"Gerçekten" haber verir 27 Temmuz 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Karaciç, İtalya ve Avusturya’da da yaşamış

İNSANLIĞA karşı suç işlemekle de itham edilen Bosnalı Sırpların eski lideri Radovan Karaciç’in, arandığı 13 yıl boyunca Avusturya ve İtalya’ya gittiği iddia edildi.

Radovan Karaciç’in, Avusturya’nın başkenti Viyana’da ve İtalya’nın bazı kentlerinde yaşayan Sırbistan kökenli aileleri, alternatif yöntemlerle tedavi ettiği öne sürüldü. Bu yöndeki iddialar, Avusturya basınında yer aldı. Kurier gazetesi, adlarını değiştirerek yayınladığı bir çiftin açıklamalarını yayınladı. Gazeteye konuşan Avusturyalı bir erkek ve Sırp bir kadın, çocuk sahibi olabilmek için Radovan Karaciç’e gittiklerini ve Karaciç’i en son 2006 ortasında gördüklerini söyledi. Çift, Karaciç’in İtalya’da da bazı kişileri tedavi ettiğini belirtti. Kurier gazetesi Radovan Karaciç’in Viyana’da Sırp ailelerle birlikte yaşadığını ve bir evde üç günden fazla kalmadığını iddia etti. Öte yandan Radovan Karaciç’in, Lahey’deki Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi’ne teslimine yönelik karara itiraz etmesi gerekiyor. Avukatlar başvurularını postayla Sırbistan’ın en ücra köşesinden yapacaklarını belirterek, süreci geciktirmek istediklerinin sinyalini verdi. Radovan Karaciç’in önümüzdeki hafta ortasında mahkemeye teslim edilmesi bekleniyor.

/ Londra

27.07.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  BM’den Kıbrıs sürecine destek

  Obama: İran, Bush’la anlaşsın!

  Obama’nın notları İsrail’i karıştırdı

  Trablusşam’da Sünni Alevi çatışması

  İran, Rusya’dan S-300 alacak

  NATO yine sivilleri öldürdü

  ‘Karaciç, İtalya ve Avusturya’da da yaşamış

  Keşmir’de gerilim çatışmaya dönüştü

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır