"Gerçekten" haber verir 24 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Takımı görmek lâzım

Bazı şeylerin farkında olmak gerekiyor. Bu da bir erdemdir. Trabzonspor'a bu sezon gelen oyunculara baktığınızda hemen hemen tamamı, kalite düzeyi yukarılarda ve hedefi olan oyuncular.

Mesela, bir Selçuk için, Giray için hedefi bitmiş, futbolda istediği yere gelmiş diyebilir misiniz? Ya da bir Gökhan Ünal için kariyerinin sonuna gelmiş denebilir mi?

Yabancılar içinde de Song haricinde diğer yabancılar genç ve hedefi olan oyuncular. Song'un varlığına ayrı bir paragraf açmak istiyorum. Türk futbolu defans yapmayı bilmediği gibi, defanstan oyuna katılmayı da beceremiyor. Klasik şişirme toplarla oyun kuran bir anlayıştan geliyoruz. Song'un avantajı geriden oyunu kurmak. Belki Hüseyin'den bile daha iyi yetenekte. Hüseyin'in meziyetleri farklı ama Song hem iyi bir kesici hem de iyi bir yönlendirici.

Bu sezon transfer edilen yirmi dört oyuncudan en az altısının ilk on birde oynaması gerektiğini düşünenlerdenim. Colman, Giray, Song, Selçuk, Gökhan favorilerim. Son kararı Ersun Yanal verecektir. O kafasındaki oyun planını düşünerek bu oyuncuları aldırdı. Sadece ondan şöyle bir beklentimiz var; gerçekten formayı sahibine vermesi. Gazetelerde teknik adamların açıklamaları yer alır. Denir ki, forma aslanın ağzında ya da ben forma vermem, oyuncu kendisi formayı alır diye.

Ama bu böyle olmaz. Yabancı hocalar genelde bunu yapar da Türk hocalar bu konuda biraz hisli davranır. Risk almaz istemez. Genç, tecrübesi eksik ama sezon başında yıldız olan oyuncular nedense kiralık gönderilir. Bu sezon Çanakkale'den alınan İsmail ve Buğra iyiyse onlar oynamalı. Aynı bölgenin oyuncusu Hırvat Cale iyi değilse, oynamamalı.

Bütün bunları bizden daha iyi bilen biri orada var. Onun işine karışmak değil sadece fikrimizi söylüyoruz. Neticede bu sezon en zor iş Ersun Yanal'ın. Onun kafasını çok fazla bulandırmamalıyız. Geçen seneden sekiz, yeni 24 toplam 32 oyuncuyu nasıl eleyip 24'e indirecek merak ediyoruz. Bir kısım oyuncu kiralık gidecek, belli. Ama hangileri?

Trabzonspor önümüzdeki haftadan sonra Almanya'da olacak. Oradaki gurbetçilerin Trabzonspor'u özlemle beklediğini biliyorum. Kilometrelerce uzaktan Trabzonspor'u görmeye gidecekler. Gerede'de de gördük, Trabzonsporlu bir şeye inansın, arkasından gider. Gerede'deki insan seli, bu sezon öncesinde her şeyi anlatıyor. Hedef hakkında şimdilik bir şey yazmıyorum. Takımı görmek lazım.

Kadir BIYIKLI

24.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  EMRE'YE KUCAK AÇIN

  4 büyükler fikstürden memnun

  Terim arkadaşının ölüm yıldınömünü unutmadı

  Ligde ilk dev maç F.Bahçe-G.Saray arasında yapılacak

  Trabzonspor gurbetçi Sami Büyüktopaç'a imza attırdı

  Kaleci Souleymanou'nun babası vefat etti

  UEFA: Meira Galatasaray'da yeni bir sayfa açtı

  Takımı görmek lâzım

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır