"Gerçekten" haber verir 01 Ağustos 2008
Anasayfam Yap | Sık Kullanılanlara Ekle | Reklam | Künye | Abone Formu | İletişim
ASYA'NIN BAHTININ MİFTAHI , MEŞVERET ve ŞÛRÂDIR

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Enver İbrahim’den siyasete ilk adım

MALEZYA muhalefet lideri Enver İbrahim siyasete geri dönüyor.

Enver İbrahim’in milletvekili eşi Van Azize Van İsmail, eşinin ara seçimle parlamentoya girebilmesi için milletvekilliğinden istifasını sundu. Enver’in kalesi olan kuzeydeki Permatang Pauh seçim bölgesinden parlamentoya giren Van Azize, marttaki genel seçimlerde büyük bir oy oranıyla milletvekili seçilmişti. Hakkındaki yolsuzluk hükmü yüzünden bu yılın nisan ayına kadar siyasi yasaklı olan Enver İbrahim ise seçime girememişti.

Van Azize’den boşalacak sandalyeyi doldurmak için ara seçimin 60 gün içinde yapılması gerekiyor. Seçim komisyonunun, seçim tarihini gelecek hafta belirlemesi bekleniyor. Enver İbrahim, milletvekili seçilirse ve muhalefetin iktidara gelmesi halinde başbakan olabilecek. Muhalefet liderinin önündeki en büyük engelin, hakkındaki fiili livata suçlaması olabileceği belirtiliyor.

Enver, eski yardımcısının kendisine yönelttiği suçlamanın, siyasi amaçlı olduğunda ısrar ediyor. Permatang Pauh’dan ilk olarak 1982’de milletvekili seçilen Enver İbrahim, yolsuzluk ve fiili livata suçlamaları yüzünden 1998’de kabinedeki görevini, yolsuzluktan suçlu bulununca da yasa gereği 1999’da meclisteki sandalyesini bırakmak zorunda kalmıştı.

/ Kuala Lumpur

01.08.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 
GAZETE 1.SAYFA

Bütün haberler

Başlıklar

  Savaş yerine diplomasi

  Olmert sonunda pes etti

  Enver İbrahim’den siyasete ilk adım

  Sadr’dan hükümete anlaşma uyarısı

  6 eşli adam gözaltına alındı

  Bush, Irak’ta zaferini kutluyor!

  Bağlantısızlardan İran’a destek

Site yöneticisi | Editör
Yeni Asya Gazetesi Gülbahar Cd. Günay Sk. No.4 Güneşli-İSTANBUL T:0212 655 88 59 F:0212 515 67 62 | © Copyright YeniAsya 2008.Tüm hakları Saklıdır