"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Obama: İran, Bush’la anlaşsın!

ABD'NİN Demokrat Partili başkan adayı Barack Obama, İran’a, nükleer programı konusunda Batılıların sunduğu teklifleri kabul etmek için bir sonraki ABD Başkanını beklememe çağrısında bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Paris’teki Elysee Sarayı’nda bir araya gelen Obama, bir saatten fazla süren görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, “İran, 3 3’ün (Fransa, Almanya, İngiltere, Çin, Rusya ve ABD) masaya koyduğu teklifleri kabul etmeli” dedi. Obama, Tahran yönetimine seslenerek, “Bir sonraki Amerikan başkanını beklemeyin çünkü baskı artacak... Tutumunuzu değiştirin. Bu değişiklikten birçok avantaj elde edeceksiniz” dedi. Barack Obama, İran’ın “meşru olmayan programına devam etmesininse uluslararası toplumun özellikle yaptırımlar konusunda olmak üzere daha fazla baskısına neden olacağını” belirtti.

3 3’ün çabalarını desteklediğini, asıl önemli olanın el ele vererek çalışmak olduğunu ifade eden Obama, “İran’ın sadece İsrail değil, tüm bölge için büyük tehdit oluşturacak nükleer programına son vermesi amacıyla dünyanın çok açık bir mesaj göndermesi gerektiğini de söyledi. Afganistan konusundaysa Obama, “Afganistan, kazanmamız gereken bir savaş. Seçeneğimiz yok” diye konuştu. Fransa’daki ve Avrupa’daki siyasi zorlukları anladığını belirten Obama, bu nedenle Sarkozy’nin bu tutumunun “bu denli cesur” olduğunu düşündüğünü ifade etti. Ortak basın toplantısında, Sarkozy de “görüş birliğinde” olduklarını ve görüşmenin “heyecanlı” geçtiğini belirtti. ABD’de yeni başkanın seçilmesi konusunda sabırsızlık duyduğunu belirten Zarkozy, Avrupa ve ABD arasında çok sayıda ortak inisiyatif alındığını söyledi ve Afganistan’da ortak bir girişimin gerekliliğini vurguladı. Görüşmede Darfur konusunu da ele aldıklarını söyleyen Sarkozy ayrıca “2006’da bir araya geldiğim senatörle (Obama) tekrar buluşmaktan mutluyum” dedi.

/ Paris

27.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’den Kıbrıs sürecine destek

  Obama: İran, Bush’la anlaşsın!

  Obama’nın notları İsrail’i karıştırdı

  Trablusşam’da Sünni Alevi çatışması

  İran, Rusya’dan S-300 alacak

  NATO yine sivilleri öldürdü

  ‘Karaciç, İtalya ve Avusturya’da da yaşamış

  Keşmir’de gerilim çatışmaya dönüştü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır