"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Obama’nın notları İsrail’i karıştırdı

ABD'DE ABD’de Demokrat Parti’nin başkan adayı Barack Obama’nın, İsrail gezisi sırasında Ağlama Duvarı’na bıraktığı mesajın basında yayınlanması tepki çekti.

Maariv gazetesi, Obama’nın “Allah’tan kendisini ve ailesini korumasını isteyen” dileğinin yer aldığı ve Ağlama Duvarı’na yerleştirdiği notu birinci sayfadan yayınladı. Haberde, Obama Ağlama Duvarı’ndan ayrıldıktan sonra bir öğrencinin kağıdı aldığı belirtildi. Gazetenin bu mesajı yayınlama kararı, İsrail’deki dini otoritelerin tepkisini çekti. Ağlama Duvarı’nın sorumlu hahamı Shmuel Rabinovitz, notun yayınlanmasını eleştirirken, Ağlama Duvarı’nın taşları arasına yerleştirilen dileklerin o kişi ile Allah arasında olduğunu, bunu okumanın ya da kullanmanın yasak olduğunu hatırlattı. Haham Rabinovitz, “Yayınlamak, Ağlama Duvarı’na ve kişiye, her birimizin muhafaza ettiğimiz derin bir parçasına zarar veriyor” dedi. Bu arada, Yedioth Ahronot gazetesi, Obama’nın Ağlama Duvarı’na bıraktığı yazılı kağıdı kendilerinin de ele geçirdiğini, ancak Demokrat adayın özel yaşamına saygı gereği yayanlamama kararı aldıklarını açıkladı.

/ Kudüs

27.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’den Kıbrıs sürecine destek

  Obama: İran, Bush’la anlaşsın!

  Obama’nın notları İsrail’i karıştırdı

  Trablusşam’da Sünni Alevi çatışması

  İran, Rusya’dan S-300 alacak

  NATO yine sivilleri öldürdü

  ‘Karaciç, İtalya ve Avusturya’da da yaşamış

  Keşmir’de gerilim çatışmaya dönüştü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır