ile 240 YTL arasında değişen fiyatlarla Biletix gişelerinden satışı sürüyor. Ukrayna takımını, Türk sporseverlerin yakından tanıdığı, geçmişte Galatasaray ve Beşiktaş'ın başında lig şampiyonlukları yaşayan Rumen teknik adam Mircea Lucescu çalıştırıyor.

YENİ FORMALAR TANITILIYOR

Fenerbahçe Futbol Takımı'nın 20082009 sezonunda giyeceği formalar, 25 Temmuz Cuma günü İstanbul'da tanıtılacak. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 20.00'deki kokteylin ardından yapılacak defilede, yeni sezon formaları ile Fenerium SonbaharKış Koleksiyonu'nun tanıtımının yapılacağı bildirildi.

LUGANO VE KAZIM'A KONTROL

Sezon öncesi sağlık kontrolünden geçmeyen Fenerbahçeli futbolculardan Diego Lugano ile Kazım Kazım dün sağlık kontrolünden geçti. Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne gelen oyuncular Lugano ve Kazım, sezon öncesi genel sağlık kontrollerini tamamladı.

23.07.2008


 

Futbolun patronu kim olacak?

TÜRKİYE Futbol Federasyonu'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nın 19 Ağustos Salı günü yapılacağının açıklanmasının ardından iş adamı Kemal Zorlu, başkanlık görevini vekaleten yürüten Mahmut Özgener'e destek verilmesi gerektiğini belirtti.

Kemal Zorlu, yaptığı açıklamada Mahmut Özgener'in, futbol camiasıda sevilen, güvenilir ve futbolu kaosa sürüklemeyecek önemli bir isim olduğunu kaydetti. Mahmut Özgener'e sahip çıkılması ve destek verilmesinin önem taşıdığını kaydeden Zorlu, ''Bilgisi, görgüsü ve kişiliği ile bugünkü şartlarda bu görevi en iyi yerine getirebilecek futbol adamlarından birisi Mahmut Özgener'dir. Bugüne kadar olan tarafsız tavrı, olumlu çalışmaları ve yöneticilik bilgileri ile bu görevi rahatlıkla götürebilecek kapasitededir'' dedi.

EGE FUTBOLDA HEP MAĞDURU OYNADI

Zorlu, 1995 yılındaki federasyon genel kurulunda kendisinin başkan seçildiğini, ancak hukuka uygun olmayan biçimde seçimlerin geçersiz sayıldığını, o tarihten bu yana İzmir ve Ege'nin futbolda ''hep mağdurları oynadığını'' ifade ederek, şunları kaydetti: "'Geçmişte benim bu göreve gelmemi o günkü hükümet engellemişti. Ayrıca unutmamak gerekir ki, maalesef bazı İzmirli ve Egeli delegelerin olumsuz tavırları, davranışları ve ikili oyunları karşımıza çıkan en önemli engeldi. Bugün kesinlikle geçmişten ders alarak aynı hataya düşmemeliyiz. El birliği, gönül birliği ile akılla, mantıkla ve tüm gücümüzle Mahmut Özgener'i desteklemeliyiz.'

SEÇİM 19 AĞUSTOS'TA ANKARA'DA

Futbol Federasyonu'nun Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı 19 Ağustos Salı günü Ankara'da yapılacak. Federasyondan yapılan açıklamaya göre, TFF Başkanı Hasan Doğan'ın vefatı sonrası, 3813 sayılı TFF Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un 7. maddesi hükmü gereğince sadece TFF Başkanı'nın belirleneceği olağanüstü genel kurul toplantısı 19 Ağustos Salı günü yapılacak. Ankara Swissotel'de saat 11.00'de başlayacak olan olağanüstü genel kurul toplantısı, çoğunluğun sağlanamaması halinde 20 Ağustos Çarşamba günü yine saat 11.00'de gerçekleştirilecek. Bu toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde bu kez olağanüstü genel kurul, çoğunluk koşulu aranmaksızın 27 Ağustos Çarşamba günü aynı yer ve saatte toplanacak.

23.07.2008


 

HAKEMLERE TELEKULAK İDDİASI YALANLANDI

FUTBOL Federasyonu, hakemlerin telefonlarının dinlenmesi ve banka hesaplarının incelenmesi konusunda hiçbir girişimlerinin olmadığını açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, bugün bir gazetede ''Hakem Ergenekon'u'' başlıklı haberde Bülent Demirlek, İsmet Arzuman, Çetin Sarıgül ve Vedat Yüksel'in telefonlarının dinlendiği, banka hesaplarının araştırıldığı ve kredi kartı harcamalarının incelendiğinin iddia edildiği belirtilerek, şöyle denildi:

''Bu iddia insafsız, mesnetsiz ve Futbol Federasyonu'nu zan altında bırakmayı hedefleyen bir yalandır. Ne Futbol Federasyonu ne de Merkez Hakem Kurulu (MHK), hiçbir hakemin telefonlarının dinlenmesi, banka hesaplarının incelenmesi konusunda bir girişimde bulunmuştur. 20082009 sezonunun hemen öncesinde tamamen hayal ürünü olan bir senaryonun gerçekleşmiş gibi gösterilmeye çalışılması üzüntü vericidir.''

23.07.2008


 

Pekin Olimpiyatları kafilesi tanıtıldı

2008 Pekin Olimpiyatları'na katılacak sporcu, teknik ekip ve yöneticiler basına tanıtıldı.

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, federasyon başkanları, spor teşkilatı bürokratlarıyla, olimpiyatlarda Türkiye'yi temsil edecek bazı sporcular ve antrenörleri katıldı. Toplantının açılışında 30 saniyelik Pekin Olimpiyat Oyunları reklam filminin ardından, Yıldız Tilbe'nin seslendirdiği ''Bize madalya yakışır'' isimli olimpiyat klibi izlendi. Daha sonra kürsüye gelen Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, olimpiyatların, sportif, kültürel ve ekonomik anlamda dünyanın en önemli organizasyonlar arasında yer aldığını belirterek, ''Ülkemizi Pekin Olimpiyatları'nda temsil edecek olan 68 sporcumuz bulunuyor. Bu sayının daha da artma durumu bulunuyor. Ancak bu 68 Türk evladı, 15 milyon Türk evladı arasından seçilmiş elit sporcudur. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine hiç şüphemiz yoktur. Bu çocuklarımız nefeslerinin son damlasına kadar formalarını terleriyle ıslatacak ve hem saha içerisinde hem de saha dışında bir Türk evladının nasıl davranması gerektiğini en iyi şekilde göstereceklerdir'' diye konuştu.

2012 İÇİN, DEVLET DESTEKLİ BİN SPORCU

Olimpiyatlar için elit sporcu yetiştirilmesi konusunda hükümet olarak, devlet imkanlarını seferber ettiklerine de değinen Bakan Başesgioğlu, şöyle konuştu: ''Yetenekleri tespit edilen bin sporcumuzu, her türlü ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmak üzere, 2012 Olimpiyatları'na hazırlanmaları yönünde desteklemek amacıyla bir yasa çıkardık. TBMM'de tüm milletvekili arkadaşlarımın da desteğiyle kabul edilen bu yasayla, aynı zamanda olimpiyatlarda derece alan sporcularımıza 'Devlet Sporcusu' unvanı verilerek, maaş da bağlanacak. Bu maaşlar daha sonra sporcuların hayatını kaybetmesi halinde ailelerine devredilecek.''

23.07.2008


 

Beşiktaş bugün ikinci defa Avusturya'ya gidiyor

BEŞİKTAŞ Futbol Takımı, ikinci etap kamp çalışmaları için bugün Avusturya'ya gidecek.

Yeni sezon hazırlıklarına İstanbul'da başlayan, ilk etap kamp çalışmalarını 2-16 Temmuz tarihleri arasında yine Avusturya'da yapan Beşiktaş, 1 hafta İstanbul'da çalıştıktan sonra bugün öğleden sonra ikinci kez Avusturya'ya gidecek. 5 Ağustos'a dek Avusturya'nın Loipersdorf bölgesinde kamp yapacak siyah-beyazlılar, ikinci etapta 3 hazırlık maçı oynayacak. İlk olarak 26 Temmuz'da Almanya'nın güçlü ekiplerinden Schalke 04 ile karşılaşacak siyah-beyazlılar, 30 Temmuz'da da İsrail'in Maccabi Haifa takımıyla karşı karşıya gelecek. Beşiktaş'ın 3 veya 4 Ağustos'ta oynamayı planladığı 3. hazırlık maçındaki rakibin ise henüz netleşmediği bildirildi.

23.07.2008


 

Villarreal'in piyangosunda Nihat'a araba çıktı

İSPANYA'NIN Villarreal takımın teknik direktörü Manuel Pellegrini'nin yaptığı piyango çekilişinde, milli futbolcu Nihat Kahveci, Audi marka üstü açık spor bir araba kazandı.

Şilili teknik direktörün her yıl 1 futbolcusuna hediye ettiği araba, bu kez Türk futbolcu Nihat Kahveci'ye çıktı. Villarreal takımındaki tüm futbolcuların geçen pazar günü yaptıkları barbekü sonrasında çekilişi yapan Pellegrini, talihlinin ismini Nihat olarak açıklarken, Türk futbolcu teşekkür ettiği bu jesti kabul ederek, ''Hediye, hediye edilmez. Arabayı hediye etmeyeceğim, kullanacağım'' dedi.

23.07.2008


 

Kartal'ın hentbol rakibi LUD

BEŞİKTAŞ Erkek Hentbol Takımı'nın Avrupa Challange Kupası 3. turundaki rakibi, İsveç'in H43 LUD takımı oldu.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan kura çekimine 14. seri başı olarak katılan siyahbeyazlılar, geçen sezon İsveç Ligi'ni 4. sırada bitiren H43 LUD takımıyla eşleşti.

23.07.2008


 

Emre Belözoğlu resmî imza atıyor

FENERBAHÇE'NİN yeni sezon kadrosunda yer alacak milli futbolcu Emre Belözoğlu, sarı-lacivertli kulüple bugün resmi sözleşme imzalayacak.

Fenerbahçe'nin, İngiltere Premier Ligi takımlarından Newcastle United'dan renklerine kattığı 28 yaşındaki Emre, bugün saat 13.00'de Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Basın Toplantı Odası'nda gerçekleştirilecek imza töreniyle resmen Fenerbahçeli olacak. Euro 2008'de milli takım forması giyen Emre, şampiyonanın ardından Burdur'da döviz bedelli olarak askerlik hizmetini yerine getirdi.

GUIZA'NIN ESKİ TAKIMI MALLORCA SATILIYOR

İspanya 1. Futbol Ligi kulüplerinden Real Mallorca'nın İngiliz yatırım firması ''Drac'' grubuna 42 milyon Avro'ya satılması için ön anlaşmanın yapıldığı bildirildi. Mallorca, 14 milyon Avro bonservis bedeli karşılığında Daniel Guiza'yı Fenerbahçe'ye satmıştı.

23.07.2008


 

"12 Dev Adam" baklavalı antrenman yaptı

POLONYA'DA düzenlenecek 2009 Avrupa Şampiyonası'na katılabilmek için eylül ayı içerisinde eleme grubu maçları oynayacak (A) Milli Erkek Basketbol Takımı, çalışmalarını İstanbul'da sürdürüyor.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda iki saat süren antrenman, başantrenör Bogdan Tanjevic yönetiminde gerçekleştirildi. İlk 15 dakikası basına açık olan antrenmanda milliler, kondisyoner Paola Belatti eşliğinde kondisyon çalışmaları yaptı. Bu arada, milli takım oyuncuları antrenman sonrasında basın mensuplarına baklava ikram etti.

23.07.2008


 

Eskişehirspor Hırvat Poljak'ı renklerine bağladı

TÜRKCELL Süper Lig'in yeni takımı Eskişehirspor, Hırvatistan'in Slevan Belupo takımda forma giyen Stjepan Poljak ile anlaşma sağladı.

Eskişehirspor'un transfer listesinde yabancı oyunlar Sasa İliç ve Süleyman Youla'nın da bulunduğu bildirildi. Eskişehirspor transfer komitesi, Hırvatistan'ın NK Zagrep takımında forma giyen Krunoslav Lovrek'i de takibe aldı. Öte yandan, Eskişehirspor'un daha önce anlaşmaya vardığı Belçika'nın Mons takımında forma giyen Mohamed Dahmene'nin transferinde, kulübüyle olan pürüz giderilemedi.

23.07.2008


 

Amatörlerde vize işlemi tamamen kaldırıldı

FUTBOL Federasyonu, amatör futbol işlem bedellerinde 2 milyon 500 bin YTL'ye ulaşan indirim yapıldığını açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, 2008-2009 sezonu amatör futbol işlem bedellerinde yapılan indirimin, faal amatör futbol kulüplerinin bütçelerinde bir rahatlama sağlayacağı, 2 milyon 500 bin YTL'ye ulaşan indirim miktarı sayesinde amatör futbolcu ve amatör kulüp sayısının ciddi biçimde artış göstermesi hedeflendiği kaydedildi. Amatör kulüplerin en fazla harcama kalemlerinden olduğu belirtilen vize ücretlerinin tamamen kaldırılarak, bu sezondan itibaren bedelsiz olacağı ifade edildi.

23.07.2008


 

Türk Olimpiyat Takımına "uğurlama dâveti" haftaya

ÇİN'İN başkenti Pekin'de 8-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'na katılacak Türk Olimpiyat Takımı için 29 Temmuz Salı günü İstanbul'da ''Uğurlama Daveti'' düzenlenecek.

Yeşilköy'deki WOW Hotels&Convention Center'da düzenlenecek davette olimpiyat kafilesi, spor dünyasından isimler ve gazetecilerle bir araya gelecek.

23.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır